Smink & Makeup

Sminkkataszrófák elkerülése

2013. november 26. spacegirl

Az év végi bulikon és persze szilveszterkor még azok is sminkelnek, akik egyébként nem nagyon szoktak. Akár gyakorlott valaki, akár kevésbé, nem árt felkészülni rá, hogy a smink ritkán marad egy egész éjszakán át tökéletes. Ebben a posztban néhány tippet olvashattok annak megakadályozására, hogy a nagy műgonddal applikált smink az este folyamán szörnyű pusztulásnak induljon.

1. Összeállt szemfesték. Az egyik leggyakoribb, nem túl szép látvány, amikor a szemfesték összeáll a mélyítővonal ráncában. Ez ellen a legjobb megoldás, ha szemhéjpúder alapot használunk és arra bőséges mennyiséget viszünk fel a szemfestékből. A krémes bázist ez remekül fixálja, és nagyrészt megakadályozza, hogy később összeálljon a szemfesték. (Lásd a lenti képen a jobb vs. bal szemet.) Ha mégis megesett a baj, akkor az ujjaddal óvatosan töröld le az összeállt szemfestéket és tegyél rá némi fényes, krémes szemfestéket. Próbálkozhatsz a szemhéjpúdereddel is, de könnyen lehet, hogy foltos lesz a végeredmény.

(forrás)

2. Elkenődött szemceruza vagy szempillaspirál. Nagyon sokszor látni olyat, hogy valaki ceruzával húz tusvonalat, ami utána felkenődik a szemhéjára. Ez borzalmasan néz ki, ráadásul nagyon egyszerűen elkerülhető: a szemceruzát fixáld szemhéjpúderrel. Ez egyébként alapszabály: lehetőség szerint minden krémes terméket fixáljunk valamilyen por állagúval. Az elkenődött szemceruzát és szempillaspirált nem egyszerű leszedni, a dörzsölgetéstől pedig csak egyre rosszabb lesz a helyzet. Sokszor egy bőrszínű szemceruzával könnyebb elfedni ezeket, mint megpróbálni eltávolítani.

3. Eltűnő rúzs. Olyan rúzst válassz, ami nagyon tartós és/vagy egyenletes a kopása, hogy ne kelljen folyamatosan azon aggódnod, hogy éppen hogyan nézhet ki. Lehetőség szerint legyen nálad egy átlátszó szájfény is, ezzel akár tükör nélkül is felfrissítheted az ajkaidat. Tudod, ezzel a fotókon is jobban nézel majd ki.

4. Sápadt arc. Ha csak egy dolgot igazíthatsz meg a sminkeden, akkor adj némi színt az almácskáknak, akár krémes pirosítóval, akár egy kevés cseresznye vagy narancs alapú rúzzsal. Ezzel az egész megjelenésedet felfrissítheted, még ha a szemfestéked és rúzsod megfakult is. Ráadásul ez is segít, hogy jobban nézz ki a fotókon.

5. Fényes bőr. Ha folyamatosan újrapúderezed az arcodat, egy idő után borzalmasan fog kinézni. Használj inkább mattító lapocskákat, amik felszívják az olajat a bőrről. Én a MAC Blot Filmet használom erre a célra, de vannak ennél kedvezőbb árú változatok is, pl. az e.l.f.-től vagy a Catrice-tól.

Ez a poszt egy korábbi bejegyzésünk "újratöltése".

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása