Smink & Makeup

Hitek/ tévhitek a műszempilláról

2017. szeptember 22. Katushka

Az elmúlt pár hónapban volt szerencsém nagyon sok hölggyel találkozni, akik engem választottak, azért hogy szebbé varázsoljam őket. Igyekszem a lehető legtöbb fórumon tájékoztatni  a nőket, a leendő pillaviselőket, hogy mire érdemes figyelni, amikor pillást választ magának az ember.

Nagyon fontos, hogy a leendő pillásunk munkája elnyerje a tetszésünket! Erre először nyilván csak fotókból tudunk következtetni, de még jobb ha ajánlás alapján választunk. Sajnos nagyon sokszor találkozni olyan pillással - és itt most szándékosan nem használom a szakember szót - akik konkrétan mástól lopkodják el a pillás munkákról a képeket... Erre nincsenek szavak, mert az egy dolog, hogy más tollával ékeskednek, de nagyon sok hölgynek a bizalmával és akár egészségével is játszanak. Ez felháborító.

Csak erős idegzetűeknek ajánlom ennek a galériának a megtekintését!!!

Hála égnek sokszor látni nagyon szép munkákat, melyek igényesek és precízen elkészítettek. Sok esetben lehet észre sem vesszük, hogy az műszempilla. Ez a jobbik eset. Viszont nagyon sokszor látni olyat is, ami annyira igénytelen, mű, hogy legszívesebben mi magunk szednénk le az illető hölgy szeméről. 

Lehet meglepő, amikor az írom, hogy egy pilla lehet egészségtelen, de ez így van. Aki igényes a munkájára és odafigyel, annak alap, hogy precízen építi fel a pillasorokat. 

FONTOS!!! 

  • Nem ragaszthatjuk össze a saját pillákat
  • Nem szabad, hogy összetapadjanak a műszempillák
  • Nem szabad, hogy túl sok ragasztó kerüljön a pillákra
  • Nem szabad túl közel rakni a műpillát a szemhéjhoz, csakis a megengedett távolságra
  • Nem ragaszthatjuk a szemhéjra a műszempillát
  • Nem használhatunk túl nehéz pillákat
  • Nem terhelhetjük túl a pillákat
  • NEM RAGASZTHATUNK MŰSZEMPILLÁT ANNAK A HÖLGYNEK, AKI MÁR VOLT ALLERGIÁS A RAGASZTÓRA!!!

Ezek olyan dolgok, amiknek alapfeltételeknek kellene lenniük, de ha így lenne, akkor nem látnánk lépten nyomom elcseszett pillasorokkal. Ha ezek a feltételek adottak, akkor nem fog például viszketni a pillaviselő szeme, nem fognak kihullani a saját pillái és egyéb egészségre káros dolgok történni. 

Ebben a gelériában csakis a saját munkáim láthatóak. Felhasználása engedély köteles!

Ami pedig az egészséges pillaépítést illeti arról a következőket érdemes tudni:

  • Megfelelően kell kiválasztani a pilla ívét és vastagságát
  • Nem szúrhatja a vendég szemét a műszempilla (sajnos ilyen is van...)
  • Nem csúszhat el az szemalátét, amivel az alsó pillákat szeparáljuk, mert irritálhatja a szemet.
  • A felaplikált pillák mennyiségét el kell tudnia bírni a saját pillának, ezért egyáltalán nem biztos, hogy mindenkinek javasolt akár csak az 1 szálas építés is, nem hogy a sok szálas dúsítás

Nekem a pillaépítéssel és viseléssel kapcsolatban nagyon komoly elveim vannak. Nem akarok minden áron, mindenkinek pillát építeni, csak akkor ha az esztétikus és egészséges, vagyis nem túlterhelt.

Volt már olyan vendégem, akinek például megmondta, hogy 1 szálas technikánál többet nem bír el a szeme, hiába akar többet. Elment máshoz, aki megcsinálta neki, majd ismét nálam kötött ki, hogy szedjem le, amit más csinált neki, mert egészen egyszerűen nehéz volt a szemének. Ilyenkor a kezébe nyomok egy ápolószert, hogy használja és ha rendbe jöttek a pillái,akkor találkozzunk újra. 

De van persze sikersztori is :) Az egyik vendégem nemrég például azt mesélte, hogy az egyik kollégenője megkérdezte tőle, hogy az anyukájától örökölte e a pillát? Egy másik hölgytől pedig azt kérdezték, hogy ricinus olajat használ e a pilláira, hogy ilyen szépek? :)

De száz szónak is egy a vége :) Ha szeretnél magadnak műszempillát, akkor a kinézett pillást alaposan informáld le, hogy biztos kezek között legyél, nehogy kellemetlenül süljön el a dolog!

Ha van kérdésed a műszempillával, viselésével kapcsolatban nyugodtan írj üzenetet, vagy írd le kommentbe! Fontos, hogy ne maradjon kérdés senkiben, mielőtt pillát csináltatna! 

 

 

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása