Smink & Makeup

Sminktippek rejtett szeműeknek

2011. június 06. spacegirl

A "rejtett szem" olyan szemformát jelent, aminél ha a szem nyitva van, akkor a mozgó szemrész alig vagy egyáltalán nem látszik. Ilyenkor hiába festegetünk a mozgó szemrészre, az gyakorlatilag csak akkor látszik, ha pislogunk vagy lefelé nézünk. A kor előrehaladtával a szemhéj még jobban megereszkedik és gyakorlatilag rálóg a szempillákra. Hogyan érdemes sminkelni a szemet ilyen esetben?

Rejtett szem 1x1 Korentől:

A sminkelési cél az, hogy a szemet megemeljük.

Éppen ezért semmiképpen sem ajánlott a szemfestéket kifelé és lefelé nyújtani, illetve a - nem látszó - mozgó szemrészre koncentrálni.

Először a ránc alsó részére viszünk fel színt, ami azt az illúziót kelti, hogy van mozgó szemrészünk is. :)

Az élénkebb színeket inkább a szemöldökcsont alatti, de már látszó részre, illetve a szem alá vigyük fel. A szemhéjra felvitt színeket ne hozzuk kijjebb az alsó szempillák képzeletbeli, szemöldök felé meghosszabbított vonalánál, illetve véletlenül se vigyük fel a szemöldökig. (A szemöldök alatti részt a bőr színénél világosabb szemhéjpúderrel világosítjuk.) Ha a látszó rész már tökéletes, akkor érdemes foglalkozni a mozgó szemrésszel.

A tusvonalnál is ugyanezt az elvet követjük: a vonal végét felfelé visszük az alsó szempillák folytatásában elképzelt vonalon. A tusvonalat fixálóval (vagy szemhéjpúderrel) rögzítjük.

Segíthet még a szemöldök festése is, ami elvonja a figyelmet a lelógó szemhéjról.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása