Smink & Makeup

Kipróbáltuk: Giorgio Armani Face Fabric Second Skin Nude Makeup SPF 12 - Porcelaine 2

2012. február 22. spacegirl

Tavaly nyáron elkapott a BB krém mánia, úgyhogy azóta nem nagyon használok alapozót. Ennek ellenére a Giorgio Armani Face Fabric-ot muszáj volt kipróbálnom, egyrészt mert Armani ugyebár, másrészt mert nagyon izgalmas a textúrája. Talán kicsit korai, de egy hetes használat után már merek "nyilatkozni" róla.

Kezdjük a külsőségekkel. A hosszú nevű Giorgio Armani Face Fabric Second Skin Nude Makeup SPF 12 alapozó egy viszonylag egyszerű tubusban érkezik, ami egyébként számomra kicsit szokatlan volt, hiszen egy igencsak drága luxustermékről van szó. Nincs vele gond egyébként, de azért egy üveges csomagolás igényesebb lenne. A tubusból egyébként jól adagolható a termék, és nem gyűlik fel különösebben a kupakban. A csomagolás és a név árulja el nekünk, hogy 12-es fényvédő van benne.

A hivatalos leírás szerint a Face Fabric egy "láthatatlan smink", amely a 3D Micro-fil technológiának köszönhetően könnyű, jól eldolgozható és a bőr természetes ragyogását erősíti fel. A finom, természetes paletta három árnyalatból áll - porcelaine, apricot, soft rose -, amely önmagában is használható, vagy kombinálható a többi árnyalattal a szín fokozásához vagy önmagában árnyékoláshoz és kiemeléshez. A Face Fabricból összesen kilenc szín érhető el.

A poszt elején említettem, hogy nagyon érdekes textúrája van ennek az alapozónak. Olyan mint egy szilikonos szárazgél, nagyon sima és "csúszós". Úgy kell elképzelni, mint egy színezett primert, engem leginkább a Benefit PoreFessionalére emlékeztet az állaga. Ez a textúra nagyon könnyen és gyorsan eldolgozhatóvá teszi, 1-2 ecsetvonás után már biztosan nem csíkozódik. Ilyen könnyű felvitelt még egyetlen másik alapozónál sem tapasztaltam. Az állaga miatt primer sem szükséges alá, szépen "feltölti" a pórusokat és az apró ráncokat, de nem ül bele azokba. Nagyon könnyű viselet, szinte észrevehetetlen.

A tesztre kapott alapozók általában nagyon sötétek nekem, és ebben az esetben is megriasztott a szín. A fenti mintákon láthatjátok, hogy ez a 2-es árnyalat, a porcelaine is sokkal sötétebbnek tűnik, mint a bőröm. Azonban amikor felvittem az arcomra, ez már egyáltalán nem látszott, sőt tökéletesen illeszkedett hozzá a szín.

Előtte

Utána

A fedése nagyon enyhe, egy színezett hidratálóéhoz hasonló. A fenti képeken látszik is, hogy olyan mint egy kis retus, kiegyenlíti a bőrszínt, de a pirosabb részeket már nem tudja elfedni, ahhoz szükség van korrektorra. A finise félmatt, bársonyos, egészen természetes. Ezzel az alapozóval biztosan nem kell félni a maszk-hatástól. Azok számára ideális, aki a természetességet keresik és nem az erős fedést és matt hatást.

A tartósságával kevésbé vagyok elégedett, púderrel fixálva is erős kopásnak indul 3-4 óra után. Próbáltam a púderen kívül még spray-vel is fixálni, de úgy sem lett sokkal jobb a helyzet. Ugyanakkor gyakorlatilag egyáltalán nem fényesedett ki az arcom, így mattításra nem volt szükség.

Ami az árát illeti, ez az Armani termék sem az olcsóságáról híres, 15 545 Ft-ba kerül. A kiszerelése 40 ml-es.

A terméket a L'Orealtól kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása