Smink & Makeup

Teszteltem a Signal fogfehérítő újdonságát

2017. július 12. Katushka

Évek óta érkeznek a piacra a fogfehérítő újdonságok. Mindegyikről hallani sok jót és rosszat is. Igazából mindegyik hatékonyságáról csak akkor győződhetünk meg, ha saját fogunkon kitapasztaljuk.

Nekem volt már két fogfehérítésem is, amit a fogorvosom csinált. Az első sok évvel ezelőtt volt. Az elég hatékony volt, de szó se róla, elég érzékeny volt utána a fogam majdnem egy hétig. A második épp egy éve volt. Nem volt rossz, de nem is volt olyan áttörő az eredménye. 

Sok otthon végezhető fogfehérítő készlettel is találkozhatunk a neten, melyeket celebek reklámoznak. Kicsit hiteltelennek tartom a dolgot, mert sok híresség, aki arca a terméknek vállalta sok éve, hogy konkrétan olyan fogászati kezeléseken mentek keresztül, melynek köszönhetően mindig fehérek lesznek a "fogaik" vagyis az a héj, amit ráhelyeztek a fogukra...

unnamed_11.jpg

Az elmúlt hetekben volt lehetőségem egy új terméket kipróbálni, amire nagyon kíváncsi voltam, miután olvastam róla. Ez a szérum fényvisszaverő kristályokat tartalmaz, így másodperceken belül fénylő ragyogással veszi körbe fogaidat. A toll könnyen használható és a termék felvitele után gyorsan szárad.

Használata:

1. CLICK

 • Használat előtt a kupakkal együtt RÁZD FEL.
 • Vedd le a kupakot, majd NYOMD MEG 3-4x a tollat a megfelelő mennyiségért. Első alkalommal addig nyomogasd a tollat, amíg az ecset nedvessé nem válik.
 • Ha túl sok termék jött ki, távolítsd el a felesleget az ecsetről a kupak segítségével.

2. TOUCH

 • Vigyél fel egyenletesen egy vékony réteget EGYENKÉNT a látható fogakra, a felső fogaknál FENTRŐL LEFELÉ, az alsó fogaknál pedig LENTRŐL FELFELÉ irányuló mozdulatokkal.
 • Az alkalmazás során NE ÉRJEN AZ ECSET AZ ÍNYHEZ
 • Ha nehezen tudod a szádat teljesen nyitva tartani, először kezd a felső fogakkal és miután megszáradtak, jöhetnek az alsó fogak.

3. SMILE

 • A termék használata után hagyd a szérumot MEGSZÁRADNI (ez akár 1 percig is eltarthat).
 • Ügyelj arra, hogy ne töröld le a szérumot az ajkaiddal vagy a nyelveddel.

További tippek

 1. Ha még ragyogóbb eredményt szeretnél, próbáld ki egy második réteg alkalmazását.
 2. Ha nem megfelelően vitted fel a terméket, egyszerűen moss fogat és kezd újra!
 3. A hosszantartó hatásért ne érintsd a nyelved a fogaidhoz.

*Az azonnali fehérítő hatás optikai és ideiglenes.

nevtelen_7.jpg

További előnyök

 • A TOUCH fogfehérítő toll akár napi többszöri használatra is alkalmas, mivel NINCS SÚROLÓ hatása.
 • A TOUCH fogfehérítő toll nem tartalmaz peroxidot.
 • A TOUCH fogfehérítő toll akár 40 gyönyörű mosolyra is elegendő lehet.

És amit én tapasztaltam:

 • Értelem szerűen használat előtt mindenképp mossunk fogat, mert nem túl jó, ha a fogakon csücsülő lepedéket próbáljuk optikailag fehéríteni...
 • Az első használat előtt jó párszor meg kell nyomni az adagoló pumpát, hogy az ecsetre érkezzen a fehérítő anyag.
 • Ha igazán jó tapadást akarunk elérni, akkor a fogaink szárazak legyenek!
 • Én első alkalommal igyekeztem nagyon odafigyelni, hogy ne érjen az anyag az ínyemhez, de sajnos nem sikerült... Nem volt jó érzés, mert kicsit csípte az ínyemet, de viszonylag hamar elmúlt a rossz érzés.   
 • Nagyon oda kell figyelni az egyenletes felvitelre, mert picit darabossá válhat az anyag és világosabb "csomók" alakulhatnak ki a felületen. Ilyenkor fogat kell mosni és újra kell kezdeni. Valószínűleg én mindig elhibázok valamit, mert 10-ből hétszer ilyen lesz az eredménye :( De ez csak nagyon közelről látszik.
 • Egyszerre tényleg csak kevés anyag legyen az ecseten, mert könnyebb dolgozni vele. 
 • Érdemes felvitel után még egy picit vicsorítani, hogy rendesen megszáradhasson az anyag.
 • Ez után bármilyen enyhe rétegben is vittem fel, éreztem, hogy ott van. Olyan mintha egy lepedék réteg rakódott volna rá. Furi volt, de nem kibírhatatlan.
 • Illetve ha nagyon közelről megnézzük a fogunkat, akkor inkább kékes-fehéres lesz a hatása, tehát optikailag "vakítóan fehér" lesz, de közelről inkább kékes. 
 • A darabos ételek evését (pl. mogyoró) nem viseli túl jól a készítmény, tehát étkezés után érdemes újra felkenni a fogakra. De mivel picike, ezért kb bármelyik kis táskába simán elfér. 

untitled_collage_3.jpg

Mindent egybevetve klassz kis dolog, de tudni kell vele bánni, hogy ne legyen fura a végeredmény, hanem sokkal inkább szép és látványos. Az ára 4500 forint körül van, ami szerintem még azon a határon mozog, hogy érdemes mindenkinek egy próbát tenni vele, mert viszonylat sok használatra elég. 

 

Amit a szérumokról tudni kell

2017. július 05. Katushka

A tisztítás és a hidratálás a legtöbbünk arcápolási rutinjának része, míg a szérumokat már némi misztéria övezi, már csak a magas árak és a textúrák sokfélesége miatt is.

img_0410.JPG

Mi is az a szérum? A szérumok koncentrált formában tartalmazzák az arcápolási hatóanyagokat, éppen ezért többnyire drágábbak, mint a hirdratálók. Általában valamilyen konkrét bőrproblémára ígérnek megoldást. A sűrű, folyékony állag biztosítja, hogy az erős aktív összetevők egy krémes textúrájú hidratálónál hatékonyabban jussanak be a bőrbe. 

Hogyan kell őket használni? Mivel a szérumok könnyűek és hatékonyan be tudnak jutni a bőrbe, az arctisztítás után és a hidratálás előtt kell őket használniAkár egynél több szérumot is használhatunk, ha nem találjuk meg egyben az összes számunkra fontos összetevőt, hatást. A szérumok reggel és este is alkalmazhatók.

tovább

Napozási kisokos! Fontos infók a fényvédelemről

2017. június 26. Katushka

Amint beköszönt a nyár és a nagy meleg, szinte minden nap elmondják nekünk különböző fórumokon, hogy csak korlátozott ideig tartózkodjunk a napon, mert nem csak hőgutát kaphatunk, hanem a káros sugarak miatt komoly problémákkal szembesülhetünk és a napégés ebből csak egy... Tisztán emlékszem, hogy amikor kicsi voltam és Görögországban nyaraltunk szinte egész nap a vízben voltam. Anyukám unásig ismételte, hogy kenjük be a bőröm, mert meg fog égni. De mivel folyton pacsáltam, ezért hamarabb lejött a bőrömről a fényvédő, ezért konkrétan enyhe fokú égési sérüléseim lettek. Nem csak hogy pecsenye vörös volt a bőröm, hanem még kellemetlen, fájó hólyagok is keletkeztek a bőrömön, amihez még a ruha sem érhetett, úgy fájt. Hála égnek a hegeik nyom nélkül eltűntek, de ez valószínűleg köszönhető annak is, hogy fiatal volt a bőröm, így jobban regenerálódott. 

napeges_nagy.jpg

Figyelem! A nyugalom megzavarására alkalmas képek következnek.

tovább

Sminkspirációk fesztiválszezonra

2017. június 20. Katushka

Itt a nyár, itt a fesztiválszezon. Mint már jól megszokhattuk, külföldről igen csak elrugaszkodott trendek jönnek be kis hazánkba is, melyet vagy követünk, vagy nem. Az egyik új dili az unikornis style, ami jószerivel a színek játékában és a csillámokban jelenik meg a sminkekben. Személy szerint azt gondolom, hogy minden elrugaszkodott sminket a józan ész határain belül érdemes kezelni, inspirálódni és megalkotni belőlük a saját, hozzánk illő, hordható és kényelmes sminket. 

untitled_collage_1.jpg

tovább