Smink & Makeup

Teszt: AVON Gel finish körömlakk - Parfait Pink

2014. május 24. Katushka

Szinte az összes AVON-os posztnál megemlítem, hogy mennyire üdvözlöm az AVON pálfordulását, már ami a minőséget illeti. Emlékezhetünk még régről a minősíthetetlen szemhéjfestékekre, lakkokra, rúzsokra, ami hála az égnek mára már a múlté. A mostanában kipróbált szemhéjfestékek nagyon jónak bizonyultak és némelyik körömlakk is beváltotta a hozzá fűzött reményeket, de volt azért néhány, ami még mindig nem volt az igazi.

DSC06079.JPG

Most az AVON újdonságai között köszönthetjük az úgynevezett Gel Finish lakkokat, melyeknek az a nagy előnyük, hogy fényes hatásuknak köszönhetően olyan a finishük, mintha most jöttünk volna a manikűröstől. Sőt, a pigmentáltságuk is jobb, mint az eddigieknek. Most nagyon rosszindulatú leszek, de nevezhetik akármilyen hatású lakknak, az AVON-nak végre sikerült egy valóban jó minőségű lakkcsaládot kreálnia! Épp itt volt az ideje!

A három az egyben lakkoknak tehát nagy előnyük, hogy magas a fényük, igen komolyan pigmentáltak és tartósak. De lássuk, hogy mindegyik beváltja-e a hozzá fűzött reményeket?! 

Én három árnyalatot kaptam kipróbálásra: Limoncello, Orange Crush és Parfait Pink. Nem árulok el nagy titkot, hogy a három közül a Parfait Pink áll hozzám a legközelebb, így most erről olvashattok majd, de feltételezem, hogy a többi árnyalatra is igaz lesz minden lakkot érintő véleményem.

DSC06073.JPG

A képeken is jól látszik, hogy a lakk anyagában található milliónyi apró csillámdarab, amitől nem lesz különösebben csillámos vagy gyöngyház hatású a lakk, viszont ennek köszönheti valóban magas fényét.

DSC06083.JPG

Alaplakkot tettem alá, de a leírás szerint nem szükséges, mert anélkül is szép egyenletesen oszlik el a körmön. A lakk állaga nagyon jó, nem túl folyós és nem is túl sűrű. Nagyon szépen terül és egyáltalán nem csíkosodik be, ami szerintem jó pár AVON lakkra sajnos jellemző volt korábban. Szintén nagyon szimpatikus volt, hogy bőven elég volt egyetlen réteg, mert a fedése tényleg nagyon jó!

DSC06100.JPG

És ami külön is említésre méltó, hogy a nagyon gyorsan szárad. Eddig csakis az IsaDora lakkok száradási idejével voltam megelégedve, de most ez a lakkfajta is bekerült a kedvencek közé. 

Tartósság

Határozottan tartós! Itt szintén az IsaDora lakkok minőségéhez tudom hasonlítani, mert egy hétig nagyon szépen fent maradt. A fénye sem kopott meg. A végéről az utolsó napokban azért már picit kopott a lakk (nem lepattogzott, csak kopott), de mivel napjában ezerszer megmosom a kezem a baba miatt és persze mosogatni is sokat mosogatok, szerintem ez igen jó teljesítmény.

Az ára szerintem teljesen korrekt, most bevezető áron 999 forintba kerül és most az új katalógusban akció is van, vagyis ha 2 darab lakkot rendelsz, akkor összesen csak 1 598 forintot kell fizetni, vagyis 795 forintba kerül egy lakk.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása