Smink & Makeup

Teszt: Yves Saint Laurent Le Teint Touche Eclat - B40

2013. július 26. spacegirl

ysl_le_teint_te_b40.jpg

Az YSL Le Teint Touche Eclat alapozóról korábban már olvashattatok tesztet nálunk, ekkor azonban egy olyan árnyalatot próbáltam ki, ami még az én nem túl sötét színemhez is eléggé világos volt. Most a B40-es árnyalatot láthatjátok a gyakorlatban, amely már egy sárgás bézs szín.

Ez az alapozó az ikonikus YSL Touche Eclat highlighter koncepcióját viszi tovább. Leírása szerint a Le Teint Touche Eclat az arc árnyékos részeit célozza meg és kiemeli a kontúrokat. Tökéletesítő textúrája kiegyenlíti az arc színét, elfedi a tökéletlenségeket és kiemeli a bőr természetes szépségét. Finom, könnyű textúrájának köszönhetően maszkhatás nélkül fed, felvitelkor kényelmes érzetet ad, és azt ígéri, hogy 24 órán tartó hidratálást biztosít. A végeredmény pedig nem más, mint tiszta ragyogás.

ysl_le_teint_te_b40_nyitva.jpg

A csomagolásra nem is vesztegetnék sok szót: egyszerű, letisztult, de elegáns arany kupakos üvegbe zárták, melyből kényelmes és higiénikus pumpával lehet adagolni az alapozót.

ysl_le_teint_te_b40_minta.jpg

Az állaga, ahogyan azt korábban már olvashattátok, eléggé folyékony, nagyon könnyű, az illata pedig - legalábbis számomra - viszonylag erős, krémes. Nagyon jól siklik a bőrön, könnyen, egyenletesen eloszlatható. Kb. 1-2 pumpányi elég belőle az egész arcra. A felvitelhez én továbbra is a kedvenc ecsetemet, a BőszEcset 11608-et használtam.

A fedése enyhe/közepes, hatását tekintve pedig ragyogóvá teszi a bőrt, azaz fényesebb. Aki rendszeres olvasónk, az tudja, hogy míg Kata a mattítás megszállottja, addig én sokkal jobban szeretem a fényesebb, természetesebb finish-eket. Ezt az alapozót inkább szárazabb és normál bőrűeknek ajánlom, a zsírosabb bőrnél valószínűleg nem a jó értelemben lesz fényesebb az idő múlásával. Az enyhébb fedése miatt problémásabb bőrre nem javaslom. Nem szárítja vagy zsírosítja a bőrt.

Legfeljebb a T-vonalban érdemes mattítani, ha nem szeretnénk elveszíteni az ígért ragyogást. A bőrszínt kiegyenlíti és az apróbb egyenetlenségeket szépen elfedi, de a láthatóbb bőrhibákhoz viszont már érdemes elővenni a korrektort. Ha nem fixáljuk le, akkor értelemszerűen nem is lesz annyira tartós, de kb. 6 órát kibír púderezés nélkül is, ami szerintem teljesen jó. 

ysl_le_teint_te_b40_elotte-utana.jpg

Az YSL Le Teint Touche Eclat alapozót a márkát árusító parfümériákban vásárolhatjátok meg, a 30 ml-es kiszerelése 13.700 Ft-ba kerül. Aki teheti, próbálja ki bátran, mert nagyon jó kis alapozó.

A terméket a L'Orealtól kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása