Advertisement
Smink & Makeup

MAC X Rossy De Palma kollekció

2017. szeptember 20. Katushka

Lehet ha csak annyit mondok, hogy Rossy De Palma, nem sokunknak ugrik be, hogy kiről is van szó, de amint megpillantunk róla egy képet azonnal tudjuk, hogy ki ő. Egy egyéniség, egy remek színésznő. Egyike Pedro Almodóvar múzsáinak. (Ahogy a spanyolok mondják 'chica Almodóvar'). Nem biztos, hogy azt mondanánk rá, hogy szép, de az biztos, hogy unikális. Nekem és ahogy utánaolvastam, sokaknak elsőre egy Picasso kép ugrik be, mert annyira mások az arányai az átlaghoz képest, hogy nem tudjuk róla levenni a szemünket. 

holiday-2017_mac-rossy-de-palma_001_promo.jpg

holiday-2017_mac-rossy-de-palma_002_promo.jpg

Most vele karöltve készítette el legújabb kollekcióját a MAC, mely októbertől lesz elérhető az üzletekben és a webáruházon keresztül egyaránt. Teljesen egyedi csomagolást kaptak a paletták, mert ahogy mozgatjuk őket úgy változik a kép rajta. Az összeállítások csodásak. élénk színűek.

tovább

2017-es Emmy gála legszebb sminkjei

2017. szeptember 18. Katushka

Elkezdődött a szezon és meg is mutatom Nektek a 2017-es éve Emmy gála legszebb sminkjeit. Idén is jellemző volt, hogy a hölgyek nagyon letisztult és kifinomult sminkekben és frizurákban jelentek meg, természetesen ehhez illő outfitekkel. Volt egy-két erőteljesebb smink is a vörös szőnyegen, melyeket én magam tuti másképp oldottam volna meg, csak sajnos nem engem kértek fel idén a sminkjük elkészítésére :D

untitled_collage_5.jpg

tovább

Hogyan válaszd ki a megfelelő alapozót?

2017. szeptember 16. spacegirl

A megfelelő alapozó kiválasztása nem is olyan egyszerű dolog. Amikor tinikoromban elkezdtem sminkelni, nem egyszer előfordult, hogy a bőrszínemnél sötétebb alapozót választottam, hogy egy kicsit "jobb" legyen a színem. Ennek az eredménye pedig nem más, mint a rémes maszkhatás és annak ékes bizonyítéka, hogy nem tudunk sminkelni.

Alapozót már csak azért sem könnyű választani, mert a bőrünk színe az év során is változik, a nyár közepén szinte biztosan barnábbak voltunk, mint most.

Csak hogy az elején kezdjük, az alapozót ugyebár nem azért viseljük, hogy maszkot húzzunk a fejünkre, hanem hogy kiegyenlítsük a bőrszínünket és a bőr textúráját. Az a jó alapozó, ami szinte észrevétlenül teszi ezt meg, nem pedig feltűnő maszkként telepedik az arcunkra.

tovább

Így használjuk a highlightert

2017. szeptember 14. Katushka

A kontúrozás az egyik legalapvetőbb fogása a sminkelésnek, mégis nagyon kevesen alkalmazzák a napi gyakorlatukban. A kontúrozás nem más, mint az arc árnyékolása és kiemelése az ideálisnak tartott ovális arcformához való közelítés érdekében. Ezt úgy érhetjük el, hogy amit ki szeretnénk emelni, oda világos színt (highlightert) viszünk fel, amit pedig háttérbe szeretnénk szorítani, oda sötétet.

És itt jegyezném meg, hogy a kontúrozás szó valóan azt jelenti, hogy valaminek a körvonalát meghúzzuk, nem pedig azt, hogy indokolatlanul "összefirkáljuk" az arcunkat sötétebb árnyalattal. mert most épp az a divat. Törekedjünk arra, hogy valóban az árnyékokat adjuk vissza az arcnak és ha szükséges akkor formázzuk. 

Az árnyékoláshoz a bőrszínnél egy-két árnyalattal sötétebb alapozót, korrektort, púdert vagy bronzosítót, a kiemeléshez pedig egy-két árnyalattal világosabb alapozót, korrektort, púdert vagy highlightert használunk. Az árnyékolás már csak azért is nagyon fontos, mert az alapozással homogén "lárvafejet" csinálunk magunknak, ami szinte elveszi a vonásainkat, és így újra élettel telivé tehetjük az arcunkat. Ideális esetben persze nincsen "megcsinált" hatása a dolognak, csupán annyi látszik, hogy egyszerűen jól nézünk ki.

Ebben a bejegyzésben elsősorban arról lesz szó, hogy hogyan használjátok a kiemelésre szolgáló highlightert,  milyen formulák érhetők el, milyet érdemes választani.

aucoin-making-faces-contouring-and-highlighting.pngA highlightert az arc legmagasabb pontjain szoktunk alkalmazni:

 • a szemöldökcsonton,
 • a szem belső sarkában,
 • a mozgó szemhéj közepén,
 • a homlok közepén,
 • az orr vonalán,
 • a szem alatt,
 • az arccsont legmagasabb pontján,
 • a száj sarkai körül,
 • az áll közepén.

Ezzel szemben árnyékolni a legmélyebb részeket szoktuk:

 • az arccsont alatti területet,
 • az áll alatt,
 • az orr oldalsó részét,
 • a mélyítővonalat,
 • a halántékot,
 • a haj vonalát.

(Az ábra Kevin Aucoin híres könyvéből, a Sminkvarázsból való.)

A kontúrozás módját alapvetően az arcformánk határozza meg, hiszen arra törekszünk, hogy minél oválisabbnak látszódjon. Ahol szélesebb, szögletesebb vagy hosszabb az arcunk, ott árnyékkal tompítunk, míg a kiemelés többnyire ugyanazokon a pontokon történik.

 

tovább

Szuperszónikus hajszárító a Dyson-tól

2017. szeptember 13. Katushka

Tegye fel a kezét, aki hozzám hasonlóan utálja szárítani a haját. Egészen egyszerűen lelkileg fel kell készülnöm, amikor a hajmosás napjához érkezem, mert kb 1 órám rámegy a hajamra és nem lesz olyan, mintha a fodrász csinálta volna meg és ez baromira bosszant. Arról nem is beszélve, hogy hajszárítók időnként kényelmetlenül nagyok, nehézkes a használatuk, túl forró levegőt fújnak ki, ami roncsolhatja a hajat, ráadásul mindezt annak a kockázata mellett, hogy a hajunkat beszívja a szűrő... 

dyson-supersonic-hair-dryer.jpg

Millióféle hajszárító van a világon, én magam is 10-et már biztos kipróbáltam az egyszerűtől a profiig. Sajnos egyikkel sem volt az a "wow" hatás... Egyes, hagyományos hajszárítók extrém hőmérsékleteket érhetnek el, különösen, ha közel tartjuk őket a fejünkhöz. Ez az extrém hő roncsolhatja a hajat.

A Dyson kifejlesztett egy olyan "szuperszónikus" hajszárítót, ami ígéretei szerint megváltoztathatja a hajszárításról eddig alkotott véleményünket. 

tovább