Smink & Makeup

5 szépség mítosz

2011. augusztus 09. spacegirl

Rengeteg mítosz él a szépségápolással kapcsolatban, amiknek egy része természetesen nem igaz. Íme egy válogatás ezekből:

1. Kisebbé teheted a pórusaidat

Sajnos ez hamis, legfeljebb azért tehetsz, hogy a pórusaid átmenetileg kisebbnek látszódjanak. Erre jó a radírozás, illetve a pórus összehúzó szerek.

2. Az arcon lévő ciszták mindig aknék

Az arcon lévő kiütéseknek csak egy része pattanás vagy akné. Számos bőrbetegség okozhat hasonló tünetet: rozácea, ekcéma, pikkelysömör vagy bőr allergia, amely ha akné elleni szerrel van kezelve, akkor csak egyre rosszabbul fog kinézni.

3. A napozás tisztán tartja a bőrt

Ez elsőre igaznak tűnik, hiszen a napozás szárítja a bőrt, így a pattanásokat is. Néhány nap múlva a száraz, irritált bőr még több olajat termelhet, így a hámló, sérült bőr eltömítheti a pórusokat. Ilyenkor sokan újra napra mennek, hogy "megoldják a problémát", de ezzel csak minden kezdődik elölről.

4. Az ajakápolók hidratálják az ajkakat

Számos ajakbalzsam és szájfény tartalmaz mentolt vagy kámfort, ami csak még jobban kiszárítja az ajkakat. A napi többszöri használat - az olyan szerekből is, melyek ezeket nem tartalmazzák - árthat a természetes védelemnek és dehidratálja az ajak finom bőrét.

5. A hajvágástól gyorsabban nő a haj

A gyakori hajvágással persze meg lehet szabadulni a töredezett hajvégektől, de nem azon múlik, hogy milyen gyorsan nő a hajad, hogy mennyi halott keratintól válsz meg. A genetika, a környezet, az étrend, illetve az évszak határozza meg.

via BellaSugar 

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása