Smink & Makeup

Vége az olívaszüretnek – következhet a szépségápolás

2015. március 28. Katushka

A mediterrán vidékeken az októbertől februárig tartó időszak az olívabogyók betakarításának ideje. Az ott élők számára az élet minden területén nagy fontossággal bír ez az ízletes növény. Azonban az olíva nem csak ételként szolgálhatja az egészséges életet. Ez a kis bogyó a szépségápolásban is csodafegyver volt már az ókorban is, és napjaink csodás szépségű sztárjai is nagyra becsülik képességeit. A szüret októberben kezdődik a zöld bogyókkal, melyek íze markánsabb, ugyanakkor kevesebb olajat adnak, és februárban fejeződik be a teljesen beérett szemekkel. Így megy ez az ókortól napjainkig, hiszen az olíva termesztése szinte egyidős a mediterrán kultúrával.

img_5008_k.jpg

Görögországban, Mezopotámiában és Egyiptomban is ódákat zengtek a csodás növény és a belőle sajtolt olaj emberi testre gyakorolt hatásairól. Az olíva valóban sokrétűen használható az egészség fenntartásában: szabályozza a koleszterinszintet, támogatja a csontok egészségét és az emésztőrendszer működését. Emellett javítja a látást, gyulladásgátló és antioxidáns hatású. De kiválóan használható a szépségiparban is, hiszen jótékony hatást gyakorol a bőrre és a hajra is. Nem véletlen, hogy a sztárvilágban is sokan esküsznek az olívaolajra vagy az abból készült natúrkozmetikumokra. Igen natúrkozmetikumokra, ugyanis az olíva jótékony hatásai már kész termékek formájában is elérhető a Dr. Organic Bioaktív extraszűz Olíva termékcsaládja jóvoltából. Ráadásul ezek a termékek extraszűz olívaolajat tartalmaznak, melynek hatóanyagtartalma lényegesen magasabb, mint az egyéb olívaolajoké, a bio termesztésnek köszönhető tisztaság pedig tovább növeli hatékonyságát. Ez az előállítás sajátosságai miatt van így, hiszen az extraszűz olajat egyszerű sajtolással nyerik a friss bogyókból, vagyis semmilyen más eljáráson nem megy keresztül. De nézzünk néhány példát, hogy mire is használhatóak ezek a termékek!

Gwyneth Paltrow számára sok gondot okoz a hosszútávú repülőutak bőrszárító hatása. Ilyen alkalmakkor a szépséges színésznő olívaolajjal hidratálja arcbőrét, hogy mindig puha és ragyogó legyen. Még ennél is tovább megy Miranda Kerr. A szupermodell anyukájától tanult egy praktikát haja és bőre ápolására. A csodaszer egy pakolás, mely olívából és citromléből készül és a lehető leghosszabb ideig kell fennhagyni. Hogy Miranda anyukájának milyen kitűnő érzéke van a szépségápoláshoz, az is bizonyítja, hogy a Dr. Organic Bioaktív extraszűz Olíva arcápoló maszkjában, test- és hajápoló szereiben is feltűnik a citrom, mint összetevő, de kiegészül kaolinnal, aloe verával, shea vajjal, kakaó vajjal, kakukkfűvel, köménnyel E-vitaminnal is. Talán a kedves mama is elcsodálkozna a hatáson. Mint ahogy Liv Tayler is kenhetne ilyen termékeket kiszáradt ajkaira, amit ma még extraszűz olívaolajjal keneget lefekvés előtt. Talán egyszerűbb lenne a kozmetikumai között keresnie a csodaszert, a konyha helyett.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása