Smink & Makeup

Teszt: Sigma arctisztító (Cleansing & Polishing Tool)

2011. augusztus 12. spacegirl

Nagyon izgatottan vártam a Sigma elektromos arctisztítóját, mert már korábban is szemeztem hasonló termékkel, de visszatartott az ára. A Sigma nagyon kedvező áron, mindössze 39 dollárért (kb. 7.500 Ft) kínálja ezt a terméket, ami kifejezetten baráti, sőt már-már gyanúsan olcsó.

A Sigma arctisztítója egy helyes, rózsaszín-fehér dobozban érkezik. A dobozban magát az arctisztító készüléket és három, cserélhető fejet találunk. Bevallom, engem először egy túlméretes elektromos fogkefére emlékeztetett. (Ha a funkcióját tekintjük, akkor is hasonlít, hiszen ugyanúgy alaposabb tisztításra hivatott, mint az elektromos fogkefék is.)

Az arctisztító két hagyományos ceruzaelemmel működik, ami nem része a csomagnak.

Két felhasználási területe van az arctisztítónak: az egyik a napi tisztítás, a másik pedig a heti radírozás.

A rózsaszín kefe a legpuhább, ezt ajánlják érzékeny bőrre és napi arctisztításra. A rózsaszín és fehér kefe közepes erősségű, ezt javasolják a normál bőr napi, illetve heti radírozására. A fehér kefe a legkeményebb, ezt szintén normál bőrre ajánlják, heti használatra.

Ha bekapcsoljuk a szerkezetet, akkor a fejek forgó mozgást végeznek. Két sebességfokozat van, az első gombnyomásra egy lassabb, a másodikra pedig egy gyorsabb (a következő gombnyomás pedig kikapcsolja).

Az arctisztító használata előtt a sminket el kell távolítani. Úgy kell használni, hogy bevizezzük az arcunkat és a kefét, majd a kefére teszünk az arclemosónkból. Ezután legfeljebb egy percig végigmegyünk az arcunkon a kefével. Az arctisztító használata után hidratáljuk az arcot.

Egyébként nagyon szokatlan volt a számomra, hogy csak egy rövid kis brossúra volt mellette, részletes használati utasítást nem adtak hozzá. Nekem nagyon hiányzott a leírásból, hogy pl. mennyire vízálló a szerkezet (később láttam, hogy ez a papírdobozon rajta van), milyen erősséggel kell nyomni, melyik arcterületet mennyi ideig érdemes vele tisztítani, mennyi idő után ajánlott a fejeket cserélni. Bizonyos szempontból több infó van fent a termékoldalon, ahol azt is említik, hogy a közepes és a keményebb kefét a test radírozására is ajánlják, illetve elérhető egy videó is a használatáról. Szerencsésebb lett volna szerintem, ha kicsit részletesebb a füzet és nem a dobozról, a site-ról meg a brossúrából kell összeszedegetni még az alap infókat is.

De lássuk, hogyan működik a gyakorlatban!

Amikor megérkezett a csomag, azonnal kipróbáltam az arctisztítót, és csak a brossúra alapján úgy ítéltem meg, hogy a közepesen kemény fejet érdemes használnom. Sajnos ez nagy tévedés volt, mert szinte azonnal felsértette a bőrt az arcomon, ami után a fájdalom egész estére megmaradt. Ez kissé elvette a kedvemet az egésztől, de másnap estére már szerencsére túltettem magam ezen a rossz élményen és ismét próbálkoztam. Ezúttal persze a legpuhább fejjel és a lassabb fokozattal. Ez már sokkal kellemesebb élmény volt, nagyon tisztának és frissnek éreztem utána a bőrömet.

Korpás szeboreás (köznyelvi nevén kombinált) bőröm van, és az utóbbi napokban sajnos sokat hámlott (általában csak az orrcimpámnál szokott, de most az állam is "szuperül" nézett ki). Erre nagyon jó volt a Sigma arctisztítója, mert ezeket az elhalt hámsejteket szépen eltávolította és hidratálás után már nem csak foszló hullává tudtam sminkelni magam.

A kefe mérete megfelelő, bár el tudnék képzelni egy kisebbet a nehezebben elérhető részekre (például orrnyereg), illetve egy nagyobbat a test radírozásához.

A forgó mozgás miatt eléggé fröcsköl a szerkentyű, ezért az arctisztítást leginkább zuhanyozás közben érdemes végezni vele. A hajunkat pedig jól hátra kell fogni, mert egyébként könnyen elkapja és összekócolja.

A leírás és tapasztalatom szerint is vízálló, de azért egy kád vízben ne úsztassátok.

Pro/Előnyök:

  • nagyon kedvező ár
  • különböző erősségű kefék (bár arcra számomra csak a legpuhább használható)
  • az arc és a test radírozására egyaránt alkalmas (bár a testre kényelmesebb lenne nagyobb fej)
  • kényelmes, gyors használat (forgó mozgás)
  • vízálló
  • alapos tisztítás
  • könnyen tisztán tartható, cserélhető fejek
  • klassz doboz (bár utazáshoz lehetne kisebb)

Kontra/Hátrányok:

  • felsértheti az érzékeny bőrt
  • a keményebb keféket és gyorsabb fokozatot az arcomon nem tudom használni
  • használat közben fröcsköl
  • (egyelőre?) nem vásárolhatók külön kefék
  • elemmel működik, nem akksival

Összességében elmondható, hogy egy nagyon jó kis termékről van szó, különösen ezért az árért. Akinek viszont nagyon érzékeny a bőre, annak nem ajánljuk!

Ha valaki meg szeretné rendelni, fontos infó, hogy a szállítási költség sajnos nem keveset dob az áron - a legolcsóbb opció 18,55 dollár, azaz kb. 3.600 Ft. Így összesen kb. 11.100 Ft-ért lehet hozzájutni.

Az arctisztítót a Sigma affiliate programjának részeként kaptuk, de ez a véleményünket nem befolyásolta. A program részeként kisorsolhattunk egy arctisztítót az olvasóink között - ha nem akarsz lemaradni ezekről a lehetőségekről, lájkold a Facebook oldalunkat!

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása