Smink & Makeup

Teszt: Vichy Teint Ideal illuminating foundation (25)

2014. április 22. spacegirl

A Vichy Teint Ideal termékcsalád érkezéséről korábban már beszámoltunk, és már egy ideje adós vagyok nektek ennek az alapozónak a tesztjével. A Teint Ideal termékek ígérik, hogy szinte megújítják az arcbőrt: egységesítenek, ragyogást adnak és lehetővé teszik, hogy az arcbőr szabadon lélegezzen. Az általam kipróbált Teint Ideal Fluidot normál és kombinált bőrre ajánlják. 

Ígéretek: A víz alapú, ultrakönnyű textúrájú alapozó fluid ragyogó fátylat képez az arcbőrön. Az ásványi pigmentek és a Liquid Light technológia tökéletesen egységesítik és ragyogóvá teszik az arcbőrt. A három aktív hatóanyagból álló együttes intenzíven ápolja az arcbőrt és visszaadja természetes hatását. Használatával az arcbőr felszíne lágyabb és bársonyosabb lesz, a pórusok összehúzódnak. Az eredmény: egységes, selymes és ragyogó arcbőr. Tartós hatás, akár órákon át.

vichy_teint_ideal.JPG

A Vichy Teint Ideal Fluid szép papírdobozban és elegáns, pumpás csomagolásban érkezik. Mindig meg kell említenem, hogy nekem ez a kedvenc kiszerelésem, mert könnyen, higiénikusan és viszonylag pontosan lehet adagolni a terméket. Sajnos azonban az átlátszó kupak azonnal összekenődik, így azt nem árt időnként megtisztítani.

vichy_teint_ideal_nyitva.JPG

Ami az alapozó állagát illeti, meglehetősen híg és könnyen eloszlatható, nem csíkozódik. A 25-ös számú színt kaptam meg tesztelésre, ami sajnos jóval sötétebb és sárgásabb is a bőrszínemnél, így hosszú távú tesztnek nem tudtam alávetni.

vichy_teint_ideal_elott.jpg

Előtte

vichy_teint_ideal_arc.jpg

Vichy Teint Ideal illuminating foundation (25)

A fedése az enyhe és a közepes között van, az apróbb bőrhibákat eltünteti, de inkább azoknak való, akiknek szinte tökéletes a bőrük. Mindenképpen szükség van hozzá egy korrektorra a közepes és a nagyobb bőrhibák eltüntetéséhez. Könnyű és kényelmes viselet, a pórusokba és az apróbb ráncokba nem ül bele. A finish-e fényesebb, legalább a T-vonalon érdemes lepúderezni, hogy félmatt-matt hatást érjünk el. Ebből a szempontból persze tartja az ígéretét, hogy ragyogó fátylat képez a bőrön.

vichy_teint_ideal_arc_lepuderezve.jpg

Vichy Teint Ideal illuminating foundation (25) - enyhén púderezve

A tartóssága közepes, néhány óra alatt átfényesedik és a nap végére eléggé megkopik. Az ápoló hatást én nem tapasztaltam, és az összetevői sem igazán indokolják, bár kétségtelen, hogy a színe miatt nem vetettem alá hosszabb tesztnek.

Ez az alapozó 4 árnyalatban kapható egyébként, ajánlott fogyasztói ára 5.999 Ft (30 ml). Szerintem ez az ár meglehetősen borsos érte, ennél sokkal jobbakat is próbáltam már, amiket olcsóbban meg lehet vásárolni.

A terméket a L'Orealtól kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása