Smink & Makeup

Karácsonyi ajándékajánló: kedvenceim 2012-ben

2012. december 12. spacegirl

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy rengeteg terméket kipróbálhattam idén is, akár úgy, hogy magamnak vásároltam, akár úgy, hogy a blog miatt tesztelésre kaptam. Ebben a posztban azokat gyűjtöttem össze, amiket a legjobban szerettem idén és bátran ajánlom karácsonyi ajándéknak is!

Kedvenc szempillaspirál: Lancome Hypnose Star

lancome_hypnose_star_kar.jpg

Ennek a spirálnak már a csomagolása is igazán különleges és ünnepi. De természetesen nemcsak ez teszi egyedivé, hanem az applikátora is: a kétoldalú kefe egyik oldala egyenes, másik oldala szív alakú, így egyesíti az alap Hypnose és a Hypnose Doll Eyes legjobb tulajdonságait. Egyszerre dúsít és ível,  és a kefe alakjának köszönhetően minden szálat elér még a szem sarkában is. Nem kenődik és gyönyörű mélyfekete színe van.

Ára: 8.900 Ft

Beszerezhető: a Lancome márkát árusító parfümériákban

Kedvenc drogériás bb krém: Garnier olajmentes bb krém

A Garnier olajmentes bb krémje csaknem az összes hátrányát leküzdötte az eredeti verziónak. Nem zsírosít, sőt nekem púder nélkül sem fénylik ki a nap végére. Tartósságban hozza a többszörösébe kerülő keleti krémek szintjét. Igaz, hogy míg mattító hatást ígér, a finish-e inkább félmatt, de nekem ez teljesen rendben van, sokkal természetesebb, mint a teljes matt hatás. Tartja azt az ígéretet is, hogy optikailag csökkenti a pórusokat. A fedése is jobb, mint az előző krémé, de marad a természetes enyhe-közepes szintnél. Az illata ennek már nem krémes, az állaga pedig egy folyékony alapozóéhoz hasonló. Bár hidratáló hatást is ígér, nekem azért elfér alatta a hidratáló krém, de ez igaz minden általam próbált bb krémre. Ami ennél sokkal fontosabb, hogy míg az alapozóktól gyakran pattanásos lesz a bőröm, ettől a krémtől nem lett az, ami külön kiemelkedő teljesítmény ebben az árkategóriában.

Ára: kb. 2.300 Ft

Beszerezhető: a Garnier márkát árusító drogériákban, hiperekben 

Kedvenc luxus bb krém: Clinique Age Defense bb krém

A Clinique bb krém közepesen sűrű, illata valahol a krém és az alapozó között van. Könnyen, szépen eloszlatható a bőrön. A hivatalos verzió szerint közepes-erős a fedése, én inkább közepesnek mondanám. Egységesíti a bőrszínt, a pirosas foltokat szépen halványítja. A finise félmatt, ami nekem magában is megfelel, de aki a teljes mattságot részesíti előnyben, az kénytelen lesz púderezni. A tartósságával is elégedett vagyok, egy bő fél napig púder nélkül is teljesen jól bírja, púderrel pedig egész nap, akárcsak egy jó alapozó. Ha van rajta egy leheletnyi púder, akkor nem is fénylik át gyakorlatilag egész nap. Ez a bb krém segít megelőzni az öregedés idő előtti jeleinek kialakulását is.

Ára: 6.700 Ft

Beszerezhető: a Clinique márkát árusító üzletekben, parfümériákban

Kedvenc drogériás szemfesték: L'Oreal Paris Color Infallible

loreal_color_infallible_kar.jpg

Sokat méltattam már ezeket a por állagú, krémes szemfestékeket. Remekül pigmentáltak, egy jó alapon egész nap szépen megmaradnak, nem állnak össze, nem maszatolódnak. Aki esetleg attól tart, hogy a textúrája miatt könnyen lepereg a felvitelkor, az ne tegye, mert nagyon szépen beletapad a szeméhéjpúder alapba és egyáltalán nem hullik jobban, mint egy préselt szemfesték. Nagyon könnyű dolgozni vele, de nem árt egy természetes szálú, tömött, de puha szemfestő ecset, ami jól fel tudja venni a festéket. A 012 Endless Chocolat és a 002 Hourglass Beige árnyalat a kedvencem, de a többi próbált szín sem okozott csalódást.

Áruk: kb. 2.400 Ft

Beszerezhetők: a L'Oreal Paris márkát árusító drogériákban

Kedvenc luxus szemfesték: Giorgio Armani Eyes To Kill Intense

ga_eyes_to_kill_acqua_kar.jpg

Az Armani Eyes to Kill szemfestékeket a különleges textúrájuk, hosszan tartó hatásuk és gyönyörű színeik tették ismertté. A textúra valahol a por és a krémes állag között helyezkedik el, hasonlóan az előbb említett "kistestvérhez", a L'Oreal Paris Color Infallible szemfestékekhez. Ami egészen különlegessé teszi az Armani Eyes to Kill Intense-t, az a teljesen egyedi színek kínálata, melyekben mindig megjelenik egy második pigment is a "több dimenziós hatásért". Az Armani Eyes to Kill Intense szemfestékek szárazon és nedvesen is használhatók, könnyű velük dolgozni, nem peregnek le a felvitelkor. A tartósságuk teljesen rendben van, alapon egész nap tartják magukat, nem kenődnek el, nem állnak össze.

Áruk: 8.300 Ft

Beszerezhetők: a Mammut II Douglas Parfüméria Giorgio Armani standján

Kedvenc arcápoló: Paula's Choice Resist kémiai hámlasztók

Ezek a termékek jelentették az év talán legnagyobb felfedezését a számomra. Korábban nem is használtam még kémiai hámlasztókat. Ez a két termék a napi használatra ajánlott Daily Smoothening Treatment, illetve a heti használatra ajánlott Weekly Resurfacing Treatment. Mindkettőt este, lefekvés előtt ajánlott használni. Ezek a termékek az AHA (Alpha Hydroxy Acid) hámlasztók közé tartoznak, melyek – szemben a BHA hámlasztókkal – szárazabb bőrre valók, vízben oldódnak és inkább a felszínt hámlasztják, nem pedig a pórusok mélyét. Ami pedig a hatást illeti, a bőröm érezhetően simább és puhább lett a kezeléstől. Érzésem szerint a ráncaim is simultak, bár szerencsére ezzel a problémával még nem küzdök. Az új pattanások hegei „seperc” alatt gyógyulnak be, a régiek is halványulnak. A legnagyobb vívmány, hogy a hidegebb időben jellemző száraz, hámló foltoktól végre meg tudtam szabadulni!

Áruk: kb. 15.400 Ft (a két termék együtt) 

Beszerezhető: Paula's Choice webáruház

Kedvenc hidratáló krém őszre, télre: Dr. Hauschka Rosen Creme

drhauschka_rozsakrem.jpg

Erről a termékről még nem volt külön poszt, de előbb-utóbb biztosan lesz. Dr. Hauschka ikonikus rózsakrémje azonnal belopta magát a szívembe a csodálatos rózsás illatával és a remek hidratáló hatásával. Normál, érzékeny, száraz és hámló, az időjárás által igénybe vett bőrre egyaránt ajánlott. Az én kombinált bőrömre tökéletes választás a szelesebb őszi-téli hónapokra. Támogatja a felhám regenerációját, bársonyossá, finommá teszi a bőrt. Az értékes rózsaolaj és a vadrózsa terméséből készült kivonatok balzsamos védőburkot képeznek, a rózsaviasz és az avokadó kivonat a kiszáradás ellen nyújt védelmet. (Kizárólag biodinamikus gazdaságból, ill. ellenőrzött ökológiai termesztésből származó válogatott összetevőket tartalmaz.) A bőr zsiradék- és nedvességháztartására kiegyenlítő hatást gyakorol, harmonizálja a bőrfunkciókat, segíti a bőr egyensúlyának kialakulását és fenntartását. Magas növényi olaj tartalma miatt ez a krém nagyon sűrű, így csak keveset kell használni belőle (kb. fél borsónyit!). Emiatt kissé nehéz eloszlatni, de más negatívumot nem lehet mondani, remekül védi a bőrt a hideg őszi, téli szelek okozta kiszáradástól, de egyáltalán nem zsírosít!

Ára: 6.600 Ft

Beszerezhető: Biotik webáruház

Kedvenc hidratáló krém tavaszra, nyárra: Adrienne Feller Madeleine hidratáló arcbalzsam

A Madeleine Hidratáló Arcbalzsam a leírása szerint vízhiányos bőr ápolására javasolt, és bár korosztály nem szerepelt, úgy gondolom, hogy a húszas éveik végén, illetve harmincas éveikben járó hölgyeknek ajánlott. Ez a könnyű, hidratáló, bőrregeneráló, antioxidáns hatású arcbalzsam a benne lévő növényi kivonatoknak és az ún. Pannonessence-nek köszönheti bőrszépítő, regeneráló hatását. Nagyon könnyű és finom a textúrája, szépen eloszlatható a bőrön. Nem ragad, nem fénylik ki tőle a bőr. Elég furcsa illata van, de egyértelműen érződik rajta, hogy nem tartalmaz mesterséges illatanyagot, és ezt nagyon szeretem benne. Felbontás után mindössze fél évig áll el, aminek oka, hogy nem tartalmaz tartósítót. A Madeleine krém jól hidratálja a bőrt és kényelmes viselet, nagyon elégedett vagyok vele és bátran ajánlom kipróbálásra.

Ára: kb. 8.000 Ft

Beszerezhető: a Szépségtrend webáruházban, a kozmetikusoknál vagy ezekben az üzletekben

Kedvenc testápoló: Adrienne Feller Madeleine testápoló balzsam

adrienne_feller_madeleine_testapolo_kar.jpg

Ez a termék szintén száraz, vízhiányos bőr ápolására ajánlott. Könnyű hidratáló, keleties hangulatú testbalzsam, mely a vajfa-, kókusz-, szilvamagolaj, és a Pannonessence szinergikus emulziójának köszönheti balzsamosan tápláló, regeneráló hatását. Ennek a krémnek is nagyon finom a textúrája, könnyen eloszlatható a bőrön, gyorsan beszívódik. Egyáltalán nem ragad és hosszan tart a hidratáló hatása. Nagyon különleges illata van, én imádom, de mindenképpen érdemes "szagmintát" venni, mert simán lehet, hogy valakinek nem jön be ez a keleties, nagyon karakteres illat. A Madeleine egy remekül sikerült termékcsalád szerintem, bátran ajánlom kipróbálásra. 

Ára: kb. 9.000 Ft

Beszerezhető: a Szépségtrend webáruházban, a kozmetikusoknál vagy ezekben az üzletekben

Kedvenc hajápoló: Kerastase Chroma Reflect hajpakolás

kerastase_chroma_reflect.jpg

A Kerastase Chroma Reflect hajpakolásról sem írtam még nektek, pedig nagy kedvencem volt idén. Ezt a terméket közepes vagy vékony szálú, festett hajra ajánlják és gyönyörű selymessé és csillogóvá teszi azt. Pontosan azt az ápolást adja, amire a festett hajnak szüksége van. Törölközőszáraz hajra kell felvinni és rajta hagyni 5-10 percig, majd alaposan leöblíteni. Bár drága, mint az arany, sajnos semmitől sem lett ennyire puha és fényes a hajam, pedig igencsak sok terméket próbáltam.

Ára: kb. 9.000 Ft

Beszerezhető: az Iparfumeriában, ill. prémium kategóriás fodrászatokban, pl. Hajasnál

Nektek mik voltak a kedvenceitek 2012-ben?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása