Smink & Makeup

Nyári frizuraötletek

2013. július 08. Katushka

Nyáron a nagy melegben szerintem nem csak én preferálom az összefogott hajat. Nagyon tud melegíteni a "lobonc", ezért inkább összefogjuk. De hogy ne csak egy egyszerű copf vagy zuhanyzó konty készüljön, itt van pár ötlet, amivel feldobhatjuk a frizuránkat. Fontos, hogy nyáron olyan termékeket használjunk a hajunkra is, melyek ápolják és nem engednek a káros sugaraknak. A frizurák elkészítésében Sally Brooks ad tanácsot. Sally a London Hairdresser of the Year háromszoros bajnoka és ezáltal a brit fodrászközösség elismert tagja. Olyan híres divattervezők felkérésére készített frizurákat, mint Alexander McQueen, és rendszeresen kreál hajkölteményeket a vezető divatmagazinok számára. Ő a NIVEA nemzetközi hajstylistja 2008-óta.

Kétperces konty

Ez a frizura nagyon gyorsan elkészül, mégis elegáns. Időről időre felbukkan a kifutókon és a vörös szőnyegen, de akár a strandon is megállja a helyét. Ez az a frizura, amit még én is el tudok magamnak készíteni, pedig én aztán nagyon antitálentum vagyok hajazás terén. 

Nivea_Frizura_fonott_konty_7.jpg

  1. Fésüld át a hajad egy természetes sörtéjű kefével, és rögzítsd egy lófarokban a fejtetőn. A haj rögzítéséhez a legpraktikusabb hajgumit használni.
  2. Válaszd a lófarkat két egyforma részre.
  3. Mindkét részt fond be hármas fonással.
  4. Rögzítsd a fonatok végét hajgumival.
  5. Tekerd körbe egymás körül a fonatokat, majd rögzítsd őket hajtűvel, vagy hullámcsattal.
  6. Az egész frizurát rögzítsd hajlakkal.

Sally tippje: Ezt a frizurát akár az irodában is elkészítheted, ha már nincsen időd hazaugrani a randi előtt, de a strandra is tökéletes választás. A legegyszerűbben úgy tudod a fejtetőre fogni a hajad, ha egyszerűen előre dőlsz, és lehajtod a fejed. Így még a gravitáció is neked dolgozik! Használj NIVEA Diamond hajlakkot, mely erős tartást és káprázatos fényt ad frizurájának!

Időtlen és egyszerű - a balerina fonat

nivea nyári hajtrend.jpg

  1. Válassz el középen egy részt a hajadból és tűzd meg egy hajtűvel. Ezzel a tinccsel később fogunk foglalkozni.
  2. Kezdd el a haj fonását egyik oldalon, közvetlenül a fül mögött.
  3. A fonás során, ahogy haladunk körbe, vegyünk fel egy-egy tincset, fogjuk a hajfonat középen lévő tincséhez és folytassuk a fonást…
  4. …egészen addig, amíg körbeérsz, és eléred a kezdő pontot
  5. Ha körbeértél, tűzd meg a fonatot az elsőként összefogott hajtincsek alatt.
  6. Most vedd ki az első pont szerint letűzött részből a csatot, és egyszerűen fond be.
  7. Ezt a fonatot is tekerd körbe a fejed körül, majd rögzítsd hullámcsattal.
  8. Kicsit húzgáld szét a fonatokat, hogy a haj dúsabbnak látsszon, és pihésnek, mert ez adja ennek a stílusnak a báját.

Sally tippje: Ez a frizura klasszikus, mégis modern és bájos. Sokkal bonyolultabbnak tűnik az elkészítése, mint valójában! Érdemes próbálkozni vele, mert tökéletesen passzol bármilyen nyári programhoz. A hosszú haj ápolásához használj NIVEA Long Repair regeneráló sampont és balzsamot, mert intenzíven ápol, és selymessé, könnyen kezelhetővé teszi a hajat!

Forrás: Nivea

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása