Smink & Makeup

Gyűjtés a Dankó utca óvoda részére

2016. január 25. Katushka

Az előbb kaptam egy levelet a The Body Shop-tól, amiben felhívták a figyelmemet, hogy január 28-30. között gyűjtést rendeznek a Dankó utcai óvoda részére. A szívem megdobbant, amikor elolvastam, mert egyébként is fontos számomra, hogy gyerekeknek segítsünk, de amikor valóban nagyon rászorulókon, mély szegénységben élőkön kell segíteni, a mellé amikor csak tudok, odaállok. Tudjátok miről "híres" a Dankó utcai ovi? Én pár éve utánanéztem és boldog voltam, hogy van ilyen. Van egy olyan ovi, ahol nehéz sorsú gyerekekkel foglalkoznak. Bár szociológiai meghatározás szerint lehetne hajléktalan óvodának nevezni az intézményt, a szülőket "irritálja" ez a kifejezés. 

A Wesley óvodába 40 gyerek jár, a VIII. kerületből és a főváros más kerületeiből, de vidékről, a "nyomor" elől felköltözött családok gyerekei is vannak itt. A többség valamilyen formában hajléktalan: egyebek mellett szívességi lakásban élnek, ahol 3-4 család, 15-20 ember él együtt - mondta el Iványi Gábor rektor, az intézményt fenntartó Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke. 

Metorpol

Az óvodáról többet megtudhattok ebből a cikkből

És hogy mit kérnek a The Body Shop dolgozó tőletek? 

Főként 1-10 éves gyermekeknek való játékokat és meleg ruhát várnak 5 üzletük bármelyikébe a három nap alatt, melyeket február elején személyesen juttatják el egy kis farsangi hangulatú arcfestéssel egybekötve. (Élelmiszert nem áll módjukban elfogadni.)

20120705-gyula-gyermekosztaly-adomany020.jpg

Azok, akik adománnyal térnek be bármelyik üzletbe, köszönetképp egy 20% kedvezményre jogosító kupont kapnak, amit szabadon, bármelyik termékre felhasználhatnak. 

Kérlek Titeket, ha van olyan ruha, vagy játék otthon, amit már nem használ a gyermek és megválnátok tőle, akkor vigyétek be valamelyik Body Shop üzletbe!

Köszönöm mindenkinek aki részt vesz a gyűjtésben! 

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása