Smink & Makeup

Lézeres szőrtelenítés: 5 alkalom után

2015. május 04. spacegirl

Tavaly már olvashattatok nálunk a a lézeres szőrtelenítésről, és arról, hogy mi is történik egy kezelés során. A lézeres szőrtelenítés nem kevesebbet ígér, mint hogy végleg megszabadít a nem kívánatos szőröktől, szinte bárhol legyenek is a testünkön. A kezelés úgy működik, hogy a lézer energiáját a pigmentált szőrszál a szőrtüszőbe vezeti, így az ott nyelődik el és elpusztítja azt. Az elpusztított szőrtüszőből már nem nő sötét, pigmentált szőr, helyükre csak pihék nőhetnek, így a kezelés hatása végleges.

Mivel a szőr növekedésének három fázisa van - növekedési, átmeneti és nyugvó - és a lézeres szőrtelenítés csak az aktív, növekedési fázisban lévő szőrtüszőket pusztítja el, nem elég egyetlen egy kezelés, hanem többre van szükség. A végleges eredményhez kb. 8 alkalomra van szükség, és természetesen nem szabad epilátorral vagy gyantával szőrteleníteni a kezelések között!

Én most tartok az ötödik lábszár kezelésnél az Aestheticánál, így most már elég komoly eredményekről tudok beszámolni.

Ilyenkor már csak fél évente kell menni kezelésre, szóval nem sok vizet zavar az életemben a dolog. (A kezelés pedig összesen kb. 20 percig tart, és mindig azonnal sorra is kerülök.) Az utolsó kezelés mondjuk az eddigi legkellemetlenebb volt, de azért persze túlélhető.

A lézerezés után 2-4 héttel az elhalt szőrszálak elkezdenek kihullani, és így az ötödik kezelés után már egészen megritkultak. Nem mondom, hogy egyáltalán nincsenek már, de hátra van még három alkalom. Már most is sokkal kényelmesebb az életem ebből a szempontból, arról nem is beszélve, hogy gyakorlatilag teljesen megszabadultam a szőrtelenítés egyéb módjaihoz kapcsolódó bőrproblémáktól is, amilyen pl. a bőrpír, szőrtüszőgyulladás és szőrbenövés.

Most már az is előfordul, hogy elfeledkezem az egész dologról, és akkor sem égek be egy szőrös lábszárral mondjuk az edzőteremben... Szóval az eddigi eredményekkel teljesen elégedett vagyok, remélem, hogy tényleg végleges lesz a hatás!

A kezeléseken térítésmentesen vettem részt, de ez a véleményemet nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása