Smink & Makeup

Intim higiénia (nem csak) kismamáknak és egy kis játék!

2014. július 28. Katushka

Mivel azért még nem olyan rég gyakorlom az anyuka szerepet, nem igen tudok világmegváltó gondolatokat megosztani veletek. Viszont tény, hogy terhességem alatt tök sok olyan infóval lettem gazdagabb, amit nem szoktak egyébként a nők orrára kötni. Mindig amikor egy-egy ilyen "érdekes" infót meséltem a barátnőimnek, épp úgy meglepődtek, ahogy én is a dokinál. Nem akarok nagyon belemenni a részletekbe, de én pl. azt sem tudtam, hogy a magzatvíz 3-4 óránként cserélődik és ez a folyadék a vizelettel együtt távozik. A lényeg, hogy a terhesség alatt nem csak a fazonunk változik meg, hanem lényegében minden :) konkrétan a belsőszerveink új helyszínre költöznek, a hormonális változásokról már nem is beszélve. 

1891009_538151502972307_781556226_n.jpg

Nekem hála égnek az ég egy adta világon semmi problémám nem volt a terhességem alatt. Igazából azon kívül, hogy megnőtt a hasam, nem igazán produkáltam olyan tüneteket, amiből arra lehetett volna következtetni, hogy babát várok. :) De kanyarodjunk vissza az intim higiéniára. Természetesen erre a területre nem csak akkor kell figyelnie a hölgyeknek, amikor babát várnak. Sok esetben a sima tusfürdő amit használunk, nem hozza úgy rendbe a PH értéket, mint az erre kifejlesztett mosakodó gélek. 

A kilenc hónap folyamán nagyon fontos, hogy odafigyeljünk az intim higiéniára, hiszen a hormonális változások, a gyakori vizsgálatok felboríthatják a hüvely kényes egyensúlyát, irritációt és fertőzéseket okozva ezzel. . Így talán egy nő életében sincs olyan életszakasz, amikor fontosabb lenne az intim zónák egészségének megtartása, mint a várandósság ideje alatt. A tapasztalatok ugyanakkor azt mutatják, hogy ilyenkor jelentősen megnő a hüvelyi fertőzések gyakorisága. Sok esetben előfordul hogy az utolsó hetekben végzett vizsgálatok eredménye azt mutatja, hogy valamilyen baktérium került oda, ahova nem kellett volna, így a leendő anyuka kénytelen bizony antibiotikumot szedni, hogy mikor a babája kibújik, ne fertőződjön meg. Fontos, hogy tisztában legyünk ezekkel a problémákkal!

Intim tippek és jó tanácsok

A női test számtalan változáson megy keresztül mindössze 9 hónap alatt. A terhesség során, illetve a szülést követően teljesen természetes hormonális ingadozások azonban gyakorta negatív hatással vannak az intim területekre. A hüvely nyálkahártyája hajlamosabb lehet az irritációkra, ami elősegítheti a fertőzések kialakulását. Épp ezért jobb félni mint megijedni, vagyis érdemes megelőzni a bajt, például ügyelj az intim területek megfelelő higiéniájára, és amennyiben lehetséges, próbálj meg minden más kockázati tényezőt kizárni (pl. viselj pamut alsóneműt vagy korlátozd a cukorbevitelt, stb.) Ilyenkor szinte kötelezőnek tekinthető a megfelelő intim mosakodók használata. 

2014_SM127_Omega_Lactacyd_Retail_packshots_pink_lo_res_.jpg

A várandós kismamáknak segíthet

A megújult Lactacyd intim mosakodói közül a kismamáknak a Lactacyd Sensitive ajánlható, amely egy rendkívül kíméletes intim mosakodó. Szappanmentes formulája, amely természetes tejsavat és gyapot-kivonatot tartalmaz, minimálisra csökkenti az intim területeken fellépő diszkomfort-érzetet, miközben tiszta és selymes érzést is biztosít. Előnyei: különösen kímélő, illatanyag-mentes és gyapot kivonattal készült, amely selymes érzést biztosít. Ha kismamaként utazunk vagy dolgozunk, akkor kiváló szolgálatot tehetnek a Lactacyd törlőkendők. Ne féljünk használni a Lactacyd termékeit, hiszen szappanmentes formuláját évente több millió nő használja, biztonságosságát pedig már több mint 60 éve tesztelik a gyengébb nem tagjai sikeresen. 

Játék!

Amennyiben fontos számodra is az intim higiénia, függetlenül attól, hogy kismama vagy vagy sem, akkor játssz velünk! Nem kell mást tenned, mint helyesen válaszolni a kérdésre, kitölteni a jelentkezési formot és elküldeni. A játék végén 5 szerencsést sorsolunk ki, akik Lactacyd ajándékcsomagot nyerhetnek, így ha eddig nem is, de most kipróbálhatják ezeket a termékeket!

Meddig tart a nyereményjáték?

A játék most indul és 2014. 08. 03. éjfélig tart. 

Hogyan juthatsz a nyereményhez?

Az ajándékcsomagot postán juttatjuk el a nyertesnek, akiket emailben fogunk értesíteni augusztus 4-én. A nyertesek augusztus 7-ig jelentkezhetnek emailben. Ha a nyertes nem jelentkezik a megadott időpontig, akkor új sorsolásra kerül sor, amelynek során hasonlóan járunk el. A játékot nem a Facebook szervezi. Egy személy egy érvényes nevezést adhat le.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása