Smink & Makeup

Így háríthatod el a körömlakkbaleseteket

2014. augusztus 13. Katushka

Biztos már mindenkinek az életében előfordult 1-2 klasszikus körömlakkbaleset. Én a szabadidőnadrágomat többször összekentem már lakkal, de a laptopom se maradt ki a sorból :) Jó lett volna akkor ismerni ezeket a "trükköket" mert akkor pillanatok alatt megszabadulhattam volna a foltoktól és nem ékeskedne néhány még mindig ott... ahol...

o-NAIL-POLISH-facebook.jpg

Körömlakk például a fa asztalon - Tipikus :)

Első és legfontosabb szabály, hogy semmi esetre se használj körömlakklemosót, mert az megmarhatja a felső lakkréteget, vagy mattíthatja a fa felületét. Én már csak tudom, mert okosan évekkel ezelőtt megpróbálkoztam ezzel... Ki gondolta volna, hogy ha a lakkpacára hajlakkot fújunk, akkor utána ha várunk kb. 20 másodpercet elvileg simán letörölhetjük és a fa sem sérül meg. Ha nem jön le elsőre, akkor meg lehet ismételni még párszor.

Ha összelakkoztad a ruhádat

Azt gondolom, hogy ez is egy olyan eset, ami szinte mindenkivel megesett már... De ekkor sem kell pánikba esni. Ilyenkor megoldás lehet hogy lakklemosóval rámegyünk az anyagra, de nagyon kell figyelni, mert ha az anyag olyan, akkor abban a foltban fakulhat a színe. Így ha nem vagyunk biztosak benne, hogy maximálisan színtartó a ruci, akkor megpróbálhatjuk itt is a hajlakkos megoldást, vagy felkereshetjük a legközelebbi tisztítót, ahol végeznek vegytisztítást, ők biztosan megtudják oldani ezt a problémát.

Ha összelakkoztad a hajad

Na ez még velem hála égnek nem fordult elő, de simán el tudom képzelni a problémát, főleg ha nem olyan jó minőségű lakkot használunk és fél óra múlva sem akar megszáradni... Szóval ha már azt hittük, hogy megszáradt és a hajunkhoz nyúlunk,d e az mégis összekeni a hajszálakat, akkor két megoldás létezik. Ha még nedves a lakk, akkor acetonmentes lakklemosóval könnyen eltávolíthatjuk a szálakról. Nem kell hogy tocsogjon a hajunk a lemosóban, elég ha egy vattára teszünk belőle egy keveset. Ha nem vettük észre és már megszáradt a lakk, akkor vegyük elő kedvenc hajolajunkat és szépen lazítsuk fel vele a festéket, majd egy vattakoronggal simán "lehúzhatjuk" a hajunkról a lakkot. 

Ha a szőnyeg lett körömlakkos

Vállalom, velem ez is megtörtént már... A szerencsére bíztam magam és nekiestem körömlakklemosóval és sikerrel is jártam. A színes szőnyeg hála égnek nem fakult ki. De nagyon fontos ezt is mérlegelni, ha fehér, vagy világos szőnyegről van szó, akkor ezzel a megoldással nyugodtan próbálkozhatunk. Ha sötétebb, akkor próbálkozhatunk vagy a hajlakkos megoldással, vagy alkohollal. De ha nagyon nem merünk hozzányúlni, akkor érdemes kihívni egy kárpittisztítót, ő tuti ki tudja szedni a foltot :)

 Forrás: Bellasugar

 

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása