Smink & Makeup

Szuperszónikus hajszárító a Dyson-tól

2017. szeptember 13. Katushka

Tegye fel a kezét, aki hozzám hasonlóan utálja szárítani a haját. Egészen egyszerűen lelkileg fel kell készülnöm, amikor a hajmosás napjához érkezem, mert kb 1 órám rámegy a hajamra és nem lesz olyan, mintha a fodrász csinálta volna meg és ez baromira bosszant. Arról nem is beszélve, hogy hajszárítók időnként kényelmetlenül nagyok, nehézkes a használatuk, túl forró levegőt fújnak ki, ami roncsolhatja a hajat, ráadásul mindezt annak a kockázata mellett, hogy a hajunkat beszívja a szűrő... 

dyson-supersonic-hair-dryer.jpg

Millióféle hajszárító van a világon, én magam is 10-et már biztos kipróbáltam az egyszerűtől a profiig. Sajnos egyikkel sem volt az a "wow" hatás... Egyes, hagyományos hajszárítók extrém hőmérsékleteket érhetnek el, különösen, ha közel tartjuk őket a fejünkhöz. Ez az extrém hő roncsolhatja a hajat.

A Dyson kifejlesztett egy olyan "szuperszónikus" hajszárítót, ami ígéretei szerint megváltoztathatja a hajszárításról eddig alkotott véleményünket. 

„A hajszárítók gyakran nehezek, nem elég hatékonyak, és nagy zajt csapnak. Ahogy tovább vizsgáltuk őket, rájöttünk, hogy a túl forró levegővel roncsolhatják is a hajat. Azt a feladatot adtam a Dyson mérnökeinek, hogy mélyüljenek el a haj tudományában, és fejlesszék ki a saját változatunkat, ami szerintünk megoldja ezeket a problémákat.”

James Dyson

A Dyson Supersonic™ hajszárító nagy sebességű, ám fókuszált légáramot használ; úgy tervezték meg, hogy a fogása kiegyensúlyozott legyen, és intelligensen szabályozza a hőmérsékletet, így óvva hajunkat az extrém hő okozta károsodástól.

dyson_supersonic_03.jpg

A motor a lelke
A Dyson Supersonic™ hajszárítót a Dyson szabadalmaztatott V9 motorja hajtja, amelyet 15 motortervező mérnők alkotott meg házon belül, kimondottan ehhez a készülékhez. Ez a Dyson legkisebb, legkönnyebb, legfejlettebb digitális motorja. Akár nyolcszor olyan gyors, mint más hajszárító-motorok, és a súlya csak a fele azokénak 1 . Mindemellett, mivel a Dyson digitális motort úgy tervezték, hogy erős legyen, de kompakt is, elég kicsi ahhoz, hogy a fej helyett a nyélben helyezzék el. Emiatt a készülék kiegyensúlyozott felépítést kapott. A legtöbb hagyományos hajszárítónál a motor a készülék fejében található.

A hagyományos hajszárítók légárama időnként gyenge lehet, ami azt jelenti, hogy lassúak. Másoknál erős a légáram, de nem feltétlenül van szabályozva. A Dyson Supersonic™ hajszárító fókuszált légsugarat hoz létre, amelyet a kontrollált, precíz szárításhoz és formázáshoz 20°-os szögben bocsát ki. Ez egyszerre teszi lehetővé a szárítást és a formázást.

dyson-supersonic-fast-airflow-mobile-bg-000000.jpg

A Dyson mérnökei a motoron belül az egyik hangot olyan magas frekvenciatartományba tolták fel, ami az emberi fül számára már nem hallható. Ráadásul mivel a motor kicsi és kompakt, el tudták helyezni a nyélben, és hangcsillapítókkal vették körül, hogy még tovább csökkentsék a hangját. A Dyson Supersonic™ hajszárítót úgy tervezték, hogy a sebesség csökkentése nélkül legyen halkabb.

Beállítások és tartozékok
A Dyson Supersonic™ hajszárítónál négyféle hőfok-beállítás alkalmazható: háromféle légárambeállítás és még egy hideg üzemmód is. A Dyson mérnökei három precízen megépített mágneses tartozékot készítettek – amelyekre 16 szabadalom vár elfogadásra –, hogy a légáram még jobban szabályozható legyen, és egy sor különböző stílushoz legyen alkalmas.

  • A Dyson által tervezett szűkítőfej gyengéden szárítja a hajat, egyenletes, széles légárammal,
    ami egyszerre teszi lehetővé a szárítást és formázást.
  • A Dyson diffúzort úgy tervezték, hogy egyenletesen ossza el a levegőt minden egyes tincs
    körül. A természetes száradást utánozza, amivel segít csökkenteni a göndörödést, és
    határozottabbá teszi a körvonalakat.
  • A tartozékok nem forrósodnak át. A Heat Shield technológiának köszönhetően a forró levegőt
    szendvicsszerűen hideg levegő veszi körül, és így a tartozékok felülete hűvös marad.
  • A mágneses tartozékokat könnyű felhelyezni és állítani.
  • Saját stílusunk elkészítését számos beállítás, köztük a folyamatos hideg kifúvás segíti; a
    készüléken négyféle hőfok-beállítás található, háromféle légáram-beállítás és még egy hideg
    üzemmód is.

Érdekesség

Négy éven át tesztelték a terméket különböző hajtípusokon, és tesztállványokat építettek, amelyek mechanikusan szimulálták a különböző hajszárítási technikákat – ami világszerte eltérő lehet. Mostanáig több mint 1600 kilométernyi valódi emberi hajat használtak fel a tesztekhez.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása