Smink & Makeup

Legyen saját testőröd!

2014. július 18. Katushka

A bőr a legnagyobb emberi szerv: akár két négyzetméternyi felületével ez az egyik legfontosabb védelmi vonal számos külső és belső hatással szemben. Az egészséges bőr és annak védőrétege szabályozza a test és a környezet közti kapcsolatot, valamint hozzájárul az általános jó közérzethez is. Az Eucerin pH5 termékcsalád mindennapos védelmet biztosít korunk egyre fokozódó külső hatásaival szemben, és segít a bőrnek, hogy hatékony testőrünkké váljon. A pH5 termékek közül ugyanis sok tartalmaz dexpanthenolt, amely képes visszaállítani a bőr természetes pH-értékét, és támogatja a bőr regenerálódását. 

ECN_14454_pH5_Elbow_PR.jpg

Dexpanthenol

Bizonyított hatékonysága és bőrbarát tulajdonságai miatt a dexpanthenol régóta használt aktív hatóanyag a bőrápolásban. Ismert tény, hogy felgyorsítja a sebgyógyulást, és azáltal, hogy megköti a vizet a bőr felső rétegeiben, optimalizálja a bőr nedvességfelvevő és -megtartó képességét. A tanulmányok azt mutatják, hogy a dexpanthenol enyhíti az olyan tüneteket, mint a bőrhúzódás, hámlás és kipirosodás, ezért optimális aktív hatóanyagként szolgál az érzékeny bőr számára.

ECN_14468_pH5_Range4_PR.jpg

„A bőrnek kortól és állapottól függően különböző igényei vannak: például egy hatéves gyereknél egy egyszerű hidratáló általában még elégséges a bőr megfelelő állapotának biztosításához, ugyanakkor a bőr öregedésével egyre fontosabbá válik a bőr védőrétegének és középső rétegének az ápolása, valamint a regeneráló folyamatok támogatása. A gyümölcsökben – például a citromban és az almában – található antioxidánsok és a flavonoidok is nagyon hasznosak az oxidatív stressz és a különböző károsodások megelőzésében, segítségükkel a bőr egészsége javítható.  Ugyanakkor elmondható, hogy kortól függetlenül a bőr – különösen az érzékeny bőr – olyan ápolást igényel, amely megerősíti és regenerálja védekezőképességét” – ezt már Dr. Enzo Berardesca, a római San Gallicano Bőrgyógyászati Intézet Klinikai Dermatológia osztályának igazgatója magyarázza.

pH5_generations.jpg

A regeneráló bőrápoló termékekkel történő bőrápolás mellett adunk néhány tippet, amelyeket betartva biztosítható a bőr védőrétegének egészsége és rugalmassága, ugyanis az életmódunk is hozzájárulhat ahhoz, hogy bőrünk hatékony testőrünkké váljon:

  • Kerüld a glikációt, azaz ne főzd az ételt túl sokáig, ilyenkor ugyanis nem történik meg a cukrok és az aminosavak káros átalakulása.

  • Egyél E-vitamin tartalmú ételeket, például mogyoróféléket és magokat, mivel ezek segítenek megőrizni a bőr hidratáltságát.

  • Használj fényvédő termékeket még télen is, és ne tedd ki a bőröd túl sokáig UV sugárzásnak. Ezzel megóvhatod bőröd a napfény káros hatásaitól.

  • Próbáld meg kerülni a hosszú és túl forró vizű tusolást. Ez károsíthatja a bőr védőrétegét.

ECN_14462_pH5_Shower_PR.jpg

  • Mozogj – a sport kívül és belül is jótékony hatású a test számára.
  • Figyelj a megfelelő mennyiségű alvásra, mivel éjszaka a regeneráló folyamatok gőzerővel dolgoznak, köztük a bőrt érintő folyamatok is.

  • Viselj olyan anyagú ruhákat, amelyek nem irritálják a bőrt, például pamutot vagy lenvásznat.

  • Igyál megfelelő mennyiségű vizet, mivel az javítja a bőr véráramlását, és aktiválja az anyagcserét.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása