Smink & Makeup

Tus 1x1 - gyakorlat és inspiráció

2013. február 19. spacegirl

Az előző posztban már jól kiveséztük a tusok elméleti tudnivalóit, most pedig íme néhány gyakorlati tanács, hogy hogyan húzd meg a tökéletes tusvonalat.

tusvonal_l-l.jpg

Képek: Beautylish

Az egyszerű felvitel érdekében az áll magasságába állítsd a tükrödet és nézz lefelé. Ha nem elég biztos a kezed, akkor támaszd le a könyöködet az asztalra.

  1. Az ujjaddal óvatosan feszítsd meg a szemhéj bőrét, hogy egyenletesen tudd majd felvinni a tust. Finoman húzd végig a tust a szempillák vonalán a szem külső sarkáig. Nem kell folytonos vonalat húznod, kisebb vonalakat rajzolva haladj kifelé. (Azt is megteheted, hogy először csak apró pontokat rajzolsz, majd azokat kötöd össze.) A farkincát utólag rajzold hozzá úgy, hogy kijelölöd a végét egy ponttal, amely a szembogarat vízszintesen metsző egyenes és az orrcimpát a szemöldök végével összekötő egyenes találkozásánál van. Ezt a pontot egy egyenes vonallal kösd össze a szem külső sarkával (itt kivételesen kívülről befelé haladj). A pontot kifelé vékonyítsd el. Minél drámaibb hatást szeretnél, annál hosszabbra rajzold a farkincát.
  2. A farkincát felül is kösd össze egy egyenes vonallal a szempillák vonalával. Ezt sem kell egyetlen húzással kialakítanod, a képen látható módon apró vonalakkal töltsd fel ezt a nyújtott V-formát.
  3. Figyelj rá, hogy a szem belső sarka felé közelítve vékonyabb vonalat húzz, így érheted el a legfelső képen látható szofisztikált hatást. Ha valahol hibáztál, akkor egy szemfestéklemosóba mártott kozmetikai pálcikával (fültisztító) korrigáld a formát, ne a tussal próbáld meg javítgatni, mert annak az lesz a vége, hogy extrém vastag vonalad lesz, amit teljesen le kell törölni.
  4. Végül a szem természetes formáját követve kösd össze a felső vonalat a szem belső sarkával. Töltsd fel festékkel az esetleg szabadon maradt részeket, főleg a szempillák vonalánál, mert az nagyon nem szép látvány, amikor néhány ponton kilátszik a bőr. Kész is!

A YouTube-on megszámlálhatatlan videó szól csak erről, amelyek segítenek elsajátítani a technikát. Az egyik kedvencem Rae Morris-é, aki nagyon hasznos tippeket ad és megmutatja a celluxos trükköt is.

Íme még egy videó, ami jól jöhet, méghozzá Lauren Conradtól:

A tusvonalakkal kapcsolatban még néhány hasznos tanácsot itt olvashatsz nálunk.

Ha pedig már belejöttetek, akkor íme némi inspiráció a legkülönfélébb hatásokkal és formákkal:

eyeliner_shapes1.jpg

eyeliner_shapes2.jpg

eyeliner_shapes3.jpg

eyeliner_shapes4.jpg

eyeliner_shapes6.jpg

eyeliner_shapes5.jpg

via Beautylish (123) , Makeup Geek (12), FuturedermPinterest

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása