Smink & Makeup

Felvettük a harcot a száraz bőrrel: Eucerin pH5 olajtusfürdő & Complete Repair testápoló

2011. december 12. spacegirl

Az Eucerin őszi-téli újdonságainak bemutatásakor már említettem, hogy ilyenkor a hidegebb időben nagyon kiszárad a bőröm, kivörösödik, feszül, időnként még ki is pikkelyesedik. Sajnos szinte az összes testápoló használata után néhány órával már ismét száraznak érzem a bőrömet. Az Eucerin olajtusfürdőjével korábban már jó tapasztalatom volt, és most újra azt kezdtem el használni, kiegészítve a Complete Repair 5% Urea testápolóval. Ezt a kombót két hete használom, így már nyugodt szívvel tudok véleményt mondani róla.


Eucerin pH5 olajtusfürdő és Eucerin Complete Repair 5% Urea testápoló

Ami a termékek csomagolását illeti, egyszerű, műanyag flakonban érkeznek. Az olajtusfürdő kupakja felpattintva, a testápolóé elcsavarva nyílik. Otthonra egyébként jobban szeretem a pumpás kiszereléseket, mert kényelmesebb a használatuk, de ezekkel sincs különösebb gond. (Az olajtusfürdő nagyobb kiszerelése pumpás flakont kapott.) A tusfürdő átlátszó csomagolásának előnye, hogy látszik, mennyi van még a flakonban. Ami hiányzik belőle, azt két hét alatt használtam el, így becslésem szerint legalább két, két és fél hónapra elegendő egy ilyen 200 ml-es flakon. A testápolón sajnos nem látszik, de abból a 250 ml-ből azért több fogyott.

A pH5 olajtusfürdőnek két fő előnye van, az egyik, hogy kíméletesen tisztít, a másik, hogy pótolja a mosakodás során elveszített zsírokat. A pH5 citrát-puffer stabilizálja a bőr fiziológiás pH-értékét, így elősegíti a normál enzimaktivitást. Azaz a tusfürdő a hatóanyagaival támogatja a bőr természetes védekező képességét, illetve bőrnyugtató hatású. Nem tartalmaz színezőanyagot és tartósítószert.

A Complete Repair testápoló hosszú távú megoldást ígér a száraz bőr problémájára, mégpedig az okok megszüntetésével. A három fő ígéret, hogy javítja a bőr nedvességmegkötő képességét, csökkenti a nedvességvesztést és segíti a jobb nedvességeloszlást. Mindezt három fő hatóanyag, az urea, a ceramid-3 és a glüko-glicerol kombinációjával. Nem tartalmaz parabént, tartósítószert, illatanyagot és színezőanyagot.

A tusfürdő sárgás színű, állaga nagyon kellemes, olajos, de nem "zsíros", illata enyhe és teljesen uniszex. Kevés vízzel megfelelően habzik. A testápoló fehér színű, közepesen sűrű és szintén kissé olajos jellegű. Könnyen eloszlatható és néhány perc alatt beszívódik. Illata szinte egyáltalán nincsen, így ezt is nyugodtan használhatják férfiak is. Illetve tegyük hozzá, a férfiak sokszor a barátnőjükön sem különösebben szeretik a mindenféle cukorka illatú testápolót, úgyhogy az ilyen finnyás pasiknál ez tökéletes választás.

Eucerin pH5 olajtusfürdő és Eucerin Complete Repair 5% Urea testápoló

A tusfürdőt úgy szoktam használni, hogy egy rövid időre rajtahagyom a bőrömön és csak utána mosom le. Érezhetően megóvja a bőrt a fürdés közbeni kiszáradástól és képez egy filmréteget. Sok más tusfürdővel ellentétben fürdés után sem érzi úgy az ember, hogy ha nem keni be magát testápolóval, akkor nyomban szétfeszül a bőre. Ettől függetlenül persze használtam a testápolót is, amitől egy kicsit olajos és ragacsos lett a bőröm. A hidratáló hatás viszont teljesen kárpótol ezért. Amióta használom, nem tapasztaltam bőrfeszülést, illetve a szárazság egyéb jelét. Szuperül nyugtatja a bőrt.

Egyrészt nem hiszek a több napos védelemben, másrészt meg ha máskor nem, akkor a következő fürdésnél mindenképp kiázik az előző napi testápoló maradéka. (Ez van, mi magyarok azért naponta szoktunk fürdeni.) Én akkor már nyugodt és elégedett vagyok, ha a következő nap edzésnél és/vagy fürdésnél érzem a bőrömön a testápolót, és ezt az Eucerin Complete Repair teljesíti.

Bár nem kézápolásra találták ki, titkon reménykedtem benne, hogy abban is segíteni fog valamelyest, hogy a szélfútta kezem rendbe jöjjön. Általában csak reggel használok kézkrémet, és a munkahelyemre nem viszem be magammal (pedig jó lenne a kézmosások után is használni). Esténként nem használtam külön kézkrémet, csak ezt a testápolót és valamelyest enyhített a kezemen, konkrétan az ujjaim között lévő kipirosodáson. (Azért gondolom, hogy ennek köszönhető, mert korábban csak a kézkrémet használtam.) Kétségtelen azonban, hogy kézkrémnek azért nem elég, legalábbis ilyen időben, arra azért egy sűrűbb formula kellene.

Összességében nagyon elégedett vagyok ezekkel a termékekkel, ajánlom nektek is, hogy próbáljátok ki, ha száraz és érzékeny a bőrötök. A patikákban lehet beszerezni őket, és bár az áruk eléggé borsos, ár/érték arányban rendben vannak.

Eucerin pH5 olajtusfürdő: 2.790 Ft (200 ml), 4.630 Ft (400 ml, pumpás)

Complete Repair 5% Urea testápoló: 3.980 Ft (250 ml)

A tusfürdőt és a testápolót a Beiersdorftól kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása