Smink & Makeup

Randi dilemma: az izzadás ellen

2011. augusztus 06. spacegirl

Egy hosszabb kitérő után végre megint nyár van - legalábbis ebben a pillanatban. Az első, ami eszembe jut a nyárról, az a meleg, a második meg - ezzel összefüggésben - az izzadás. Az izzadást bizonyos helyzetekben könnyebben el lehet viselni, máskor viszont tud igencsak kellemetlen pillanatokat is okozni. Ilyen például, ha valaki egy randin kezd el izzadni. De nagyon.

A nyári randik nagyon romantikusak tudnak lenni: lehet nagyokat sétálni, megnyílnak a hangulatos kerthelyiségek, teraszok. Sőt mi több, a ruhák nagy része is lekerül, szinte minden látszik. Legalábbis ha elkezdesz izzadni, akkor az biztosan...

Egy randi hidegebb időben is éppen elég izgalmas tud lenni ahhoz, hogy leizzadjon az ember lánya, de ilyenkor nyáron nem csak hogy eleve sokkal melegebb van, de a blézer sem fedi el a Balatont a hónod alatt.

Az izzadásban az a legrosszabb, hogy amikor elkezdődik, akkor próbálod elrejteni, amitől azután még jobban izzadsz. Egyre idegesebbé válsz, amitől meg végképp rémesen szakad rólad a víz.

Íme néhány tipp, hogy ne "az izzadós lányként" emlékezzen rád, akivel randiztál.

1. Legyen menekülési útvonalad

Ha tudod, hogy izzadós vagy, lehetőleg olyan helyen randizz, ahol van légkondi. Bármilyen romantikus is egy kerti fröccsözés, inkább válassz egy számodra komfortosabb helyet.

2. Megfelelő ruhát válassz

Lehetőleg pamut felsőt viselj, ne műszálasat. Ami a színét illeti, lehetőleg nagyon világos vagy nagyon sötét legyen, olyan, amin nem (nagyon) látszik az izzadság.

3. Használd ki, amíg a mosdóban vagy

Legyen nálad minden, ami ahhoz szükséges, hogy felfrissítsd magad - nedves törlőkendő, izzadásgátló, púder stb.

4. Gondolj a zsebkendőre

Nem a papírzsepire, hanem a klasszikus, szövet zsebkendőre. Ha ezzel itatod fel az izzadságodat, akkor biztosan nem jársz úgy, hogy papírfoszlányok lógnak rólad és esnek le a legkellemetlenebb pillanatban. Sőt, ezzel akár nyilvánosan is megtörölheted az arcodat (remélhetőleg, előtte nem a hónod alatt tartottad).

5. Ne próbáld eltitkolni, hogy meleged van

Minél inkább próbálod elrejteni, hogy meleged van, annál kínosabbá kezd válni a dolog. Például minél jobban leszorítod a karodat, annál nagyobb lesz alatta a tócsa... Ehelyett inkább emeld meg a hajadat vagy kezd legyezni magad az étleppal. Ha a srác jó fej, akkor igyekszik majd lehűteni. Arról nem is beszélve, hogy kevésbé fogja kínosan érezni magát, hogy ő is izzad, mint az állat...

via The Frisky

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása