Smink & Makeup

Teszt: Tropic Organic Hot Bamboo Smoothing Cleanser és Tropic Skin Revive Nourishing Creme Concentrate

2014. május 21. spacegirl

Tropic bőrápolási termékek 100%-ban természetes alapanyagokból készülnek. A márkát Susan Ma alapította 2007-ben kozmetikusokkal, mikrobiológusokkal és természetgyógyászokkal együttműködve. A termékek három alapelve a természetesség, őszinteség és hatásosság. Áraikat a termékekben található összetevők alapján határozzák meg, és a termékek minden bőrtípusra használhatók. Nem tesztelnek állatokon. Én két terméket próbáltam ki tőlük, az arctisztítót és a bőrfeszesítő tápláló arckrémet.

tropic_smoothing_cleanser.JPG

mélytisztító arclemosó azt ígéri, hogy növényi hatóanyagaival gyengéden tisztítja a bőrt, puhává, hidratálttá teszi azt. A szennyeződéseket és az akár vízálló sminket is eltávolítja. Zöld Tea és Eukaliptusz kivonatai ragyogóvá teszik a bőrt, míg az Arany jojoba, E-vitamin és Avokádó táplálja és hidratálja azt. A csomag tartalmaz egy bio bambusz arctisztító kendőt is, mellyel eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket bőr felszínéről. Ez a kendő a bambusznak köszönhetően antibakteriális és nagyon finom anyagú. Az ígéretek szerint a bőr puha, felfrissült és kitisztult lesz. Minden bőrtípusra ajánlott, ára 5.500 Ft.

tropic_smoothing_cleanser_nyitva.JPG

A Tropic mélytisztító arclemosója praktikus és higiénikus, pumás csomagolásban érkezik. A megjelenése természetességet sugall, illeszkedik a márka filozófiájához. Ami kevésbé tetszik benne, hogy könnyű összeroppantani a kupakját.

tropic_smoothing_cleanser_fej.JPG

A pumpával könnyen és higiénikusan lehet adagolni a terméket. Az állaga finom, krémes, könnyen eloszlatható a bőrön. Az illata pedig egyenesen isteni. 1-2 pumpányi elegendő belőle az egész arcra, nyakra.

tropic_termekek.jpg

Jobbra: lemosó, balra: arckrém

Úgy kell használni, hogy felvisszük a száraz bőrre, majd megnedvesítjük a bambusz kendőt langyos vízzel és körkörös, felfelé ívelő mozdulatokkal áttöröljük vele az arcunkat. Ha sminket is szeretnénk eltávolítani, akkor szintén a száraz bőrre visszük fel, majd lemossuk az arcunkat langyos vízzel, utána újabb réteg lemosót viszünk fel és csak ezt követően használjuk a bambusz kendőt.

tropic_smoothing_cleanser_kendo.JPG

A kendő tulajdonképpen egy kicsi, puha törölköző. Kényelmesen használható és kíméletes a bőrhöz úgy, hogy radírozó hatása is van.

Nagyon elégedett vagyok ezzel a lemosóval, mert alaposan tisztít, kellemesen frissít, ugyanakkor egyáltalán nem szárítja ki a bőrt. Szemsmink eltávolítására is remekül működik (ehhez értelemszerűen nem a bambusz törlőkendőt, hanem vattakorongot szoktam használni). Nagyon tetszik az a koncepció, hogy jár hozzá a bambusz törlőkendő is, arra azonban érdemes figyelni, hogy azt mindig gondosan öblítsük ki és tisztán tartsuk. Ha elég volt már azokból a lemosókból, amiket száraz bőrre is ajánlanak, mégis "leszedik" az arcotokat, akkor ezzel érdemes egy próbát tenni!

tropic_skin_revive.JPG

Az arckrém bőrtápláló, bőrfeszesítő vitaminokat és antioxidánsokat tartalmaz annak érdekében, hogy a bőrt fiatallá, rugalmassá, egészségessé tegye. A csipkebogyó, shea vaj és E-vitamin a bőrt mélyen hidratálja és puhává teszi. Az áfonya, málna és körömvirág kivonatok segítik a bőr vitalitását. Az ehinácia, tengeri hínár javítja a bőr rugalmasságát és ránctalanít. Ez egyébként a Tropic egyik legnépszerűbb terméke, amely 2013-ban első lett a Natural Health Magazin legjobb természetes arcápoló krém kategóriájában. Minden bőrtípusra ajánlott, ára 7.000 Ft.

A csomagolása ennek is hasonló, higiénikus, pumás.

tropic_skin_revive_nyitva.JPG

A termék könnyen adagolható, számomra 1-2 nyomásni szükséges belőle egy alkalommal. Az állaga valamivel könnyebb, mint a lemosóé. Nagyon könnyű és finom krém, így azoknak is ideális, akik egyébként nem szeretik krémezni az arcukat vagy kifejezetten a könnyű hidratálókat részesítik előnyben.

tropic_skin_revive_fej.JPG

Puhává és selymessé teszi a bőrt, és egyáltalán nem ragad, így nagyon kényelmes viselet. Egyenletes bőrképet biztosít és nem fénylik tőle a bőr. A hidratáló hatása teljesen rendben van, ugyanakkor télre vagy kifejezetten száraz bőrre nem ajánlanám, mert nem egy kifejezetten testes krém.

A termékek egyébként most akcióban is kaphatók, szóval ha szeretnétek kipróbálni őket, akkor kedvezőbb áron szerezhetitek be.

Ti próbáltatok már valamit a Tropic-tól, ha igen, mi volt a tapasztalatotok?

A termékeket a Tropic Skincare Magyarországtól kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása