Smink & Makeup

Kezdődik a BB-forradalom!

2012. január 04. spacegirl

Elnézést a hatásvadász címért, de hamarosan meglátjátok, hogy nem véletlen!

Tavaly nyár óta használok BB krémeket és mint sokaknak, nekem is szerelem volt első látásra. Amit érdemes róluk tudni, hogy többfunkciós termékek: hidratálnak, táplálnak, egy könnyebb alapozóéhoz hasonló természetes fedést nyújtanak, ezen kívül fényvédőt, illetve legtöbbször bőrfehérítő és ránctalanító összetevőket is tartalmaznak. Azaz a segítségükkel egyetlen lépésben végezhetünk el egy sor arcápolási és sminkelési feladatot. Ez pedig igencsak jól jön a (nem csak) reggeli rohanásban.

És hogy miért a cím? A BB krémekkel kapcsolatban van egy nagyon jó hírünk a számotokra! Most értesültünk róla, hogy hamarosan itthon is karnyújtásnyi közelségbe kerülnek. Talán már kitaláltátok, ha másból nem, hát az illusztrációból, hogy végre hivatalosan is megérkezik hozzánk a Garnier BB-je! Ez azért is jó hír, mert az ázsiai változatoktól eltérően ez már kifejezetten a mi bőrszínünkhöz lett kifejlesztve.

Kaptunk egy jó kis háttéranyagot a Garniertől a BB történetéről, ami szerintünk van olyan érdekes, hogy veletek is megosszuk a fontosabb részeket.

Az 1950-es években Dr. Christine Schrammek létrehozott egy kenőcsöt a betegek bőrének megnyugtatásáért, védelméért és gyógyulásának elősegítéséért, valamint a bőrpír elfedéséért a hámlasztó kezelés után. Dr. Schrammek 1960-ban mutatta be az első Korrektor Balzsamot.

Majd ezután nem sok történt... Csupán néhány fogyasztó használta a BB krémeket. Néhány márka forgalmazta és a helyi piacok igényeire fejlesztette őket. A fordulópontot az jelentette, amikor 2006-ban a dél-koreai közönség előtt feltárult, hogy az ország hírességeinek hibátlan bőre nem is olyan természetes, mint ahogy azt gondolták.

„Amikor kiderült, hogy Song Hye Kyo és Jeon Ji-hyun a BB krémeket használják, mindannyian azokat akartuk”
- Sooyoung Cho, Stratégiai Igazgató,
The Bread and Butter

A BB krém elterjedt Ázsia-szerte. A BB krém a dél-koreai összpiaci smink szektor 13%-át és az arc smink 24%-át teszi ki (forrás: TNS).

„Szokásosnak számít ázsiai turistákat látni, akik BB krémek tubusait halmozzák fel a koreai kozmetikai láncoktól Szöulban.”
Cathy Rose Garcia, Korea Times

A gyakori utazóknak és persze újságíróknak köszönhetően a BB trend elkezdett felfelé szárnyalni nyugaton. 2010-ben a BB trend megjelent Amerikában, 2011-ben pedig az Egyesült Királyságban is.

Próbáltatok már BB krémeket? Mi volt a tapasztalatotok? Kipróbáljátok/kipróbáltátok már a Garnier BB-jét?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása