Smink & Makeup

Milyen arcmaszkot érdemes használni?

2014. július 01. Katushka

Sminkesként már annak is nagyon örülök, ha a vendégeimtől a válasz igen arra a kérdésemre, hogy  szokták-e az arcukat minden nap tisztítani. A legtöbb esetben nem áll meg ott az arcápolás, hogy reggel-este tisztítjuk, tonizáljuk és hidratáljuk a bőrünket. Nem szabad megfeledkezni a bőrradírozásról és az arcmaszkok, pakolások használatáról sem! Viszont az sem mindegy, hogy milyen arcmaszkot használunk! Most ehhez kaptok némi útmutatást.

Aknés, olajos bőrre

Ha jól választunk maszkot, akkor a pattanásokat és az olajos bőrünket nagyon jól kordában tudjuk tartani. A tisztító maszkok segítenek abban, hogy a méreganyagok ne juthassanak a bőrbe, így megakadályozhatjuk az aknék kialakulását. Tisztítsuk meg az arcot, mielőtt felkerül a maszk, így fogja tudni a legalaposabban kifejteni a hatását.

Tipp: Lancôme Pure Empreinte Maszk

_6873889.jpg

Száraz bőrre

Ezt talán mondanom sem kell, hogy kerüljük azokat a maszkokat, melyek szárítanak! Győződjünk meg róla, hogy hidratáló anyagokat tartalmaz a maszkunk, így az visszaállítja a bőrünk nedvességtartalmát!

Tipp: Lancôme Hydra-Intense Masque

_6873906.jpg

Fakó bőrre

Ha túl fakónak találod bőröd, mindenképp olyan terméket érdemes választani, amivel visszaadhatod természetes ragyogását! Arról már nem is beszélve, hogy a sötétebb foltokra is gyógyírt jelenthetnek.

Tipp: Garnier Dark Spot Treatment Mask, Giorgio Armani Luminessence Mask

maszk.jpg

Bőrfiatalító maszkok

Olyan maszkot érdemes választani, ami helyreállítja a bőr természetes kollagén háztartását. A reggeli maszk felvitele után, mindenképp érdemes megfelelő szérumot és napvédőt használni, így még fiatalosabbnak fog hatni a bőr és megvédhetjük a külső behatásoktól. Az éjszakai maszkoknál érdemes felkötni a hajunkat vagy hajpántot viselni, hogy a hajunk ne ragadjon bele a maszkba, különben reggel mehet egy jóféle hajmosás is :)

Tipp: Yves Saint Laurent Forever Youth Liberator Intensive Mask, L’Oréal Paris RevitaLift Triple Power Intensive Overnight Mask

maszk2.jpg

Ti szoktatok maszkokat használni?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása