Smink & Makeup

Könnyű, félhosszú frizura nyárra

2015. augusztus 08. spacegirl

dsc_0070.JPG

Többször hivatalos voltam már az Oscar Hair & Beauty eseményeire, de mindig úgy alakult, hogy nem tudtam elmenni. Most viszont végre felkerestem a szalont, amelynek művészeti vezetője, Oscar Mercaldi nem kisebb célt tűzött maga elé, mint hogy elhozza Magyarországra az olasz szépség fogalmát.

dsc_0050.JPGA fenti frizurát Leonardo (<--- ez a kedves fiú itt balra) készítette nekem, akit egy ismerősöm már ajánlott korábban. Amikor nagy lelkesen elkezdtem hozzá magyarul beszélni, rövid úton kiderült, hogy nem fantázianeve van, hanem tényleg olasz. Töredelmesen bevallotta, hogy jobb is az néha, ha nem érti, amit körülötte mondanak. (Ezt azért át tudom érezni...)

Nekem eléggé sűrű, de vékony szálú hajam van, így meg szokott gyűlni a bajom a hajszárítással, meglehetősen sokáig tart, amíg teljesen megszárad. Ha pedig nem szárítom be, akkor többnyire sehogy sem áll. A hosszából persze nem akartam sokat veszíteni, hiszen nem véletlenül töltöttem az elmúlt hónapokat növesztéssel.

Leo ennek megfelelően olyan frizurát vágott, ami nem sokkal lett rövidebb, de elég könnyű ahhoz, hogy gyorsabban megszáradjon és olyan fazon, amit egyszerűen fejjel lefelé meg lehet szárítani, nem kell kínlódni a körkefével. Ezt egyből demonstrálta is, nem használt semmilyen kefét a hajam szárításához. Szárítás után még azért egy kicsit besütötte, hogy laza hullámok kerüljenek bele.

A hajam elejét valamivel rövidebbre vágta, mert ez előnyösebb a hosszúkás fejformámhoz. Nekem egyébként nagyon tetszik ez a fazon, könnyed, nyárias "lob", amihez hasonlót nem kevés sztár is viselt mostanában.

A szalon belső tere - ahogyan azt a képeken is láthatjátok - nagyon igényes, a hatalmas ablakoknak köszönhetően napfényben úszik, és persze a kiszolgálás is teljesen rendben van, látszik, hogy nagy figyelmet fordítottak arra, hogy kedves és mosolygós emberek dolgozzanak ott. Ez nagyon fontos - legalábbis számomra -, mert lehet bármilyen profi a szolgáltatás, ha a hozzáállás nincs rendben, nem sok kedvem van visszamenni. Hozzájuk viszont jó szívvel fogok később is ellátogatni.

A szalon egyik egyedisége, hogy a vendég egyszerre élvezheti a különböző szolgáltatásokat, amivel a lehető legjobban kihasználhatja az ott töltött időt. Ez igazi áldás azok számára, akik hozzám hasonlóan próbálják kicentizni a napjaikat. A szolgáltatások között megtaláljuk egyébként a hajkezeléseket, hajfestést, stylingot, a manikűrt, pedikűrt és a professzionális arc- és testkezelések széles palettáját.

Ami a "szakmai részt" illeti, Oscar hitvallása, hogy haj a nő koronája. Ennek jegyében a fodrászok nagy tisztelettel bánnak a hajjal, friss, divatos, elbűvölő és érzéki frizurákat kreálnak. Az olasz iskola egyébként sajátos technikákat alkalmaz, melyekkel természetes hatást, sugárzó és egészséges hajat ér el.

A szalon fodrászai csak természetes és kiváló minőségű termékeket használnak, így Budapesten kizárólag a szalonban érhetők el a Rómában gyártott, organikus Faipa termékek. Az én fejbőröm eléggé érzékeny, de ezektől a termékektől semmi baja sem lett, és még szép fényessé is tették a hajamat. Meg kell említenem, hogy a hajmosónál masszázs székek vannak, ami még inkább segíti az ellazulást és kellemes időtöltést a szalonban. És remekül kiegészíti a szuper fejmasszázst.

Ha ti is szívesen szépülnétek exkluzív körülmények között, és belefér a családi költségvetésbe, akkor látogassatok el hozzájuk (érdemes időpontot foglalni):

Oscar Hair & Beauty
1061 Budapest, Paulay Ede utca 37.
+36 1 413 0374, +36 1 413 0375
www.oscarhairandbeauty.com
Hétfő-Péntek: 10.00-21.00
Szombat: 11:00-18:00

Az Oscar Hair & Beauty szolgáltatásait térítésmentesen vettem igénybe,
de ez a véleményemet nem befolyásolta.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása