Smink & Makeup

Office Makeup: Nóri

2011. október 11. blondiegirl

Office Makeup sorozatunkban, amint már megszokhattátok, olyan nők hétköznapi sminkjét mutatjuk be, akik reggelente munkába, vagy iskolába mennek, vásárolnak, főznek, csekket fizetnek... Olyanok mint mi, köztünk élnek, minden nap látjuk őket. Nem szupermodellek, hercegnők, vagy sztárbarátnők, "csak" nők.

Ma Nórit mutatjuk be nektek, aki szempillaspirálon és ajakápolón kívül szinte sosem visel sminket a munkahelyén.

 
Fotó: György Éva

Ha a munkahelyi sminkjét nem is tudjuk hosszan elemezni, sok mindent elárult nekünk a sminkelési szokásairól.

A szempillaspirálokról:

Általában, hétköznapokon kevés sminket használok, vagy semmit a szempillaspirált leszámítva. Szempillaspirál mindig van, hétvégén is, de szeretem, ha megvan a kozmetikus által felvitt, tartós szempillaspirál "alapként". Nem szeretem a vízálló spirált, mert nagyon nehéz eltávolítani és szerintem a szempillámnak sem tesz jót.

Az alapozásról:

Ha alapozó, akkor igyekszem az arcom színéhez legközelebb állót választani és ebből is csak nagyon keveset használni. Alapozót jellemzően akkor viszek fel, ha valamilyen eseményre igyekszem, egy fontosabb tárgyalásra, esti buliba, vacsorára, stb. Nyáron nem preferálom, télen sűrűbben merem használni.

A bulisminkjéről:

Ha buliba készülök, vagy esti kikapcsolódásra, ahol egy picit merészebb sminket engedek meg, akkor az óvatos alapozó elengedhetetlen. Erre megy minden egyéb. Ilyenkor viszek fel egy kis púdert és pirosítót is olykor. Igyekszem normálisan kihúzni a szemem és a szemhéjamra egy kis sötétebb árnyalatot viszek fel. Nem vagyok profi sminkes, de nekem be szokott jönni, hogy alapként kvázi egy halvány, szinte test színű árnyalatot használok a szemhéjra, amit később a külső részénél sötétebb árnyalattal kombinálok tényleg csak nagyon finoman. Néha, amikor van még kedvem további 1,5 percet bíbelődni az egésszel, egy egészen világos, majdnem fehér árnyalattal megyek rá a szemhéj felső részére. Ezt finoman összedolgozva szerintem egészen jól alakítható a hangsúlyos rész formája és az átmenet is egészen jól tud kinézni.

Az ajakápolásról:

Az ajakápolás mindennapos. Jellemzően a zsírosabb összetételű ajakápolók jönnek be. Nem vagyok finnyás és sznob sem, ha ez egy kamillás, gyógyszertári cucc jó, akkor azt használom. A Labello pl. nekem kimondottan nem vált be.

Végül egy sminkbaki története:

Egyszer egy piros szetthez kitaláltam, hogy jó lesz a pirosas árnyalatú szemhéjpúder. Nem volt jó. :) Mindenki megkérdezte, hogy sírtam-e, baj van-e? Ezt a megoldást profi sminkes tanácsa nélkül is elvetettem a jövőre nézve. Közben a piros is kiment a divatból, szóval nagyjából nem is bánom.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása