Smink & Makeup

Optikai tuning: no-makeup makeup

2011. október 09. spacegirl

Szerencsére az idei őszi sminktrendek egyik ága egybevág a pasik természetesség iránti igényével, illetve azzal a meglehetősen kevés idővel, ami reggelente a rendelkezésemre szokott állni a sminkeléshez. Ez pedig nem más, mint a no-makeup makeup. Ahogyan a nevéből is kiderül, ez egy olyan smink, ami nem látszik annak. Az a jó benne, hogy amolyan apró optikai tuning, amitől bárki jobban néz ki, de megmarad az áhított természetesség. 

Az igazi "no-makeup": smink nélkül

No-makeup makeup: optikai tuning

Arc

A no-makeuphoz színezett hidratálókrémet vagy BB krémet, esetleg egy gyenge fedésű folyékony alapozót használunk. A terméket a megtisztított, hidratált bőrre duplaszálú ecsettel, esetleg a (tiszta) kezünkkel visszük fel körkörös mozdulatokkal, egyenletesen eloszlatva.

A szem alá könnyű textúrájú, fényvisszaverő pigmenteket tartalmazó korrektort teszünk. A korrektor felvitelére a legjobb eszköz a gyűrűs ujj. Kis tapogató mozdulatokkal dolgozunk, nem húzzúk-vonjuk a szem alatti vékony bőrt.

A no-makeupnál preferáltan krémes pirosítót használunk, olyan színben, mint a természetes arcpírünk. A pirosítót az almácskákra és az arccsont legkiállóbb részére (járomcsont) szokás felvinni, bár sajnos sokan rohangálnak a legváltozatosabb helyeken ottfelejtett bohócpírekkel.

A no-makeupnál nagyon nem ajánlott a púderezés, mert annak már sokkal kevésbé természetes a hatása. Akinek zsíros a bőre, az nagyon vékony rétegben felvihet púdert a zsírosodásra hajlamos részekre (T-zóna).

Az arcot még ragyogóbbá teszi, ha a pirosító fölé egy leheletnyi folyékony highlightert teszünk.

Én az alábbi termékeket használtam:

  • Benefit the POREfessional primer
  • Bobbi Brown Tinted Moisturizer Oil Free (Extra Light Tint)
  • YSL Touche Eclat korrektor/highlighter (1.5)
  • Benefit Benetint folyékony pirosító

Szemek

A no-makeuphoz a szemhéjon értelemszerűen nem használunk a bőrszíntől és a természetes árnyékokétól eltérő színeket. A szemhéj alapozása után a mélyítővonalban, vagy rejtett szem (lelógó szemhéj) esetén valamivel fölötte középbarna szemceruzával húzunk egy vonalat, ami a szempillák vonalát követi. Ez egy lebegő mélyítő vonal lesz, azaz nem kötjük be sem a külső, sem a belső szemzugba, a vonal külső vége vízszintes lesz és elvékonyodik. Ezt a vonalat egy ceruzaecsettel árnyékká satírozzuk, majd fixáljuk barna szemhéjpúderrel, amit mélyítőecsettel viszünk fel.

A szemhéj többi részére testszínű szemhéjpúdert viszünk fel, a szemöldökcsontra pedig a bőrszínnél világosabb árnyalat kerül. A színeket szépen összedolgozzuk.

Felül, a szempillák tövében kihúzzuk a szemet barna szemceruzával. Ha alul is kihúzzuk, akkor csak a szem külső felében, mert így természetesebb a hatás.

Minél természetesebb hatású barna vagy fekete spirált választunk. Ilyenkor jobbak a szárazabb spirálok, amik általában csak ívelnek és hosszabbítanak, de nem dúsítanak drámaian.

A no-makeuphoz is érdemes feltölteni a szemöldököt a megfelelő színű szemhéjpúderrel, a hozzá való ferde ecsettel. (Én nem tudok megbarátkozni a saját arcommal kihúzott szemöldökkel, úgyhogy ezúttal is mellőztem.)

A termékek, amiket használtam:

  • Urban Decay Primer Potion szemhéjpúder alapozó
  • Il Makiage szemceruza (Taupe 5360)
  • Il Makiage Alive with Color Warm palette
  • Lancome Hypnose Doll Eyes szempillaspirál

Száj

Nem meglepően itt is a természetes árnyalatok a nyerők: átlátszó vagy bézs szájfény, esetleg a száj színéhez hasonló rúzs.

Termék, amit használtam:

  • MAC Lipglass (Viva Glam VI A70)

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása