Smink & Makeup

Teszt: Botanicus szappanok - Holt-tengeri iszap szappan, Ezüsstövis szappan és Bio baba szappan

2015. április 15. spacegirl

botanicus_szappanok.jpg

A Botanicus-ról azt érdemes tudni, hogy története 1992-re nyúlik vissza, amikor egy Ostra nevű kis cseh faluban megalakult. Ezen a békés, vidéki farmon egy 30 hektáros organikus kertben található szinte az összes növényi alapanyag, amelyet termékeikben feldolgoznak. Így a gazdálkodástól a csomagolásig tudják alkalmazni fő elveiket, az organikus szemléletet, a hagyományok ápolását és a minőség fontosságát. A termékek nagy része kézzel készül, de persze modern technológiát is alkalmaznak, hogy megfeleljenek, sőt meg is haladják a szabvány előírásokat. Termékeik a lehető legnagyobb mértékben tartalmaznak növényi anyagokat, organikus növényeket és gyógynövényeket. A Botanicus kínálatába kozmetikumok (szappanok, test- és masszázsolajok, fürdősók, élményfürdők, ajakápolók, gyógynövényes arctisztítók, illóolajok, arc- és testápolók, ápolókrémek, samponok) és élelmiszerek (mézek, lekvárok, teák, fűszersók, mustárok, csatnik, olajok, ecetek, mézsör) egyaránt tartoznak.

Első körben három szappant próbáltam ki tőlük, a Holt-tengeri iszap szappant, az Ezüsstövis szappant és a Bio baba szappant.

Holt-tengeri iszap szappan

botanicus_szappan2_1.jpg

Leírása szerint ásványi anyagokban gazdag, frissítő szappan, amely vitalizálja a fáradt és problémás, aknés bőrt. 4%-ban holt-tengeri iszapot tartalmaz és stimuláló zanthoxylum esszenciális olajat.

Tapasztalatom: A holt-tengeri iszap szappanokat általában problémás bőrre szokták ajánlani, mert hozzájárulnak a regenerálódáshoz, frissítik és ellenállóvá teszik a bőrt. Én nem szoktam szappannal mosni az arcomat, így ezt a szappant is fürdéshez használom. Krémes habja hatékonyan tisztít, frissít, nem szárítja a bőrt. Visszafogott illata miatt nagyon jó választás azoknak, akik nem szeretik az erősen illatozó szappanokat. Elég gyorsan fogy, így kis mérete miatt testre használva kevésbé gazdaságos.

Ára: 1.990 Ft (70 g)

Összetevők: Aqua, Propylene Glycol, Sodium palmitate, Sodium Stearate, Glycerin, Sodium Cocoate, Silt (Dead Sea Mud), Zanthoxylum Alatum Fruit Extract, Sodium Chloride, Tetrasodium EDTA, Tetrasodium Etidronate, D-Limonene, Linalool.

Ezüsstövis szappan

botanicus_szappan1_1.jpg

Leírása szerint a különleges Homoktövis szappan azzal az óriási előnnyel rendelkezik, hogy friss, egész organikus gyümölcs felhasználásával készül, mely a cég Csehországban található ültetvényéről származik. A szappan különlegességét a növény szokatlanul gazdag bőrlágyító és előnyös hatásainak összesége adja. Rendszeres használata fokozza a bőr vitalitását.

Tapasztalatom: A homoktövis szintén nagyon jó regeneráló hatással rendelkezik, így ennél a szappannál sem kell attól tartanunk, hogy kiszárítaná a bőrünket. A három közül ennek a szappannak van a legerősebb illata, az összetevői között is található illatanyag. Az illata egyébként nagyon kellemes, de olyan erős, hogy a mellette tartott egyéb szappanok is átveszik, így nekem már sok. A habzása viszont gyenge, és a formájával sem vagyok kibékülve, így ezt kedveltem legkevésbé a három termék közül.

Ára: 2.190 Ft (105 g)

Összetevők: Aqua, Propylene Glycol, Sodium Palmate, Sodium Cocoate, Glycerine, Hippophae Rhamnoides Fruit, Parfum, CI15985.

Bio baba szappan

botanicus_szappan3_1.jpg

Ez a szappan azt ígéri, hogy a legérzékenyebb bőrre is használható. Selymes, puha Babassu olajat, növényi glicerint, kamilla, valamint körömvirág illóolajat tartalmaz.

Tapasztalatom: A három kipróbált termék közül egyértelműen ez lett a kedvencem, amit abból vettem észre, hogy fürdésnél szinte mindig ez után nyúltam. Hidratáló összetevői remekül ápolják a bőrt, finom habjával öröm fürdeni. A formája kézbe simul, így nagyon kényelmes használni. Szuper kis szappan, érdemes kipróbálni!

Összetevők: Sodium Palmate, Sodium Cocoate, Aqua, Glycerin, Sodium Citrate, Sodium Chloride, Orbignya oleifera seed oil, Anthemis nobilis flower oil, Calendula officinalis flower oil, Eugenol. 

Ára: 1.890 Ft (100 g)

A termékeket a Botanicus-tól kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása