Smink & Makeup

Szórod a pénzt a szépségápolási cuccokra?

2011. szeptember 21. spacegirl

Világszerte a nők állítólag évi 45 és 66 milliárd dollár közötti összeget áldoznak kozmetikumokra. Ezek között nyilván rengeteg olyan is van, amire valójában semmi szükségük sincs.

Gondolkodtál már azon, hogy mennyit költesz szépségápolási termékekre? És hogy melyiken tudnál spórolni?

Íme 10 olyan termék, aminek a költségeit nyugodt szívvel lefaraghatod:

  1. Tonik - A tonik arra hivatott, hogy a szennyeződések utolsó maradványaitól is megszabadítson és összehúzza a pórusokat. (Sajnos utóbbiról tudjuk, hogy legfeljebb optikai tuningként állja meg a helyét, a pórusok méretét nem lehet csökkenteni.) Ha nem túl zsíros a bőröd, nyugodtan lemondhatsz róla.
  2. Borotvahab - Néhány perces zuhanyozás és radírozás után a tusfürdő vagy a balzsam is ugyanolyan jó szolgálatot tesz, mint a borotvahab.
  3. Márkás pengék - Az eldobható, no-name termékek ugyanolyan jól használhatók, mint a méregdrága, márkás borotvapengék. Annyi a lényeg, hogy élesek legyenek.
  4. Luxusmárkák lakkjai - Hagyd a Chanelt meg az YSL-t, a kutya sem fogja észrevenni, hogy nem sokezer forintos lakkot kentél a körmeidre.
  5. Szemkrém - A kozmetikai cégek bőszen hirdetik, hogy a szem körüli bőr vékonyabb és érzékenyebb, így indokolt rá külön méregdrága krémet venni. Többek között Linda Wells, az Allure szerkesztője is bevallotta, az arcra való hidratálók is tökéletesen megfelelnek erre a célra.
  6. Arc permet - Ezek a termékek, akárhogy nézzük is, nagyrészt vízből állnak. Nyugodt szívvel lemondhatsz róluk.
  7. Primer (arcra) - A primert ugyebár a hidratálás után és az alapozás előtt használjuk, hogy minél tökéletesebben előkészítsük a bőrt. Szintén Linda Wells vallomásából tudjuk, hogy egy jó hidratáló a primer funkcióit is betölti.
  8. Rúzsecset, korrektorecset - A szájra remekül használhatók az applikátorok, a korrektorhoz pedig a legtökéletesebb eszköz a középső vagy a gyűrűs ujj.
  9. Kéz-/láb-/nyakkrém - A bőr az bőr. Egy jó hidratáló szuper lesz az egész testedre, nem kell külön testtájanként bevásárolni.
  10. Szemfestéklemosó - Manapság a sminklemosók éppen olyan jól eltávolítják a szemfestéket is, mint a kifejezetten erre a célra árult lemosók. Sőt akár babaolajat vagy hideg krémet is lehet erre a célra használni.

Kár, hogy nem ilyen racionálisan működünk. És kár, hogy egyáltalán nem tudom megállni, hogy megvegyem a sokadik palettát vagy szempillaspirált.

via Shine

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása