Smink & Makeup

Pirosítás arcforma szerint

2013. december 02. spacegirl

Tudjuk, hogy a pirosítás az egyik legfontosabb elem a sminkelésben, hiszen ez teszi újra élettel telivé az alapozóval egységesített arcunkat. Ennek ellenére nagyon sokan nem használnak pirosítót, mert nem tudják, hogy pontosan hová és mennyit vigyenek fel ahhoz, hogy ne tűnjenek egy elszabadult bohócnak. A pirosítónak éppen úgy megvan az ideális helye a különböző arcformák esetében, mint a highlighternek és bronzosítónak.

guide_to_applying_blush_for_your_face_shape.jpg

Ovális arc: Az ovális számít az ideális arcformának, ilyenkor a sminknek nem szükséges korrigálnia. A pirosítást az almácskáknál érdemes kezdeni és az arccsonton továbbvinni a halánték irányába. A pirosítót az arccsontra vigyétek fel, alatta a bronzosító, felette a highlighter helye van!

Szögletes arc: Az almácskákra vigyétek fel a pirosítót kör alakban, ez optikailag puhítja a szögletes arcot. A széleket alaposan dolgozzátok el kifelé, de ne húzzátok el túl messzire vízszintesen, mert attól szélesebbnek tűnik az arc.

Hosszúkás arc: Hosszúkás arc esetén nagyobb helyünk van a pirosításra. A pupillák alatt érdemes kezdeni és az arc közepe felé eldolgozni félkör alakban. Ettől az arc rövidebbnek látszik.

Kerek arc: Egy kicsit lejjebb, kifelé eldolgozva vigyétek fel a pirosítót, mert az vékonyabbnak láttatja az arcot. Itt is figyeljetek rá, hogy még ne az arccsont alatt legyen a pirosító. Ha középre vinnétek fel kör alakban, az csak tovább hangsúlyozná a kerek formát.

Az ideális pirosító árnyalat kiválasztásáról itt olvashattok.

via Makeup.com

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása