Smink & Makeup

Kipróbáltuk: Elizabeth Arden Eight Hour Cream

2012. október 04. spacegirl

elizabeth_arden_8_hour.jpg

Mindig nagy izgalommal veszem a kezembe az ikonikus termékeket, így nagyon örültem, amikor hozzájutottam az Elizabeth Arden Eight Hour krémjéhez. A nevét arról kapta, hogy egy vevő állítólag ezzel kezelte a gyermeke lábát és az nyolc órával később rengeteget javult.

Az Eight Hour Cream egy igazi multifunkciós termék, amit a leégés ápolásától a kirepedezett ajkak hidratálásán át a bőrkeményedések és hegek, illetve a szőrtelenítés utáni irritáció kezeléséig mindenre ajánlanak. A sminkesek is előszeretettel használják, többek között a lábat, ajkakat, illetve szemhéjakat tartják vele fényesen, fixálják a szemököt vagy ápolják a körömágyat.

Ezt a bőrnyugtató hatású krémet a hagyomány szerint még maga Elizabeth Arden alkotta meg 1930-ban és azonnal nagy sikert aratott. A krém hatékonysága a petrolatum, BHA és E-vitamin tartalomnak köszönhető.

Petrolatum
Szénhidrogének komplex keveréke. Gyulladáscsökkentő hatása van és segíti a bőr regenerálódását, gyógyulását. Elzáró (occlusive) hatása révén pedig kiváló hidratáló száraz bőrre, zsíros, pattanásokra hajlamos bőrűeknek azonban kerülendő.
Forrás: Krémmánia 

Salicylic Acid
EWG Kockázat: (6: közepes)
Szalicilsav vagy BHA (beta hydroxy acid). Pattanások és mitesszerek ellen az egyik leghatásosabb ma ismert, helyileg (vagyis a bőrön, és nem szájon át bevéve) használt összetevő. Egyrészt az AHA-savakhoz hasonlóan kémiai hámlasztó, azonban az AHA-kkal ellentétben nem vízben, hanem zsírban oldódik, így képes a pórusok belsejében is hámlasztani, ezzel mintegy „kitisztítva” azokat. Másrészt a szalicilsav hatásos gyulladáscsökkentő is, ami szintén fontos a pattanások kezelésében. A szalicilsavat általában 0,5-2%-os koncentrációban használják, hámlasztó hatását pedig 3 és 4 közötti pH-érték esetén fejti ki a legjobban.
Forrás: Krémmánia 

A BHA-t egyébként Arden használta először kozmetikai termékben.

Tocopheryl Acetate
EWG Kockázat: (4: közepes)
Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe, de hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life). Ez utóbbi tulajdonsága miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak. Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.
Forrás: Krémmánia

Az Eight Hour Cream egy egyszerű fehér tubusban érkezik, nem kelt különösebben prémium benyomást. Mivel maga a krém elég sűrű, szinte méz állagú, viszonylag könnyen adagolható egy ilyen csomagolásból is.

elizabeth_arden_8_hour_nyitva.jpg

Az állagánál már csak a barnás színe és a gyógynövényes illata karakteresebb. Van belőle egyébként illatanyag mentes változat is, ha valakit esetleg zavar az erős illat. Nekem egyébként még tetszik is, olyan különleges. 

elizabeth_arden_8_hours_minta.jpg

A sűrűsége és az állaga miatt az arcomra nem nagyon használnám, viszont az ajkak ápolására, illetve hűvösebb időben a pirosodó orrcimpákra is remekül működik. Szintén hatásos száraz bőrfelületek célzott kezelésére. Nem egy könnyű, gyorsan beszívódó krém, néhány percig kissé zsíros, ragacsos a hatása. Szemöldökfixálásra nekem nem tűnik ideálisnak, már csak azért sem, mert nagyon fénylik. Sérülésekre nem használtam, így a sebgyógyító hatásról sajnos nem tudok beszámolni.

19,50 dollárba (kb. 4.300 Ft-ba) kerül az Elizabeth Arden oldalán, ami nem rossz ár érte, hiszen nagyon kevés kell belőle és remekül hidratál. Ha ajakápolóként használjuk, akkor akár az idők végezetéig is elég lesz egy ilyen 50 ml-es / 48 grammos kiszerelés. (Összehasonlításképpen: a tubusos Carmex 10 gramm.) Ahhoz viszont azért drágának tartom, hogy a kezemet meg a lábamat kenegessem vele, szóval én elsősorban ajakápolásra fogom a későbbiekben is használni.

Ti próbáltátok már ezt a krémet vagy más Elizabeth Arden terméket?

A terméket az Everet Grouptól kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása