Smink & Makeup

Így sminkelj nyáron!

2017. június 16. Katushka

Lassan, de biztosan érkezik a nyár, ami ellen elsősorban fényvédelemmel és rengeteg folyadékkal tudnunk védekezni. A hőmérséklet emelkedése és a magasabb páratartalom miatt az általános szabály az, hogy a nehezebb formulák helyett könnyebbeket érdemes választani. Ilyenkor nem elég, hogy izzadunk, a bőrünk is hajlamosabb zsírosabbá válni. A sminkünk pedig bármilyen könnyű legyen is, a nagy melegben simán leolvadhat rólunk, ha nem vagyunk elég elővigyázatosak. Ebben a posztban a nyári sminkeléshez olvashattok tippeket.

summer-makeup-tips.jpg

Ilyenkor érdemes olyan arctisztítót választani, ami segít megelőzni a bőr zsírosodását. A rendszeres hámlasztás is különösen sokat segít abban, hogy szép maradjon a bőrünk. A fényvédő használata ilyenkor kötelező, és figyelj rá, hogy ne csak egyszer, reggel használd, hanem a nap során újra és újra.

Az alapozókat, ha van rá mód, teljesen hagyd el. Ha mindenképpen szükséged van rá, akkor inkább könnyebb formulát, színezett hirdratálót vagy bb/cc krémet válassz, és lehetőleg csak oda vidd fel, ahova nagyon muszáj, vékony rétegben. A problémásabb helyekre pedig mehet a korrektor. Szintén tartósabbá teszi a sminket, ha alapozás előtt primert használsz. Átlátszó púderrel vékonyan fixáld a sminkedet, azt is lehetőleg csak ott, ahol nagyon kell (T-zóna).

A pirosítókból érdemes krémes vagy folyékony formulát választani, mert ezekkel egyrészt könnyebb dolgozni, másrészt – legalábbis az utóbbiak – tartósabbak is a nagy nyári melegben. (Ezeket púderezés előtt kell használni.)

A szemhéjpúder alap mindig jó szolgálatot tesz, nyáron is viszont meg sem érdemes nélküle próbálni a szemfestést. Kiemeli a színt, tartóssá teszi a szemfestéket és persze megóvja az elmaszatolódástól és attól, hogy felgyűljön a szem redőiben. Ha szereted a krémes szemfestékeket, akkor a nyár az a szezon, amikor ezek különösen jól jönnek. A Maybelline Color Tattoo-i és a MAC Paint Potok nagyon jók! A szemceruzás kontúr ilyenkor eléggé felejtő, a vízvonalról garantáltan le fog folyni, el fog kenődni, a felső szemhéjadon egy erős szemhéjpúderes fixálással talán a helyén marad, de jobb nem kísérteni a sorsot.

A spirálok közül érdemes vízálló formulát választani, de az is segít, ha festés előtt átlátszó púdert teszel a szempilláidra. Ennek köszönhetően nemcsak tartósabb lesz a spirálozás, de dúsabbnak is látszanak majd a pillák. Viszont ha vízálló spirált használtok, akkor azzal számolni kell, hogy sajnos azt igen nehéz letávolítani, így sokan félúton abbahagyják a tisztítást, mondván, hogy jó ez így, aztán csodálkozik az ember, hogy elkezdenek töredezni a szempillái... 

A rúzsok és erősen pigmentált szájfények helyett jobb ajakszínezőket választani, mert egyrészt tartósabbak, másrészt természetesebb a hatásuk. A világosabb szájfényekkel persze nincs gond, ugyanolyan jó szolgálatot tesznek ilyenkor is, mint a többi évszakban. Ha mégis a rúzsozás mellett döntesz, akkor a következő lépéseket kövesd. Először is radírozd le az ajkaidat, majd a szokott módon ajakápolóval hidratáld. Ezt követően használj szájceruzát, mert úgy sokkal tartósabb lesz az eredmény és még a könnyebb formulájú, nyárias rúzsok sem másznak el rajta. Ezután használd a rúzst egy rétegben, itasd le a felesleget, majd vigyél fel még egy réteget. Ha igazán tartós hatást szeretnél, akkor a második rétegre óvatosan tegyél egy kis átlátszó púdert.

Summer-Beauty.jpg

Kép: Makeup.com

Nyáron érdemes magaddal vinni blot papírt/mattító papír, amivel felitathatod a felesleges faggyú réteget, ezzel ideiglenesen megszüntetheted a fényesedést. Ezeket mindig nagyon óvatosan használd, nyomogasd a bőröd velük, ne dörzsöld! Ha pedig ugyan annyira útálod, ah fényes a bőröd, akkor használ egy kevés transzparens púdert, de tényleg csak egy keveset! ;)

Nektek van valamilyen tuti nyári sminktippetek?

 

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása