Smink & Makeup

Backstage beszámoló: Toni&Guy Fashion Week Budapest (2014)

2014. április 19. spacegirl

Az Instagramon (@sminkmakeupblog) és a Facebook oldalunkon már láthattátok, hogy ismét részt vettünk az egyik legnagyobb szabású hazai divateseményen, a TGFWB-en. Igaz, hogy az évente kétszer megszervezett hazai divathét még mindig csak egy napos, és a két óránként tartott bemutatókkal azért kissé szellős a program, de mind a helyszín (Palazzo Dorottya), mind a szervezés, mind az esemény közösségi média jelenléte annyira profi volt (Instagram, Facebook, Ustream stb.), hogy az komoly bizodalomra ad okot a jövőre nézve is. A nap során Kata Szegedi, a Nubu, a Je Suis Belle, Anda, Nanushka és a Use Unused őszi/téli kollekcióit tekinthettük meg.

Sminkes blogként idén is a sminkeket és frizurákat helyezzük a középpontba. Ahogyan azt a backstage-ben megtudtuk, a tervezőknek határozott elképzelésük volt a sminkekről és frizurákból, elsősorban az ő ötleteik és koncepciójuk határozta meg a végleges kialakítást. A sminkes csapatot már hagyományosan Gera Anna és Kovalik Natasa vezette, akik a MAC sminkeseivel dolgoztak együtt a merész, nyugati kifutók világát idéző megjelenéseken. A frizurákat pedig a Toni&Guy sztárfodrásza, Freidman Péter iránymutatásával valósította meg fodrász csapat.

szk_smink-haj.jpg

Kata Szegedi 2014-es őszi-téli kollekcióját a városi amazonok ihlették. Az arcot Mineralize Charged Moisture Gellel hidratálták és Mineralize Charged Water Hydrating Misttel frissítették, majd a bőrt a Prep + Prime Skin Smootherrel készítették elő. A lágy és tökéletes bőrkép elérése érdekében a Face and Body alapozót használták. A holokon az Atlantic Blue élénk égkék színét a Cream Color Base Luna árnyalatával mosták el. A szem köré a Camel Coat Pro Longwear Paintpot különlegesen szép, meleg világos szürke színe került. A felvitelhez a 287-es számú ecsetet használták. A szempillák végeit a False Lashes Blue Charge spirállal festették intenzív kék színűre. Az ajkakra az Utterly Delicious Mineralize rúzs került, puhán festve a 217-es számú satírozóecsettel.

A különlegesen felépített frizurában több stílus harmonizál. A fejtetőn megemelt, alul tupírozott és kócos fonattal díszített frizura a Toni&Guy HMW Tengeri sós texturáló spray segítségével matt állagot kapott, amelyet a Toni&Guy HMW Erős tartású hajlakkal fixáltak. A haj különlegessége a fejcsúcson elhelyezett laza konty, amely eredetivé teszi a már megszokottnak számító fonott hajtrendet.

nubu_smink-haj.jpg

A Nubu kollekciójához tartozó sminket a kollekció mintájából a sminkbe emelt naiv festés határozta meg. A Strobe Liquid hidratálóval belülről jövő ragyogással látták el a bőrt, majd a stratégiai pontokon légises, finom mozdulatokkal mattították a Prep + Prime Transparent Finishing púderrel. A 130-as számú ecset segítségével a Prep + Prime Beauty Balmmal egységesítették a bőrt. A szemeket spontán, könnyed, esetleges ecsetvonásokkal festették a 242-es számú ecset segítségével, modelltől függően szürke, fehér, kék vagy fahéj színnel. A pillákon ugyanazt a színt használták és a 204-es szemöldök ecset segítségével vitték fel. A szemöldökformát a Clear Brow Settel emelték ki. Az ajkakra a Brave színű rúzs került, amely natúr, természetes hatást biztosított. Az ajkakon a 316-os számú ecsetet használták.

A frizurát a friss hatás érdekében első lépésként körkefével egyenesre fésülték, majd egy-két helyre a természetesség, a kócosabb, lazább stílus érdekében szárításkor kissé meggyűrtek néhány tincset. A natúr hajat a nemzetközi kifutókon is trendinek számító oldal-, illetve középválasztékkal dobták fel. A kontraszt kedvéért a választék mentén a Toni&Guy HMW Hajszérum cseppekkel értek el fényes hatást. A frizura másik kulcsterméke a Toni&Guy HMW hajtőemelő por.

nan_smink-haj.jpg

A Je Suis Belle kollekciójánál a fény sajátos játékának természetessége jelent meg a sminkben. Az arcot a Studio Moisture Fix krémmel és a Prep + Prime Vibrancy Eye-jal készítették elő. Az üde, hidratált hatású alapozásról a Mineralize Moisture SPF15 Foundation gondoskodott. A szemöldököt a Brow Settel tették finoman rendezetté a szemöldök természetes színéhez igazodva. A szemeket a Pro Longwear Paint Pot Chrome Angel árnyalatával és a Liquid Liner Bootblack tusvonallal emelték ki. A pillákat a Zoom Waterfast Black Lash segítségével festették drámaira. A smink különlegessége az arccsontra felvitt, highligherként használt plasztik pöttyök applikációjában rejlik, melyek prizmaszerűen verték vissza a fényt. Az ajkak esetében a Cremestick Liner Summerfruit felelt a természetes kontúrozásért, majd a Mineralize Rich Lipstick Dreaminess az ajkak dús, természetes, nőies hatásáért.

Ennél a frizuránál újraélesztették az igazán retrónak számító banáncsatot. Az elöl megemelt, tupírozott frizura a Toni&Guy HMW Hajtőemelő portnak köszönhetően friss és dús hatást ért el. A tupírozás ellenére igazán könnyed hatást idéz a 80-as évek egyik legnépszerűbb hajkiegészítője.

anda_smink-haj.jpg

Anda kollekciójánál a szofisztikált minimalizmus, geometria jelent meg a smink nyelvén. Az arcon a Complete Comfort Creamet használták az egyenletes, üde bőr eléréséhez. Egységes, egyszínű, egyszerű - árnyékolás nélküli - bőrszínt festettek a Mineralize Skinfinish + Studio Finish Concealer Palette segítségével a 188-as és 190-es számú ecsettel. A Blot Powderrel a 187-es ecsettel könnyedén mattították az arcbőrt. A szemöldökre az Eye Brows ceruza Stud árnyalatát használták. A szemöldök vonalát kiegyenesítették a tusvonal felső vonalához és az arc formájához illesztve. A szemhéjra a Fluidline Blacktrack-kel, a 212-es és 209-es számú ecsetekkel derékszöget húztak, majd a belső részeket befelé satírozták. A pillákat festetlenül hagyták, hogy a figyelem teljes egészében a rendhagyó tusvonalra összpontosuljon. Az ajkakon a Pro Longwear Soft Shellt használták az ajak színének tompítására és egységesítésére a 318-as számú ecset segítségével.

A kollekcióra és a sminkre jellemző mértaniság természetesen a frizurában is visszaköszön. A frizura fő eleme egy sleek stílusú, a hajtincsek alján összefogott laza copf. A semleges frizurát méretre szabott bőr kiegészítővel dobták fel, amely széles sávban borította be a copf alját. A hajat a Toni&Guy HMW Hidratáló fényspray és ecset segítségével fésülték tükörsimává.

nan_smink-haj.jpg

A Nanushka kollekciójához tartozó smink az "everyday utopias", mindennapi utópiák jegyében készült. A bőrt a Prep + Prime Moisture Infusion és Studio Moisture Krémmel táplálták és hidratálták. A natúr, matt végeredmény érdekéven a Matchmaster alapozót és Pro Longwear korrektort használták a 190-es számú ecsettel. Ezt követően természetes hatású szeplőket fröcsköltek a bőrre. Az arcsontot erős fényhatásokkal intenzíven hangsúlyozták a Strobe Liquid krémmel. A szemhéjra természetes, lágy árnyékot festettek a Groundwork és Layin' Low Pro Longwear Paint Potok segítségével a 239-es számú ecsettel. A szempillákat a False Lashes Extreme Black szempillaspirállal hangsúlyozták. A szemöldökre a Fluidline Brow Gel Dirty Blonde árnyalat került, míg a kósza szemöldökszálakat a Quiet Brunette Pro Longwear Waterproof Brow Settel fésülték formára. Az ajkakra a Mineralize Lipglass Lovingly Yours és Be Nice árnyalatával csaltak hidratált fényt.

A kollekcióhoz ebben a szezonban is a természetesen szöszös, laza textúrájú, természetes frizura illett leginkább. A matt, kusza, vízparti hullámokért a Toni&Guy HMW Tengeri sós texturáló spray volt felelős. A tarkón lazán összefogott tincsek adták meg a különleges "urban-beach" look érzetét.

use_smink-haj.jpg

A Use Unused bemutatójához pedig narancsos, fémes füsttel értelmezték újra a klasszikus "smokey-t". Az arcbőrt a Mineralized Charged Water Moisture Gellel és a Mineralied Charged Water Eyecreammel készítették elő. A púderes, matt hatás elérésére a Studio Tech alapozót használták. A szemhéjak fényességének kiemeléséhez a Pro Longwear Waterproof Brow Set világos árnyalataival világosították a szemöldököt. A Kohl Power Eye Pencil Feline árnyalatával az alsó és felső szemhéjat erőteljesen körbesatírozták. Bázisul a Fluidline Rich Ground árnyalatát használták, erre kerültek a szemhéjpúderek (Eyeshadow Coppering, Pro Longwear Hot Paprika, Mineralize Blush Love Thing). A Kohl Power Eye Pencil Feline árnyalatát használták az alsó és felső vízvonalon is. A pillákat a 36-os számú műszempillával hangsúlyozták. Az ajkakra finom púderárnyalat került, a Matte Lipstick Kinda Sexy.

Ehhez a kollekcióhoz is fényes, sleek frizura készült, amit a fejtető mögött kissé megemelt copf tett különlegessé. A kusza, szálló tincseket ecsetekre fújt Toni&Guy HMW Erős tartású hajlakkal simították hátra és fixálták.

Az esemény keretében még egy zárt körű bemutatón vettünk részt, ami ugyan nem is smink és nem is frizura, de a divathoz és a technológiához kapcsolódik.

marksomay_20140412_0011239.jpg

Fotó: Somay Márk

A Sony ezen az eseményen mutatta be az egyedülálló digitális zajszűrővel ellátott, üvegborítású, fémkeretes Xperia Z2 okostelefont, valamint a világ legvékonyabb és legkönnyebb táblagépét, az Xperia Z2 Tabletet, melyekhez ráadásul nem más, mint Szegedi Kata tervezett egyedi tokokat.

sony_xperia_z2.jpg

A készülékeket a Sony standján volt szerencsém kipróbálni, és azt kell mondanom, hogy mind formatervezésben, mind használatban abszolút csúcsminőséget képviselnek, és fantasztikusan szép, full HD kijelzőjük van. Az meg külön hab a tortán, hogy vízállóak, így ha valaki mondjuk a tabletjével vonul be a kádba vagy a telefonját a hátsó zsebében felejti, akkor sem kell aggódnia a balesetek miatt.

xperia_kata_szegedi.jpg

Z2 okok Szegedi Katától

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása