Smink & Makeup

Hogyan készítsünk saját rúzst?

2012. március 14. Katushka

Igaz ma már végtelen árnyalatú rúzst és szájfényt lehet venni, de mivel szinte biztos, hogy erre senkinek sincs pénze, hogy mindegyikből beszerezzen egyet, így jöjjön egy trükk, hogy hogy is lehet saját tartós rúzst készíteni otthon, nagyjából 5 perc alatt. Az egész alapja a színelmélet. 

A Sleek piacra dobott nagyjából fél évvel ezelőtt egy Pout Paint nevű terméket, ami egy összesen 11 színből álló "termékcsalád". Ezekből lehet mixelgetni. Ha még láttatok extrém mód pigmentált rúzst, akkor azt picit gondoljátok tovább és akkor megkapjátok a Pout Paint-et :). Nagyon durván erős színekről van szó. Önmagukban használni nem is ajánlom őket, kivéve Pin Up árnyalatot, mert az önmagában is nagyon szép.

Állagukat tekintve nagyon krémesek, könnyű elkenni őket. Illatuk is kellemes. Felvitelkor ajánlatos rúzsecsetet használni. Fénye van, de nem zavaróan fényes, éppen annyira amennyire kell. Nagyon tartósak, és ehhez hozzátartozik az is nagyon picit megfoghatja a szájat, tehát ha nem megfelelő minőségű lemosót használunk, akkor picit nehezebb tőle megszabadulni. Nekem erre tökéletesen bevált a MAC kétfázisú Gently Off Eye and Lip sminklemosó. Tökéletesen leszedi a színt.  

De jöjjön a mixelés :)

Korábban olvashattátok, hogy a már nem használatos csillámos tégelyt pl. erre a célra is lehet használni.

Nyomjunk egy nagyon keveset a tégelybe és keverjük össze őket alaposan.

 

Ha túl sötétnek ítéljük, akkor keverhetünk hozzá egy pici fehéret.

(A fülpiszkálóról pár szösz sajnos belekeveredett a festékbe, uh jó tanács, ne használjatok fülpiszkálót keveréskor! :) )

 

Ezeket a termékeket a Makeup Plázából rendeltem.

Mi a véleményetek? Ti ki fogjátok próbálni?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása