Smink & Makeup

Sminkes Biblia

2011. szeptember 22. Katushka

A néhány év alatt nagyon sok oldalt találtam, ahol leírják, hogy milyen arcformát, szemformát, korszakot, stb. hogy kell sminkelni, DE van két olyan könyv, ami mindenki számára igazi Biblia lehet, aki rajong a sminkek és a sminkelés iránt :) és ennek a két könyvnek az írója nem más, mint Kevyn Aucoin. Annyit érdemes tudni róla, hogy egy igazi művész. Mindenkiben meglátja a szépet, a különlegeset. Azt a hitet vallja, hogy:

Nincs olyan, hogy "normális" - mindenki más, és ez a szépségük lényege.

Az egyik könyve a Sminkvarázs, a másik pedig az Arc-Más. Mind a kettőnek megvan a maga érdekessége. Rengeteg arcformát, trükköt és technikát tanulhatunk tőle az írásai/képei alapján. Megmutatja, hogy apró pici trükkökkel, hogyan lehet csodálatosan ragyogó szépséget varázsolni egy nem kicsit átlagos arcból.

A Sminkvarázs című könyvében véleményem szerint több tanács van, akár eszközökről, akár bőrápolásról, mindenről. Rengeteg típust bemutat képekben és leírásban. Pozitívum, hogy ezt a könyvet még meg lehet vásárolni szinte minden nagyobb könyvesboltban. Ára 5 980 HUF.

Az Arc-Más című könyvében is nagyon sok inspirációt találhatunk. Ebben is vannak tanácsok, de talán kicsit kevesebb mint a Sminkvarászban. Óriási negatívuma a könyvnek, hogy itthon már szinte beszerezhetetlen. Két évvel ezelőtt megszüntették a forgalmazását. Már csak egy-két helyen lehet rábukkanni, esetleg antikváriumban, neten. Ennek is az ajánlott ára: 5 980 HUF.

Én ha ajánlhatok, akkor először a Sminkvarázst szerezzétek be, és ha sikerül akkor vegyétek meg az Arc-Más-t is, mint inspiráció. :)

"Kevin nem egyszerűen sminkes, hanem varázsló. A szépség és a mágia hangulata lengi körül"   - Cher (ő már csak tudja:)

 

Kevyn az első, aki a sminket a festészethez hasonló művészeti ágként láttatta meg velem. Egyszerre vidám, könnyed és rettentő vicces. Jó vele dolgozni, inspirál és igencsak megkönnyíti a fotózásokat. Nagyon szeretem őt."   - Winona Ryder

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása