Smink & Makeup

Hasznos tippek nyárra

2015. június 07. Katushka

Nyáron másképp viselkedik a bőrünk és a hajunk, mint az év többi szakában. Most a jelentkező problémákra, helyzetekre adunk pár egyszerű tanácsot, amikre lehet, hogy nem is gondoltál eddig, pedig borzasztóan kézenfekvő mindegyik.

Strandkonty

Nyári frizura tipp.jpg

Ez a lehető legegyszerűbb hajviselet, amit nyárra választhatsz magadnak, ha hosszabb hajad van. Ha a fejed tetejére fogod a hajad egy egyszerű kontyba, amihez max. két darab hajgumi kell, akkor nem csak hogy nem lesz meleged a hajadtól, de a barnulásban sem fog akadályozni. Ez a hajviselt egyébként nemcsak a napozáshoz ajánlott, de a mindennapokra is. Ezzel szépen meg tudod nyújtani a nyakad és az arcodat is ki tudod emelni. Viszont ilyen frizuránál mindig megjelennek az úgynevezett baba hajak. Ezt a legkönnyebben egy kontyfésűvel tudod befésülni a helyükre, vagy ha tartós eredményt szeretnél, akkor erre a kis részre fújj hajlakkot és 1-2 percig hajszárítózd meg. Ezzel pára és izzadságálló lesz a hajad.

Izzadásgátlás    

Nyári izzadásgátló tipp.jpg

Ez számomra is teljesen új, de ki fogom próbálni: sokak szerint lefekvés előtt is érdemes bekenni a hónaljat izzadásgátlóval, mert az aluminium alapú vegyületeknek így több idejük van kifejteni a hatásukat, mivel blokkolják a verejtékmirigyeket. Ezek után azért érdemes reggel is felkenni egy vékony réteget, hogy tuti legyen a védelem. És ezt talán mondanunk se kell, hogy mindenképp olyan izzadásgátlót válassz, ami nem hagy nyomot a ruhán.

Gyors felfrissülés a hajnak

Nyáron a fejbőr is izzad, ez természetes. Ilyenkor azért nem ajánlott minden nap hajat mosni, mert az sem tesz jót szegény hajunknak. Ilyenkor jöhetnek a szárazsamponok. Ezt a hajadra/fejbőrödre szórva gyors segélyt tudsz nyújtani a hajadnak. Korábban már teszteltük a Lea Stafford szárazsamponját.

Nyári frizura tipp száraz sampon.jpg

Harc a fénylő bőr ellen

Nyáron még a legjobb minőségű alapozó és BB krém is átfénylik és akit ez zavar, annak van pár tanácsunk, hogyan szüntetheti meg ezt a hatást. Sajnos ez csak tüneti kezelés, de több a semminél.

Fotolia_Oily-skin1-e1328240169633.jpg

Frissítsd fel napozási szokásaidat

Nagyon sokan sajnos még most sem használnak megfelelő napozó krémet. A gyenge minőségű krémek nem vízállóak és az izzadás és a pancsolás miatt leáznak, ezáltal nem nyújtanak teljes körű védelmet. Sokan szenvednek például napallergiától is. Erre eddig a legjobb krém, amit kipróbáltam, az a Piz Buin napozó kréme.

PB_allergy_csoport2_1.jpg

Viselt hajpántot

Nyáron egy jó úszás után, akár ki van bontva a hajad, akár össze van fogva, száradás közben akarva-akaratlanul kibújnak olyan hajszálak, amiktől borzas lesz a kinézeted. Erre a legjobb megoldás ha egy egyszerű gumis hajpántot felveszel, arról már nem is beszélve, hogy ezek a pántok nyáron mindig divatosak.

Nyári frizura tipp hajpánt.jpg

Használj feltűnő, színes körömlakkokat

Nyáron nincs olyan körömlakk, ami ne lenne megengedett. Simán használhatsz neon és fehér színeket is, a kutya nem fog flúgosnak nézni, sőt… :) A lábadra is válassz élénk színeket, ezzel is feldobhatsz egy egyszerű papucsot, vagy szandált.

W2pgLk9.jpg

Frissítsd fel az arcod egy pillanat alatt

Nyáron a legjobb ha nem is sminkelünk, egy kis fényvédő az arcra és már mehetünk is. Viszont napközben átfényesedhet a bőrünk, elnehezedik. Erre jó megoldás, ha tartunk a táskánkban egy kis csomag arctisztító kendőt, mert azzal pillanatok alatt áttörölhetjük az arcot.

41+TpMb-6mL.jpg

Fonjátok be egymás haját

Egy cuki kis program a strandon az uncsi napozás közben. Ha többen vagytok csajok, akkor fonjátok be egymás haját. Ez bénának tűnhet, de szerintem nagyon jó ötlet :) Nina Dobrev és a barátnői is így tettetek nem is olyan rég a tengerparton.

Nyári frizura tipp hajfonás.jpg

Ha van olyan trükkötök, amit szerintetek kevesen ismernek, akkor írjátok meg kommentben, hogy segítsünk "átvészelni" a nyarat! :)

 

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása