Smink & Makeup

Éleszd újra a sminkjeidet 1. rész

2017. március 13. Katushka

Szerintem mindenki járt már úgy, hogy beszáradt az egyik kedvenc szempillaspirálja, vagy összetört valamelyik szemhéjfestéke és végül a kukában landolt. Viszont vannak olyan darabok, melyek még menthetőek, így a jövőre nézve érdemes ezeket a trükköket meghálálni, mert sok pénzt spórolhatunk!

Beszáradt szempillaspirál

Ezt a helyzetet talán nem is kell bemutatnom! Általános probléma lehet sokaknál. Viszont azt már itt az elején leszögezném, hogy minden sminkterméknek van egy szavatossági ideje. A krémes állagú termékeknél ez rövidebb, mint adott esetben egy száraz, por alapú festéknél. De tuti, hogy mással is előfordult már, hogy még szavatossági időn belül valakinek beszáradt a szempillaspirálja. Ilyenkor van két trükk, amit érdemes lehet kipróbálni.

img_1324.jpg

  1. Először is ha beszáradt a spirál, akkor próbáljuk meg meleg vízben fellazítani a festékanyagot. Ezt a legegyszerűbben úgy tudjuk megcsinálni, hogy meleg, de nem lobogó/forró vizet öntönk egy pohárba és abba állítjuk a spirált és kb fél órát hagyjuk állni benne. Szépen fel fog lazulni a festék.
  2. Ha az előző trükköt már kipróbáltuk és ismét előjött ez a probléma, akkor még mindig van egy lehetőség, amit érdemes kipróbálni. Cseppentsünk pár csepp szemcseppet a szempillaspirál tokjába, majd a kefével kicsit oszlassuk/keverjük el a festékkel és így máris újra használhatóvá válik a spirálunk.

Összetört szemhéjfesték, pirosító

Nem egy új keletű találmány, de sokan inkább kidobják összetört szemfestékeiket, mintsem hogy picit "pancsoljanak" velük és új életre leheljék őket. A legjobb megoldás, technika arra, hogy ismét használhatóak legyenek ezek a termékek a következők:

fd0a04e8130f8dd8c391428d1db36717.jpg

  1. A már összetört szemfestéket/pirosítót/púdert a lehető legapróbb darabokra törjük össze, például egy kis nejlon tasakban. 
  2. Az így kapott port tegyük vissza a tokba és fújjunk vagy cseppentsünk rá pár csepp alkoholt, majd alaposan keverjük őket össze
  3. Az így kapott keveréket alaposan préseljük vissza a tokba, úgy hogy egy zsebkendőt teszünk rá és azt nyomjuk le vagy egy pénzérmével, vagy egy, a termék méretéhez illő eszközzel, pl egy kis pohárral. Az a lényeg, hogy préseljük vissza a tokba. Ha nem akarunk plusz eszközt használni, akkor az ujjunkkal is visszanyomkodhatjuk. 
  4. Az alkohol gyorsan elpárolog és ha kiszáradt a festék ismét használható lesz. 

Szempilla göndörítő használata hatékonyan

Sokan elégedetlenek a vásárolt szempilla göndörítővel, pedig nagyjából ugyan azt tudja mindegyik. Viszont lehet nem csak önmagában használni. Vagyis egy kis rásegítéssel nagyon szép pillákat tudunk varázsolni.

eye-hack-1.jpeg

  • Fogjuk a szempilla göndörítőnket és pár másodpercig fújjunk rá meleg levegőt a hajszárítónkkal.
  • Ezután használjuk rendeltetés szerűen az eszközt.
  • Nagyon figyeljünk, hogy legyen felmelegítve a göndörítő, de ne legyen forró, mert azzal kárt tehetünk a pilláinkban és a bőrünkön is!
  • Sokkan intenzívebb lesz a hatás és tovább is fog tartani ;)

Szempillaspirál keféje szemöldökre

Amikor kiszárad a szempillaspirálunk, akkor általában megy a kukába az egész termék, de ha olyan a spirál keféje, akkor azt érdemes megmenteni, mert tökéletesen lehet később használni a szemöldökformázáshoz, vagy ha 3D-s szempillát csináltatunk magunknak, akkor annak karbantartásához is nagy segítség lehet.

dscf6126.JPG

  • A már nem használt szőrkefés spirálkefét szedjük ki a tokból, mossuk meg alaposan vízzel, majd szemfestéklemosóval.
  • Ha megszáradt már használhatjuk is.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása