Smink & Makeup

Teszt: Clinique Age Defense BB Cream SPF 30

2012. május 29. spacegirl

clinique_bb.jpg

Idén itthon is elindult a BB invázió, a drogériás Garnier BB után a prémium és luxus kategóriában is sorra jönnek a BB krémek. Az ázsiai bb krémek lelkes híveként nagyon kíváncsi voltam, hogy a Clinique mit tud nyújtani, felveszi-e a versenyt a keleti változatokkal.

Nem kevesebbet ígér, mint hogy tökéletesíti és ragyogóvá teszi a bőrt, emellett segít megelőzni az öregedés idő előtti jeleinek kialakulását. Segíti a bőr egyensúlyának megőrzését, a faggyútermelés szabályozása révén meggátolja a bőr kifényesedését. Magas faktorú fényvédőt tartalmaz (SPF 30), olaj- és illatanyagmentes, minden bőrtípusra használható. De lássuk, mit tud a gyakorlatban!

clinique_bb_nyitva.jpgClinique Age Defense BB Cream SPF 30

A Clinique BB krémje csinos kis tubusban és a szokásos, Clinique menta színben érkezik. Sajnos nem pumpás, de a tubus végén lévő kis lyukon jól lehet adagolni a krémet. Három színben érhető el, nekem a legvilágosabb, 01-es színű van meg. Ez egy hidegebb, rózsaszínes árnyalat, ami még az én extra világos bőrömhöz is világos egy kicsit, így általában szoktam hozzáadni egy keveset a Missha Signature BB krémemből.

clinique_bb_minta.jpgClinique Age Defense BB Cream SPF 30 minta

bb_krem_missha-pc_missha-sig_garnier_clinique.jpgMissha Perfect Cover 13, Missha Signature 23, Garnier BB világos, Clinique BB 01

A textúráját a BB kategóriában közepesen sűrűnek mondanám, a Missha Perfect Coveréhez hasonló. Az illata valahol a krém és az alapozó között van. Könnyen, szépen eloszlatható a bőrön, én a BőszEcset 11608-at szeretem használni hozzá. A hivatalos verzió szerint közepes-erős a fedése, én inkább közepesnek mondanám, az is építéssel érhető el. Érzésre egy kicsit több kell belőle, mint az ázsiai krémekből.

A lenti képen látható, hogy egységesíti a bőrszínt, a pirosas foltokat szépen halványítja, de azért nem tünteti el teljesen. A finise félmatt, ami nekem magában is megfelel, de aki a teljes mattságot részesíti előnyben, az kénytelen lesz púderezni.

clinique_bb_bor_1.jpgElőtte-utána

A tartósságával is elégedett vagyok, egy bő fél napig púder nélkül is teljesen jól bírja, púderrel pedig egész nap, akárcsak egy jó alapozó. Ha van rajta egy leheletnyi púder, akkor nem is fénylik át gyakorlatilag egész nap. Szóval abszolút tartja azt az ígéretet, ami a fagyútermelés szabályozásáról tett. (Nekem kombinált bőröm van, de ahogy "öregszem", megfelelő termékek használata esetén egyre kevésbé zsírosodik a T-zónában is. Hidratálót mindig használok, nekem egyik BB krém sem helyettesíti ezt a lépést.)

clinique_bb_elott.jpgElőtte

clinique_bb_utan.jpgPhotoshop helyett: Utána

Ajánlott fogyasztói ára 6.700 Ft (40 ml), ami szerintem teljesen rendben van, a hasonló minőségű koreai krémek is ennyiért vagy drágábban szerezhetők be.

A terméket az Estee Laudertől kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása