Smink & Makeup

Őszi frizurák lépésről lépésre

2013. szeptember 14. spacegirl

Ebben a posztban három őszi frizura elkészítését mutatjuk be nektek lépésről lépésre. Mind a hármat a hatvanas évek ihlette, nagyon egyszerű őket megcsinálni és a családi összejövetelekre éppen annyira jók, mint a különleges alkalmakra. A frizurákat Sally Brooks, a Nivea nemzetközi hajstylistja készítette.

oszi_frizurak.jpg

Kacér bubi, dús lófarok és bohém tupír

1. Kacér bubi

bob_nivea.jpg

1. lépés: Egyenletesen oszlass el a nedves hajadon hajhabot, hogy dúsabb hatású legyen a frizurád - a legjobb eredmény érdekében ügyelj arra, hogy a habból mindenhová elegendő jusson, a hajtövektől a hajvégekig.

2. lépés: Válaszd külön, és fogd össze a fejtetőn lévő hajat, majd csatold fel, hogy ne zavarjon a munkában. A haj szárítását kezdd az alsó tincsekkel. Még dúsabb hatást érhetsz el, ha közepes méretű körkefe segítségével hajtod végre a műveletet. Haladj tincsenként, és várd meg, amíg a hajfürt kihűl, csak azután tekerd le a keféről. Így tartósabb lesz a forma. 

3. lépés: A fejtetőn lévő tincsek szárítása során praktikus lehet tépőzáras hajcsavarót használni, de ha nincsen otthon, a körkefe továbbra is megteszi. A frufrut szárítsd előre, hogy megtartsd a frizura modern megjelenését. A kész frizurát rögzítsd hajlakkal.

2. Dús lófarok

lofarok1_nivea.jpg

1. lépés: Vigyél fel hajhabot a haj teljes hosszára. Ez segít a haj formázásában, és megóvja a hajszálakat a hajszárítás során.

2. lépés: Egy nagyméretű körkefe segítségével szárítsd meg a hajad tincsenként, ügyelve arra, hogy a hajtövet mindig megemeld. Így sokkal dúsabb hatást érhetsz el.

3. lépés: Válaszd el az arcot keretező tincseket és rögzítsd csattal. Kicsit tupírozd meg a fejtetőn lévő tincseid, majd fogd össze a többi hajtinccsel úgy, hogy a fejtető alatti részen legyen a legnagyobb hajtömeg.

4. lépés: Simítsd hátra a hajad és egy természetes sörtéjű kefével fésüld fényesre a lófarkad, majd rögzítsd egy hajgumi segítségével a tarkódnál.

5. lépés: Simítsd hátra az első lépésben lecsatolt tincseket is, csavard körbe a lófarok tövénél, majd rögzítsd hajtűvel. 

6. lépés: Tupírozd fel egy kissé magát a lófarkat is, hogy tovább tartsa a formáját.

3. Bohém Tupír

tupir_nivea.jpg

1. lépés: Az elülső hajtincseket válaszd külön, és rögzítsd egy csattal. Ezt a rész később formázzuk.

2. lépés: Tupírozd fel a fejtetőn lévő hajtincseket, hogy megkapd a ’60-as évekre jellemző formát.

3. lépés: Simítsd át az eddig letűzve várakozó hajtincseket egy természetes sörtéjű kefével, hogy visszakapják fényüket. Tűzd meg a tincseket hátul, közvetlenül a fejtető alatt, így hangsúlyozhatod milyen dús a hajad.

4. lépés: A hátsó tincseket formázd hajsütővassal. Válassz olyan feltétet, amivel nagyobb, lazább hullámokat tudsz kialakítani, a kész tincseket pedig húzd szét az ujjaiddal.

5. lépés: Rögzítsd a frizurát hajlakkal.

Hogy tetszenek nektek ezek frizurák, kipróbáljátok valamelyiket?

Forrás: Nivea

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása