Smink & Makeup

Teszt: doBrasil bio testradír - Murumuru

2015. január 22. spacegirl

Ahogyan az előző posztban már említettem, a doBrasil egy ravennai termékcsalád, amely az Amazonas menti esőerdők bioaktív hatóanyagainak jótékony hatásait kínálja. Ezúttal a Murumuru bio testradírt próbáltam ki.

dobrasil_bio-scrub_wm.jpg

doBrasil bio testradír azt ígéri, hogy újra élettel telíti a bőrt, felszabadítja az eltömött pórusokat, kisimítja a bőrt és stimulálja a hajszálerek vérkeringését. Minden bőrtípusra ajánlott, de érzékeny bőr esetén azért körültekintően kell alkalmazni. A testradír alapját a brazíliai Amazonas menti esőerdőkből származó Murumuru növény parányi szemcséi adják, amelyek bőrradírként működnek a termékben. A testradír egyéb fő összetevői pedig tisztítják és hidratálják a bőrt, megakadályozzák, hogy veszítsen rugalmasságából.

Legfőbb összetevői:

  • Babassu olaj: Kiváló bőrlágyító, nyugtató hatással rendelkezik, véd a környezet káros hatásaitól, és visszaadja a bőr puhaságát és bársonyossá teszi.
  • Ázsiai gázló kivonat: Ez a hatóanyag rendkívül jó hámképző. Megakadályozza, hogy a bőr rugalmassága csökkenjen, a ráncok elmélyüljenek és továbbterjedjenek.
  • Izlandi zuzmó kivonat: Baktériumölő tulajdonsága miatt ismeretes gyógynövény, emellett még hámosít, bőrtisztító hatású és szagtalanít.
  • Hólyagmoszat kivonat: Kiválóan alkalmazható narancsbőrös problémákra.
  • Komló kivonat: Hasznos gyógynövény a bőröregedés megelőzésében.
  • Oliva olaj alapú emulgeáló folyadék: Hidratál, általa sokkal kenhetőbb, selyem textúrájú lesz a krém.

Nem tartalmaz parabént, PEG-et, formaldehid származékokat, vazelint, színezéket, ill. állati eredetű anyagot. (Arcra nem használható.)

dobrasil_bio-scrub_minta_wm.jpg

doBrasil bio testradír a radíroknál megszokott, tubusos csomagolásban érkezik, melyből a termék kényelmesen adagolható. A megjelenését átlagosnak mondanám, igaz, van külön papírdoboza is.

A színe barnás, a textúrája persze szemcsés és kissé olajos, az illata pedig nagyon kellemes, természetes. Én sokkal jobban szeretek ilyen termékeket használni, mint erősen illatozó, "művies" változatokat. A finom olajokról már nem is beszélve, amelyek igazi kényeztetést adnak a bőrnek.

Ez a radír könnyen, kényelmesen használható, csak körkörösen átdörzsöljük vele a nedves bőrt, majd leöblítjük. Remekül eltávolítja az elhalt hámsejteket és simává, puhává teszi a bőrt. Kíméletes, nem sérti fel a bőrt, de intenzíven radíroz és ápol, így sokkal hatékonyabban működik, mint egy átlagos, olcsóbb kategóriába tartozó radír. 

A benne lévő finom olajoknak köszönhetően egyáltalán nem szárít, használata után nem kiált a bőröm testápoló után. Enyhén olajos érzetet hagy a bőrön, de ez számomra nem zavaró.

Ennek a terméknek is egyetlen hátulütője van, az ára, ami azért eléggé borsos. A doBrasil bio testradír - Murumuru (200 ml) 6.390 Ft-ba kerül a Natura Vivente webshopjában.

A terméket a Naturavivente Kft.-től kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása