Smink & Makeup

Sminktippek téli sportokhoz

2013. február 17. spacegirl

Bár már kifelé megyünk a télből, egy szűk hónapjuk még van a téli sportoknak. Természetesen ilyenkor sem kell teljesen lemondanunk a sminkről. Ebben a posztban néhány tippet olvashattok, hogy hogyan sminkeljetek, ha például korcsolyázni vagy síelni mentek.

sminktippek_teli_sportokhoz.jpg

A téli hidegben célszerű egy kicsit nehezebb, táplálóbb hidratáló krémet választani, amely megvéd a kipirosodástól (pl. Dr. Hauschka Rosen Creme). Akár a hegyekben síelsz, akár a városban korizol, rendkívül könnyű leégni a napon, a hó és jég visszaveri a napsugarakat, ezért mindenképpen használj fényvédőt (pl. La Roche-Posay Anthelios 45 Ultra Light Fluid for Face).

Ha nem muszáj, ne használj alapozót, mert mégiscsak sportról van szó, és az alapozó eltömítheti a pórusokat, ha megizzadsz. Ha szeretnéd kicsit kiegyenlíteni a bőrszínedet, akkor alapozó helyett inkább egy színezett hidratálót vagy bb krémet válassz (pl. Clinique Age Defence BB Cream).

A szemed alatt, az arccsont felső részén és a szemöldökcsonton nyugodtan használhatsz egy könnyű, krémes highlightert (pl. YSL Touche Eclat). Feltehetsz egy kis bronzosítót is, hogy enyhén napbarnított hatású és élettel teli legyen a bőröd (pl. MAC Bronzing Powder). Pirosítóból olyat használj, amely a természetes arcpíredhez hasonló és egészséges fényt ad (pl. NARS Orgasm).

A hidegben gyakran könnyezünk, ezért lehetőleg vízálló termékeket használj a szemedre. Én nem szeretek szemhéjpúdert használni ilyen esetben, mert biztosan lekönnyezem. Ha nem akarsz a színekről lemondani, akkor egy szupertartós krémes szemfestéket válassz (pl. Maybelline Color Tattoo). A szempillaspirálod is természetesen vízálló legyen (pl. Lancome Hypnose Waterproof).

Az ajkaidat is gazdagon hidratáld (pl. Elizabeth Arden Eight Hour Cream), majd pedig egy természetes, világos színű szájfényt vigyél fel, amely tökéletes kiegészítője a könnyű, szépítő sminknek (pl. Gloss d'Armani 515).

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása