Smink & Makeup

Alapozás - Mit és hogy érdemes venni?

2015. november 08. Katushka

Mint ahogy korábban írtam fontos, hogy mielőtt nekilátunk az alapozásnak alaposan tisztítsuk meg a bőrt és hidratáljuk. Hogy mik a jó alapozó ismérvei? Nem bonyolult a recept :) passzoljon a bőrszínünkhöz és bőrtípusunknak megfelelő legyem. Már szinte minden márkának van alapozója a különböző bőrtípusokra, tehát mindenki megtalálhatja a neki tökéletesen passzoló terméket.

landscape-1430339154-foundation-mistakes2.jpg

Megfelelő szín kiválasztása 
 

Tévhit, hogy a kézfejünkre kenve találjuk meg a megfelelő színt. Az a tónus nem ugyan az, mint amilyen az arcbőrünk tónusa. Érdemesebb rászánni egy kis időt, és elmenni egy drogériába, hogy szépen, türelmesen kipróbálgassuk a termékeket. ( Biztosan találtok ott olyan eladót, aki segíteni fog nektek, tehát nem kell kétségbeesni.) Mindenki számára megvan a tökéletes alapozó, csak időt és türelmet kell rá áldozni, hogy megtaláljuk :) Viszont azt is szem előtt kell tartani, hogy a boltokba beszerelt erős fényű lámpák nem ugyan olyanok, mint a természetes fény.

Tehát még egy tanács! Menj be a drogériába, próbáld ki, ha úgy gondold, hogy ez passzol, még ne vedd meg rögtön! Menj ki az utcára és győződj meg természetes fénynél, hogy ott is tökéletesen passzol hozzád.

Bőrtípusok

Normál bőrre:

Használhatunk folyékony, stiftes, habállagú, stb. alapozót. Tévhit, hogy csak a zsíros típusú arcbőr fénylik a "T" zónában. Én azt mondom hogy ez nem baj, mert ez teljesen természetes, hiszen lélegzik a bőrünk. Az lenne a baj, ha ez nem így lenne :)

Száraz bőrre:

Mindenképpen tartalmazzon hidratálót az alapozó, mert egyes termékek még szárazabb hatást keltenek. Pl. egy matt alapozó nem nyújt természetes hatást az arcunknak, sőt egyes esetekbe tovább száríthatja azt.

Zsíros bőrre:

Ne legyen túl olajos/zsíros a kiválasztott termék, mert az csak ronthat az összképen, vagy egyszerűen úgy ahogy van "lecsúszik" az arcunkról. Nem baj ha picit fénylik az arcbőr, de nem szép a túlzott fény, az már nagyon nem természetes. Ha így van, akkor nem jó alapozót választottunk. Ebben az esetben már érdemes egy matt hatású terméket választani.

Problémás bőr:

Fontos hogy ez az alapozó nyugtassa a bőrt, ne legyen benne túl sok kemikália, de lehetőleg jó fedése legyen. Az is megoldás lehet, hogy ha korrektort teszünk fel, azzal a nagyját elfedjük, és akkor már használhatunk egy lágyabb alapozót is. Fontos a fedés, de egy pattanásos "huplis" bőr esetében csak ronthatunk, ha maszka hatású alapozót választunk, ezzel inkább csak felhívjuk a figyelmet a hibákra.

Bőrtípustól függetlenül tartalmazzon az alapozó fényvédőt, mert amikor azt hisszük, hogy nincs rá szükség, mert nem is süt a nap, a káros sugarak akkor is megtalálnak minket.

Alapozást követően fixálhatjuk az arcunkat púderrel, akár színezett púderrel, akár transzparens fixálóval, de akár fixáló folyadékkal is. De ez már egy következő lépés :)

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása