Smink & Makeup

Sigma Bare vs. Urban Decay Naked paletta

2011. augusztus 31. spacegirl

Amióta a Naked paletta közáhítat tárgya lett, azóta bármelyik gyártó kijön egy természetes/barna palettával, azonnal Naked-klónnak vagy kistestvérnek titulálják. Ez a helyzet a Sigma Bare palettájával is, amely ráadásul a nevében és a megjelenésében is kísértetiesen hasonlít híres elődjére.

Bár a Naked barna plüssborítást kapott, a Bare pedig papír csomagolásban érkezik, a hasonlóság eléggé nyilvánvaló. (A Bare papír csomagolása egyébként egyáltalán nem zavaró, a képeken láthatjátok, hogy ízlésesen néz ki.) Szinte ugyanaz az alak, jól záródó mágneses fedél, kicsi tükör, ajándék ecset.

Csomagolás szempontjából a Bare egy olyan kistestvér, amely ugyan jóval nagyobbra nőtt, de okosabb nem lett: a papír csomagolás kevésbé egyedi és könnyebben koszolódik (azonnal sikerült összekennem, letörölhetetlen), a mérete pedig feleslegesen nagy. Nem az, amit bedobsz a retikülbe. A méret ráadásul indokolatlannak tűnik, különösen azért, mert a Naked 12 színével szemben csak 8 szemhéjfestéket tartalmaz.

Felülről:


A kistestvér nagyra nőtt

Belülről:


Kevesebb szín és kihasználatlan terek
 

Ez utóbbi képen már végre látszanak a színek is. Szembetűnő, hogy több hasonló árnyalat van a két palettában. Fontos különbséget jelent azonban, hogy míg a Nakedben 10 fényes és mindössze 2 matt szín van, addig a Bare fele-fele arányban tartalmaz fényes és matt színeket, azaz 4 fényes és 4 matt színt kapunk.


Felül Naked, alul Bare (alap nélkül)
 

A matt árnyalatok jól jönnek azok számára, akik a natúr, természetes sminket szeretik. A sötétebb színekkel pedig a nappali smink könnyen estivé alakítható. Nagyon hasznos, hogy mind a világos bézs, mind a fekete színből van fényes és matt árnyalat is. A szemöldökcsontra sokszor nem szívesen viszek fel fényes színt, és olyankor nagyon jól tud jönni egy matt, a bőrszínnél világosabb bézs árnyalat. (A Naked palettából ez nekem kicsit hiányzik.) A felvitelnél a festék alig pereg le, kényelmesen használható, nem kell utána nagytakatítást végezni sem az arcon, sem az asztalon.

Amiben biztosan kevesebbet tud a Bare a Nakednél, az - nem meglepően - a gyönyörű arany és barna színek kavalkádja. A másik dolog, hogy a színek pigmentáltságával nem vagyok teljes mértékben megelégedve. A világos bézsek és a csillámos fekete teljesen rendben vannak, de a többi szín, különösen a Snoop és a Hitch, szerintem nem eléggé pigmentáltak. Amivel szintén gondom akadt, az a szélek és a színátmenetek eldolgozása.

A tartósságát legfeljebb átlagosnak mondanám, így a munkaidő vége felé már kicsit megkopott. (Alapként az Urban Decay Primer Potionjét használtam.)

A mai sminkemet a Bare palettával készítettem el, persze ez csak egy a rengeteg kombináció közül:

 




(A szemöldököm hiányzó elejét próbálom visszanöveszteni, bocs)

A Naked paletta korábban egy barna és fekete kétvégű szemceruzával volt csomagolva, az enyém viszont már egy újabb változat, amihez ecsetet adtak. A Sigma mintha csak ötvözte volna a kettőt: csomagolt egy kétvégű ecsetet. Az egyik az E25-ös satírozó ecset, a másik pedig az E30-as ceruzaecset. Minden palettához más ecset jár egyébként, amivel összességében minden fontosabb "szemrevaló" ecsetet be is szerezhetünk.

Összességében a Bare nem rossz natúr paletta, ha el tudunk szakadni a Nakeddel való összehasonlítástól (nekem nem nagyon sikerült, bocs!). A színek jól használhatók, bár különlegesnek nehezen nevezhetők.

A Bare ára 35 dollár (kb. 6.600 Ft + szállítás), azaz egy szín kb. 825 Ft. Plusz jár hozzá az említett kétvégű ecset, aminek darabja 9 dollárba, azaz kb. 1.700 Ft-ba kerül. Úgy gondolom, hogy árban már a prémium irányba tart, de minőségben nem éri el azt a szintet. (A Naked ára 48 dollár, azaz kb. 9.000 Ft, 750 Ft/szín + Primer Potion szemhéjpúder alapozó, aminek az értéke kb. 1.700 Ft + Good Karma árnyékoló ecset kb. 4.900 Ft-os értékben. Az UD ecsetet nem szeretem egyébként, egyrészt szintetikus, másrészt eléggé kemény, nem kényelmes vele dolgozni.)

A Bare paletta végső értékelése: 3/4.

  • Termék: 3.5/5
  • Pigmentáltság: 4/5
  • Textúra: 3.5/5
  • Tartósság: 3.5/5
  • Felvitel: 3.5/5
  • Csomagolás: 3/5

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása