Smink & Makeup

Highlighter 1x1

2012. január 23. spacegirl

A kontúrozásról már többször esett szó itt a blogon, legutóbb például a sminkkel történő "instant fogyasztás" kapcsán. A kontúrozás lényege és célja, hogy az ideális ovális arcformához közelítsünk, sötéttel árnyékolva és világossal kiemelve. Ebben a posztban elsősorban a kiemeléssel foglalkozunk.

1. Highlightert az arc legmagasabb pontjain szoktunk alkalmazni, az arccsont tetején, az orrnyergen, a szemöldökcsonton, a száj felett, illetve az áll és homlok közepén.

2. A highlighter csak akkor érvényesül igazán, ha kontúrozással párosul. A sötétebb szín háttérbe szorít, a világosabb szín kiemel. A bőrszínnél egy árnyalattal sötétebb púder az arccsont alá, az orr két oldalára és hegye alá, a haj, illetve áll vonalához kerülhet.

3. Ha az arcsont fölé highlighter kerül, alá pedig kontúr, a pirosítót a kettő közé vidd fel és haladj vele a halánték irányába. Alaposan dolgozd el! Ha jól csináltad, ez a lépés az egész arcot megemeli.

4. Ha egymásra rétegzed a highlightereket, az tartóssá teszi ezt a szexi fényt. A folyékony vagy krémes highlighterek belekeverhetők az alapozóba, hogy ragyogóbbá tegyék a bőrt, majd egy púderes állagú highlighterrel hangsúlyozhatjuk a magas pontokat.

5. Ha éppen nem futja külön highlighterre, egy fényes fehér, elefántcsont, krém, barackos vagy arany színű szemhéjfesték is megteszi.

6. Mivel a highlighterek visszaverik a fényt, sokszor kerülnek szem alá való korrektorokba vagy világosító készítményekbe. Elég csak a sokat emlegetett YSL Touche Eclat-ra gondolni.

7. Ahhoz, hogy optikailag nyisd a szemet, ne csak a szemöldökcsontra vigyél fel highlightert, hanem a szem belső sarkába is. Ez csodákat tesz a közel ülő szemekkel és jobb, mint a koffein a fáradt szemeknek!

via Makeup.com

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása