Smink & Makeup

Betiltották a sminkelést

2011. szeptember 15. spacegirl

Mi is tapasztaltuk, hogy mennyire megoszlanak a vélemények az iskolai sminkelést illetően. Egy brit iskolában viszont egyenesen odáig jutottak, hogy megtiltották a sminkelést, sőt még a tükröket is leszerelték.

A lányokat naponta ellenőrzik, hogy sminkelték-e magukat és a tanárokat felszerelték sminklemosókkal, hátha esetleg valaki megpróbál ellenszegülni az új szabályoknak. Egyébként a 14 év alattiak korábban sem viselhettek sminket a Shelley College-ben, ezt terjesztették most ki 16 éves korig.

A tanárok azt elégelték meg, hogy napi félórát kellett beszélniük bizonyos lányokkal a sminkjükről. Ráadásul a csajok ebédidőben inkább a mosdóban lógtak és ott ettek, csak hogy felfrissítsék a sminkjüket. (Ezért szerelték le a tükröket.) Az egész hűhó állítólag öt-hat lány erős sminkjére vezethető vissza, akikkel a tanárok folyamatos küzdelmet folytattak.

Kérdés persze, hogy a tükrök eltávolításával lehet-e valós eredményt elérni, hiszen az ember nem csak a smink miatt nézheti benne magát - kontaktlencse elcsúszás, ételmaradékok csekkolása és még sorolhatnánk. Sminkelni meg ugye piperetükörrel is lehet.

Ami a fogadtatást illeti, néhány lány teljesen kiborult a szabályozás kapcsán, mert elmondásuk szerint a sminktől magabiztosabbnak érezték magukat. Az iskola vezetése szerint persze mind a diákok nagyobb része, mind a szülők támogatják a döntést.

A magam részéről Judit véleményével értek egyet, azaz teljesen felesleges az ellen küzdeni, hogy a tinilányok sminkeljék magukat, hiszen úgyis fogják. Sokkal fontosabb az ismeretterjesztés a körökben, mind az arcápolás, mind a sminkelés terén, hogy ők maguk is rájöjjenek: a kevesebb több és ne bulisminkkel induljanak el az iskolába.

Ti mit gondoltok erről?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása