Smink & Makeup

Egyszerű füstös smink buliba

2011. július 30. spacegirl

Szem:

  • Urban Decay Primer Potion szemhéjpúder alapozó
  • MAC Smolder és Urban Decay 24/7 Glide-on Zero szemceruza
  • Urban Decay Naked paletta: Virgin, Sin, Naked, Hustle, Creep, Gunmetal
  • MAC Satin Coquette szemhéjpúder (szemöldök)
  • MAC Opulash Bad, Bad Black szempillaspirál


A gyönyörű Naked paletta
(1 - Virgin, 2 - Sin, 3 - Naked, 4 - Hustle, 5 - Creep, 6 - Gunmetal)
 

Arc:

  • Paris Berlin Avant Tout primer
  • Il Makiage Professional Studio Cream Makeup alapozó (IM M-6)
  • YSL Touche Eclat korrektor/highlighter (1,5)
  • Il Makiage Transparent Face Powder porpúder (Alabaster)
  • Bobbi Brown pirosító (15, Desert Rose)
  • MAC Mineralize Skinfinish (Semi Preciuos Rose Quartz)

Száj:

  • MAC Lipglass Viva Glam VI A70

 A füstös szem elkésztése lépésről lépésre:

1. Alapozás: Az alapozás nagyon fontos, különösen akkor, ha sötét szemsmink készül, hiszen kevés dolog néz ki rosszabbul, mint egy lefolyt vagy a ráncokban összeállt sötét szemfesték.

A szemhéj alapozásához az Urban Decay Primer Potionjét és a MAC Smolder szemceruzáját használtam.

A Primer Potiont az egész szemhéjra felvittem, illetve a szem alá is, ahova szintén került később festék. A szemhéjpúder alapozónál is nagyon figyelni kell arra, hogy egyenletes legyen, ha ezt elrontjuk, akkor foltos lesz a smink (különösen, ha matt színnel dolgozunk utána).

A szemceruzák közül olyat érdemes választani, ami puha, így könnyen el lehet satírozni. Ezzel a szem külső részén az árnyékot alakítottam ki. Először kihúztam a szempillák tövében a szemem, majd a mozgó szemrész külső felét besatíroztam. Az árnyékot félkör alakban kicsit megnagyobbítottam és kb. a szem kétharmadáig előrehoztam a mélyítővonalon. Ez ilyenkor elég rosszul néz ki, nem kell megijedni.

Ezt követően kis körkörös mozdulatokkal elsatítoztam ceruzaecsettel. A ceruzaecsettel a tökéletes árnyékot kell kialakítani, ami azt jelenti, hogy ilyenkor már teljesen egyenletesre satírozzuk a szemceruzát, nem lehet foltos. Az árnyék szélén szintén kis körkörös mozdulatokkal érjük el a füstös (kifelé halványuló) hatást, azaz szépen visszük felfelé az árnyékot a szemöldökcsontra. Ha az alapozásnak ez a része jól sikerül, akkor már viszonylag nehéz - bár nem lehetetlen :) - elrontani a sminket. Ha az árnyék túl nagy lett, a szélét vissza lehet szedni kozmetikai tisztítóval (fülpuci).

Bár talán egyértelmű, azért érdemes megemlíteni, hogy két szemen párhuzamosan dolgozunk, hogy lehetőleg egyforma legyen két szem sminkje. Csak a sminkvideókon vannak olyan szemek, ahol az egyik már készen van :)

2. A szemhéjfesték felvitele: A belső szemzugba és a szem sarkába, illetve a szemöldökcsontra világos szemfestéket vittem fel (Virgin) lapos oválecsettel. A szemfestéket kis nyomó mozdulatokkal visszük fel, beletapasztjuk az alapba.

Ezután következett a sötétszürke szemfesték (Gunmetal), amit - szintén oválecsettel - először a szemceruzás alapra vittem fel, majd amikor már kevesebb festék volt az ecseten, rámentem a belső szemzugba felvitt, világos színre is. Arra érdemes figyelni, hogy az árnyék szélénél már kevesebb festék legyen az ecseten (azaz ne mártsuk a festékbe közvetlenül a szélek satírozása előtt), így megmaradjon a füstös hatás és ne legyen vonalas a smink. Fontos, hogy mind a krémes, mind a ceruzás bázisra elegendő mennyiségű szemhéjpúder kerüljön, hogy ne másszon el később a smink.

Az árnyék szélét először csak tiszta, puha ecsettel satíroztam, majd matt, bőrszínnel (Naked) is rámentem a szélekre. A világos festékhez, a sötét festékhez, illetve a szélek satírozásához külön ecseteket érdemes használni.

A szem alá, majdnem egészen a belső szemzugig sötétbarna színt vittem fel (Hustle) oválecsettel, aminek a szélét szintén a bőrszínű festékkel (Naked) satíroztam el. Ennél az alulra felvitt szemfestéknél arra érdemes figyelni, hogy a külső széle valamivel szélesebb legyen és szépen be legyen kötve a felső szemfestékbe.

Végül egy világos színnel (Sin) ismét rámentem a belső szemzugra, illetve a szemöldökcsontra.

3. Utolsó simítások: Ilyenkor már alig látszik a szempillák tövébe húzott vonal, így a végén ezt ismét meg kell húzni. A vonalat ferde ecsettel felvitt fekete szemfestékkel (Creep) fixáljuk, hogy ne másszon el, illetve ne ragadjon fel a szemhéjra.

A szemet alul is kihúzzuk, illetve felül, a szempillák alatt. (Ehhez már nem a Smoldert használtam, hanem az Urban Decay Glide-ont, mert a Smolder túl puha és mindig rákenődik a kontaktlencsémre...)

Végül göndörítjük a pillákat (érdemes!) és felvisszük a szempillaspirált. Én a MAC Opulash-t használtam. 


Borzalmas vakucsillogások

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása