Smink & Makeup

Így viseld a macskaszemet idén ősszel

2011. augusztus 29. spacegirl

Mi is többször beszámoltunk róla, hogy idén ősszel a macskaszem a legforróbb beauty trendek közé tartozik. Attól függően, hogy hogyan alakítod ki, nagyon sok féle hatás érhető el a visszafogottól az egészen drámaiig. Egy jól eltalált macskaszem ráadásul megemeli a szemeket, ami különösen jól jöhet, ha fáradtan vagy netán másnaposan ébredsz. Íme némi inspiráció, hogy hogyan viselheted:

1. Szexi

Kristen Stewart remekül nézett ki a W magazin szeptemberi címlapján ezzel az erős macskaszemmel és a halvány rózsaszín ajkallal és orcával. Ez az a változat, amit nyugodtan csinálhatsz szemceruzával. Az alsó vonalat satírozd el egy kicsit, attól még érzékibb lesz az eredmény.

2. Dupla

Ha eggyel tovább akarod gondolni ezt a trendet, duplázz, azaz ne csak felülre, hanem alul is húzd ki a szemed cicafarokkal. Az alsó vonalnak nem kell túl határoztottnak lennie, nyugodtan maszatold el egy kicsit egy kozmetikai tisztítóval (fülpuci). Ha ez alá még egy leheletnyi - pl. lila - szemhéjpúdert is felviszel, akkor még különlegesebb az eredmény.

3. Kacér

Ha egy kicsit kacérabb eredményre vágysz, nézd meg Emma Stone macskaszemét. A cicafarkak nem túl hosszúak, de hegykén felfelé kanyarodnak a szempillák ívét követve.

4. Drámai

Ha valami olyat szeretnél, amivel biztosan észrevesznek, akkor próbáld ki ezt a Katharine McPhee-féle változatot. A tusvonal kialakításakor ne legyél szívbajos, ez a macskaszem vastag vonallal mutat igazán jól A cicafarkak pedig, amint látod, a szemöldök végét kergetik.

5. Elegáns

Diane Kruger remek példát mutat arra, hogy hogyan lehet nagyon elegáns a macskaszem. Ezt a vonalat egy természetes smink engedi leginkább érvényesülni.

via BellaSugar

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása