Smink & Makeup

Frizurák tavaszra - gyorsan és egyszerűen

2013. április 09. spacegirl

A Nivea tavaszi hajtrendje a haj természetes szépségét emeli ki. Sally Brooks, a Nivea nemzetközi hairstylistja olyan frizurákat álmodott meg erre a szezonra, amiket ti is könnyen elkészíthettek magatoknak. Sally egyébként a London Hairdresser of the Year háromszoros bajnoka, és olyan híres divattervezők felkérésére készített frizurákat, mint Alexander McQueen, és persze rendszeresen készít hajkölteményeket a vezető divatmagazinok számára.

1. Klasszikus stílusú konty

nivea_hajtrend1_nagykep.jpg

1. lépés: Fogd össze a hajat a fejtetőn, hogy volument és tartást adj a frizurának. Púpozd fel a hajat, de csak a fej laposabb részeinél, hogy stílusos, mégis lágy és nőies legyen.

2. lépés: Válaszd három részre a hajat: egy-egy részt hagyj szabadon jobbról és balról, a harmadik részt pedig az elölről hátrafésült tincsek és a tarkónál lévő hajzuhatag alkossák.

3. lépés: A hátsó részen kösd össze a hajat egy laza lófarokba, és alakíts ki egy lyukat a lófarkat összefogó hajgumi fölött.

4. lépés: Fordítsd át a lyukon keresztül az egész lófarkat, hurkot képezve. Így egy egyszerű mozdulattal gyönyörű hullámot adhatsz a hajnak.

5. lépés: A kétoldalt, eddig szabadon lévő tincseket most lazán bújtasd át a lyukon, ahol a lófarkat is átfordítottad.

6. lépés: Óvatosan húzogass meg néhány tincset, hogy a frizurád még lazábbá váljon.

nivea_hajtrend1.png

2. Természetes nyári hullámok

nivea_hajtrend2_nagykep.jpg

1. lépés: Egyszerűen haladj tincsről tincsre: csavard a fürtöket a hajsütőre, de folyamatosan tartsd távol a forró eszközt az arcodtól, amíg megformázod a loknikat.

2. lépés: Kezdd az alsó fürtökkel, és ne hagyj ki egyetlen tincset sem. Ha nem maradnak egyenes részek, biztosan természetes hatású lesz a végeredmény.

3. lépés: Formázd meg az elől, és a fejtetőn lévő tincseket is, és folytasd a műveletet addig, amíg a teljes hajkoronáddal el nem készülsz.

4. lépés: Bontsd szét a szigorúan göndörödő tincseket az ujjaiddal, rázd meg a hajzuhatagot, hogy a hullámok természetes hatásúak legyenek. Fixáld a frizurát hajlakkal.

nivea_hajtrend2.png

3. Egyszerű halszálka fonás

nivea_hajtrend3_nagykep.jpg

1. lépés: Tűzd meg a fejtetőn lévő tincseket, hogy nagyobb volument adj a frizurának.

2. lépés: A hajfonat megkezdéséhez válassz egy-egy tincset mindkét oldalról.

3. lépés: Egyszerűen keresztezd a két hajtincset egymáson.

4. lépés: A külső oldalról szedj fel apró tincseket, és keresztezd őket ugyanúgy, ahogy korábban az első kettővel tetted. Haladj tincsről tincsre, és hamarosan kirajzolódok a jellegzetes halszálka minta.

5. lépés: Folytasd egészen a copf végéig, majd rögzítsd hajgumi segítségével.

6. lépés: Óvatosan húzogasd szét a fonatot, hogy lazább és dúsabb hatást keltsen. Rögzítsd a frizurát hajlakkal.

nivea_hajtrend3.png

Kipróbáljátok valamelyik frizurát?

Forrás: Nivea

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása